Карадайъ: Петков е клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията

Депутатът от ДПС напусна залата след изказването си
21 юни 2022 16:12, Нели Христова
64
Карадайъ: Петков е клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията
Снимка: БГНЕС

Когато клетвопрестъпник и нарушител на Конституцията казва лъжи, най-малкото, което трябва да направите е забележка. Трябва да му напомним, че темата "Магнитски" е актуална, интересна и любопитна и трябва да се запознае с нея. Иначе по тази тема, г-н Пеевски си води делата в САЩ. Там вървят определени процедури. С тези думи председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към и.д председател на Народното събрание Мирослав Иванов след изказването на министър-председателя Кирил Петков.

Минути по-рано премиерът заяви, че за да има тишина от лявата страна на пленарната зала, не трябва да се говори за закона "Магнитски".

"Да му напомним на този лъжец (Кирил Петков - бел.ред), че г-н Пеевски е подписвал документи. Мястото на тази тема не е в тази зала, а в прокуратурата", ядоса се Карадайъ.

Той призова депутатите да изпълнят Конституцията и правилника на Народното събрание и да отстранят управляващите от властта. След изказването си лидерът на ДПС напусна залата.

След него думата взе шефът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, който също обвини премиера в лъжи.

"От личния ми опит с Асен и Кирил - имал съм сериозни сблъсъци с тях, докато бяхме в коалиция, не мога да кажа, че Асен Василев е излъгал, когато е поел ангажимент. За разлика от човека, който седи до него - който неведнъж ме е гледал в очите и ме е лъгал. Моля ви, удържайте ги, защото ако аз започна да говоря като тях, ще ме отстраните за три заседания", каза Йорданов.

Накрая на парламентарната трибуна излезе председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, който поиска от Мирослав Иванов да накаже лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев определи случващото се като "поредното дъно, което копаем тук в Народното събрание".

"Което министър Караджов каза от трибуната, ние го виждаме от половин година. Предупреждавахме. Защото някой не иска да носи своята отговорност. Това, което виждам в тази зала от премиера и вицепремиера, обаче е интерпретация - на цифри и т.н", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
До 50 преди 1 година
Какво ви е сбъркано на вас, освен че сте неграмотни.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ се е клел на Доган, за него конституцията и българският народ нищо не значат.
47
2
 
0
 
! Отговори
Карадайъ преди 1 година
Секиш за ПП!
46
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 година
карадайъ,досега винаги съм гласувал за ДПС,но сега съм отвратен от теб и онзи вечен дупетат амид ,амид,както се очретава,да има избори,малко ще си по-мисля,за кого ще гласувам,но бъди сигурен,че няма да предам ДПС,и няма да гласувам за никоя друга партия,сигурно сме хиляди отвратените от вас двамата,не пиша колко къщи за гости ,построиха твоите роднини.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, щом мястото на темата е в прокуратурата - давай? Някой да ти пречи? Или те е страх, че нямате нищо, което да покажете?
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави трифоновата партия е по-турска от ДПС. ФАКТ!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той реално (к)Радев я наруши, защото той подписа Указа.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС се съпротивлява са в един единствен случай, когато посегнат на далаверата му. Това е квази партия която не свършила работа за 1 лев, а усвоява милиарди. Ясно е кой стои зад тях, но вече става много грозно. Типичен пример за задкулисие и бандитщина.
41
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комунистите от БКП, ПП, ДБ, направиха немислимото, толкова са зле, че направиха другите комунисти от ГРОБ и Фecовете да изглеждат симпатични....
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само от гьола на границата са откраднати повече, отколкото са всичките кредити дето това правителство изтегли. Гьола беше само една от хранилките на мафията.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да им се иска на Доган и на Пеевски, вота няма да мине. После един вот на доверие и айде в затвора за далаверите.
38
8
 
11
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
ДПС е етничека престъпна и антибългарска партия , която е проводник на американските интереси !
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 38:Много добре разбрах.На твоите тpoлски елемнтарни заяждания няма смисъл да отговарям и да ти падам на нивото.Отиди да се заяждаш с огледалото и ще получиш по-голям резултат.Дано междувременно се осъзнаеш,че не е хубаво да насаждаш омраза.
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАРА-ДАЙ-Ъ АГА ОТ ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННАТА ПАРТИЯ ДПС КОЙТО ДОРИ НЕ ПОЗНАВА ПОВЕЛИТЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, ЯВНО Е РЕШИЛ ЧЕ БЪЛГАРИЯ МУ Е ПОДВЛАСТЕН ВИЛАЕТ - ДЕПУТАТИТЕ ДА ИЗПЪЛНЯТ КОНСТИТУЦИЯТА И ПРАВИЛНИКЪТ??? НА НС!...
35
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 37 преди 1 година
Ти май не ме разбра. Както казах -дефицит.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 36:Не е нужно да тpoлиш и да създаваш етническо напрежение.Утре ако стане ТСВ примерно не дай си боже да не мислиш,че само етнически българи ще те защитават?Ще се бием всички рамо до рамо за България.Между другото не съм от турски произход.Чист шоп съм от София.
33
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 1 година
Ясно, е че страдаш от някакъв дефицит, но не е нужно всички да го знаят. Отивай да целуваш предателски крака и да си мислиш, че си патриот .Изтривалко човешка.
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28:Всички,които се чувстват българи се обединяват срещу чуждестранните агенти Кирчо и Кокорчо.Нищо шизофренично няма.Шизофренията я търси в редиците на ПП.Все им се привиждат русофили,шпиони,мафиоти и т.н.Скоро ще почнат и рептили да халюционират.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25Дай да разберем и ние по какво съдиш, защото за Борисов има доказателства и понеже прокурора си е негов човек в България няма да бъде осъден но за сметка на това в Испания вече го разследват. Кьовеш също започва да го гони така, че Бойчето е напълно компрометиран пред света.Сега новите "звезди" - еднодневки се опиват да диктуват правила и се възползват от необразованите си фенове.Вероятно няма да им се получи но пак ще ни върнат назад във времето.Как не ви писна от ДС-та не знам
30
0
 
1
 
! Отговори
28 преди 1 година
До Анонимен Не работят за идеали,а за идеяли,защото са преяли.