Нинова: Мотивите на вота - Петков да стане, Борисов да седне

Тя защити финансовата политика на кабинета
21 юни 2022 17:00, Нели Христова
176
Нинова: Мотивите на вота - Петков да стане, Борисов да седне
Снимка: БГНЕС

Днес формално водим дискусия за вот на недоверие за финансова и икономическа политика, защото от числата, които бяха изнесени, да се говори за провал е доста несъстоятелно. Става дума за едни пари и за никакви принципи и никакви дебати за финанси и икономика. Това заяви от парламентарната трибуна по време на дебатите за вота на недоверие вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Още по темата

Искам да защитя политиката на правителството в тази сфера, а после ще ви поговоря за корупция и задкулисие в икономиката, добави тя.

Вицепремиерът изнесе финансови и икономически данни, сравняващи управлението на Бойко Борисов и това на коалиционния кабинет, като изтъкна, че по време на кабинета на лидера на ГЕРБ не е имало война и проблем с енергийните доставки.

"Мотивите на вота - да си ходи кабинета "Петков", за да се върне Борисов, са не само несъстоятелни, а арогантни", категорична бе Нинова.

Тя увери, че България е финансово стабилна, но призна, че има проблеми - обедняването, намалената покупателна способност и ръста на цените.

"Българското правителство предприе мерки срещу ръста на цените и обедняването. За тях опонентите ни критикуват, а те са въведени в цял свят и цяла Европа. Ние, като коалиционен партньор сме удовлетворени от това, което се случва по тази тема - доходи, бедност и социално неравенство. Мерките, които кабинетът предприе, са истинското му социално лице", добави Корнелия Нинова.

Вицепремиерът коментира критиките по отношение на инфлацията и корупцията.

"Веднъж ги нарекох "политическа шизофрения" и ще ви кажа защо - твърдите, че ги няма парите по плана за развитие и устойчивост и затова правителството трябва да си отиде. Но ако си отиде - парите няма да ги има още една година. В енергетиката имало лобистки интереси и искате кабинетът да падне, за да не мине Законът за енергетиката, който е в комисиите. Това не е ли някакво раздвоение на личността? И трето - уважаеми Тошко Йорданов - каза, че мотивът да напусне коалицията е Северна Македония. ИТН ще подкрепят вот на недоверие за енергетика, където имаха министър за 6 месеца. И не се разграничиха от това. И сега ще гласуват срещу собствения си министър", категорична бе Нинова.

Тя заяви, че се противопоставя на определението за цялото правителство като "корумпирано".

"Има разлика между БСП и ИТН. Има разлика между Министерство на икономиката и МРРБ. Това, което се случва с пътищата едно към едно се случва с язовирите. Аз не постъпих като колегите от ИТН, за да продължа да наливам, а извиках АДФИ и Сметната палата. Така се прави в правова държава. Викаш институциите и те се произнасят. Не отиваш в тъмни стаички, за да се пазариш за още 3 милиарда лева и да ги налееш пак на същото място", допълни вицепремиерът.

По думите на Нинова, днес изборът не е между това дали е добра икономическата политика, а между две алтернативи.

"Имаме партийна алтернатива - ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН - гласуваха "за" свалянето на Никола Минчев. Но имаме ли алтернатива на борбата с корупцията - не чухме предложение. Каква неинфлационна мярка предлагате? Да не се дават доходи на хората. За вас всичко е проинфлационно и сгрешено - но кажете какво вие предлагате? Искате единствено разрушителното  - този кабинет да си отиде и да спрете започнатата промяна", обърна се към депутатите от четирите партии Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Дори и "Петков ,да стане" ,Борисов или който и да било негов "смешен двойник-имитатор " от ГЕРБ ,няма да "седне"!!!
148
2
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Преди година мислех, че Нинова ще създаде истинска лява партия. Тя се продаде на байдънистите-троцкисти и седи на пейката пред Козяк 16!
147
2
 
