Петков финтира Джамбазки, негова съседка пламенно го защити

Премиерът се измъкнал през задната врата с охраната си
Обновена: 21 юни 2022 11:03 | 21 юни 2022 11:02, Нели Христова
105
Петков финтира Джамбазки, негова съседка пламенно го защити
Снимка: БГНЕС

Още рано сутринта евродепутатът Ангел Джамбазки и поддръжници на ВМРО обсадиха дома на премиера Кирил Петков, чакайки да му зададат няколко въпроса за РСМ. 

Срещата с премиера обаче така и не се състоя. В интревю за БНТ Джамбазки обясни, че "храбрият министър-председател се е измъкнал през някакъв заден изход и са го изкарали с неговата охрана, бягайски доста страхливо и доста позорно".

"Бяхте свидетели още от самото начало, че нямаше един човек, който да се държи нелюбезно или агресивно, да вика и да кряка. Ние просто искахме да говорим с него, той обаче избяга, което прави, откакто е министър-председател, особено по темата Северна Македония", каза още Джамбазки.

Още по темата
В този момент той бе атакуван вербално от съседка на Петков, която бе недоволна, че хората на ВМРО смущават живущите в района. Двамата проведоха следния разговор пред камера:

Гражданка: Какво търсите тук? Какво си позволявате да пртеснявате хората? Обсаждате? Само да поптам - ако попитам всчките тези хора, които сте довели, няма да ми кажат колко сте платили. Ако ги попитам кога е създадена Северна Македония...

Джамбазки: Ако твърдите, че някой нещо е платил, бих ви поканил в съда...

Гражданка: Не, искам да попитам тези, които защитават, какво знаят за Македония, за да я защитават.  Защо притеснявате хората?

Джамбазки: Кого сме притеснили? Вие притеснена ли сте?

Гражданка: Да, аз живея тук, и тоя сеир, който го правите, не ми е приятен, аз съм избирател...

Джамбазки: Как ви притеснихме? Какъв сеир правим госпожо? Давате някакви такива оценки и си мислите, че вашето мнение тежи повече от моето, с което не съм съгласен, какво наричате вие сеир?

Гражданка: Това, че сте депутат, не означава, че мнението ви тежи. Аз съм избирател и с наще пари всички избранници сте тука и сте отишли в европейския парламент.

Джамбазки: Ние задаваме въпроси, на които избраният министър-председател... Това е публично място.

Гражданка: Това, че Кирил Петков не е отишъл да живее, като другите, скрит зад оградите, не означава, че трябва да притеснявате него и семейството му. Просто ви казвам, че това не е редно. Има място където да си задавате въпроси.

Джамбазки: Това е публична общинска собственост, тротоарът.

Гражданка: Точно така, ама тя е за минаване, вижте разпоредбите, тротоарите не е да стоите. В смутни времена вие допълнително създавате напрежение. Запознайте се в общината, че за всяко едно нещо се заплаща - столче, масичка.

След като спорът приключи, Джамбазки продължи с интервюто си.

"Това, което ще направим сега, след като премиерът избяга като Мики Маус, е да отидем в 12 часа пред Народното събрание и да продължим протеста в защита на българската кауза в Македония", каза още той.

"Ще намерим начин този човек да не бяга от нас и да отговори на въпросите ни", закани се той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
7
 
! Отговори
- преди 1 година
ГолЕм смЕх е тоя Джамбаз ки. ГоУем пЪтрЕот с турско фамилно име! Аре у лево!
87
2
 
6
 
! Отговори
Whitestar преди 1 година
Темата за Северна Македония е важна. Важно е и предложението на Макрон - тя да бъде задължително решена при преговорите за членство. Но тя не е толкова важна, както евентуалната оставка на кабинета, по време на война в Европа!!!
86
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джамбазки можеше да бъде малко по-интелигентен, или по-скоро не му е възможно...
85
11
 
4
 
! Отговори
Малее преди 1 година
Много тp0л много нещо...Явно правителството яко плаща за хвалби из нетя. Я напишете тарифата, ако ме устройва, ще ви съобщя в коментарите на *** бг. Айпито ми го знаете.
84
12
 
5
 
! Отговори
Mmmm преди 1 година
Дали съседката не си мечтае простокиро да я опипа пламенно като гугленчето? Или вече е получила мечтаните ласки и затуй се фърга на амбразурата? Все пак бозавото линде е далеч по рекичките...
83
17
 
7
 
! Отговори
754 преди 1 година
До PepeЕ то заради такива интелигентни и културни възрастни хора сме на това дередже. Преди 40 години така е защитавала и БКП. После СДС, Иван Костов, Царя, Бойко и който е на власт в момента. Цял живот е била ветропоказател. Коя е тя да казва кой откъде да минава? Тя като се движи по улиците иска ли разрешение от живеещите на тези улици?
82
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тротоара не бил за да седя?! С паяк ли ще ме вдигнат, фиш за паркиране ли ще ми напишат, не разбрах?
81
4
 
15
 
! Отговори
Шиши преди 1 година
Този Джамбаз няма срам,не забравяй те,че неговата партия развали отноше моята ни сМакедония.Те просто предизвикаха конфликт преди години.С това излага да спечелят и спечелиха,като влезнаха в НС.
80
7
 
16
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Гражданката направо го наковала. Интелигентно и аргументирано! За съжаление такова е нивото, не само в политиката!
79
13
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Кирчо само некоя съседка може да го защити !
78
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато такъв лешояд като Джамбазки препикава дувара на Петков, само прави услуга на ПП. Това важи и за несвързаната реч на Карадайъ.
77
8
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Джамбазки е бил на няколко юзчета. Сигорно е щял да замеря премиера с водни бомбички.
76
8
 
19
 
! Отговори
Моето име преди 1 година
До АнонименЩото тия не са хора, а някакви чучела...Тръгнал да търси сметка на човек, който в пъти го превъзхожда интелектуално.Той, дето се скри от престъпление и манипулира пробата си?Той, дето прави нацистки ръкомахания в 21ви век?Визуално прилича на някаква нереална маска, сякаш е с перманентен клоунски грим.Ментално се държи като ненормален.Хора аз не виждам сред тая маса.
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще победят на нови избори с 3 хиляди души )
74
4
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 1 година
Тия поне не нося черни чували
73
6
 
36
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Може ли някой журналист да попита Джамбазов защо не е на работното си място в европейския парламент и д разяснява на колегите си нашата позиция, защото явно за 10+ години не им е станало ясно и не е обяснено както трябва защо се дърпаме с Македония? Той в платен отпуск ли е? Толкова ли няма други членове на партията му които да са в България? Къде мисли, че ще е по полезен в България или в Брюксел и ако смята, че отговора е България, защо още не