9
 
! Отговори
нали бе корни преди 1 година
а това на теб не ти харесва щото министерстването ти свършва на мига :)
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гласувам за БСП. Но само за протокола да напомня, че те са част от ПЕС - част от европейско семейство партии. Щом са ги приели - имат им доверие техните си там хора.По интересно ми е защо въZZраждане гласува заедно с архиврага си ДПС? И защо ИТН гласува заедно с ГЕРБ след като щеше да ги изчегъртва?
145
2
 
14
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Стара,печена,интригантка и лъжкиня!Днес размахваше някакви листа-това за съда,онова за съда.Е защо не си ги изпратила до сега?!Така и няма да ги дадеш,те ти служат за дебелашките лъжи,да си по-убедителна.Толкова си жалка
144
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнело, кога ще съсипеш окончателно БеСиПе-то?? Питам защото смятам да се напия по случая. А после ще те черпим и ще ти издигнем паметник на Бузлуджа. И ще ядем кебапчета в твоя чест! Ще настъпи всенароден празник, народът ще ликува!
143
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мотива на корнела стани Бойко да сасипя икономиката и ела после да я оправяш (Станишев, Орешарски )
142
1
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 1 година
Ajde na IZBORI BE KEKVO CEKATE ... DA VI GLEDAME SEIROT EDNO 2-3 GODINI...
141
1
 
13
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
А какви са вашите мотиви КАКО.
140
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко много пъти БСП имаха точно същия мотив. Не че оправдавам в момента опозиционните ГЕРБ, ама е смешно това изказване.
139
3
 
15
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Айдее Нинова до тук беше, ще ти гледаме гадната,мазна , подкупна и продажна физиономия само в архивите!! С десет процента влезе насила в политиката кой, КОЙ искаше ти да си министър КОЙ искаше ти да си зам мин.претседател???? КОЙ???????? Айдее бай!!!
138
3
 
18
 
! Отговори
дддд преди 1 година
Много я страх горката Нинова,че ще изтърве кокала и лапането.
137
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
112 С колко изгуби ГЕРБ, с около 1 %. В момента е най-голямата партия в България. Киро просто никога няма, да повтори Борисов с изборите. Отива си и няма връщане. Няма да има "Падаме и пак се връщаме". Никога БСП/ПП.
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
140 Чекмеджетата са фейк на зелената смрадот ДС. Цяла година имат службите, държавната машина и не успяха да ги докажат, нито къщата в Барселона, другата дъвка на другарите от руската БСП и мутанти. Неистово са се вкопчили във властта и смятат, че без тях неможе. Нинова по навик, а авангарда на столетницата ПП, защото са им взели любимата играчка.
135
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто обърна българската политика с краката нагоре, сега се заглижил, да не сме я решили заради няколко sms- а.
134
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само се вижте! Нинова, Бойко Рашков и ген. Атанасов са новото! Те са коалиция на промяната! Тези, заедно с лъжците Кирчо и Асен са се вкопчили във властта, но през живота си не са забили и един пирон! Сега за протестите! Как може едни и същи платени хулигани, преди две години Дамаджаната да ги нарича протестиращи граждани, а сега - провокатори? Нищо от това, което този човек говори, не излезе вярно! Нищо!
133
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амиии....това е, опция Нинова да седне просто нЕма! Затуй, само ще констатира кой евентуално може да седне.
132
4
 
25
 
! Отговори
с м р а д преди 1 година
Оядените другари от БСП , ПП , ДБ мислят за собственото си оцеляване и ако може, да си останат на власт, да крадат от европейските пари. Друго нищо не ги интересува. B момента раздават милиарди, теглят милиарди, обещават милиарди, харчат милиарди, крадат милиарди, преразпределят милиарди, а Трифонов им ритна столчето пред кацата с меда и европарите и те почнаха да вият на умряло.
131
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще се гласува бюджета?
130
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимент Да се върне Борисов е наи доброто .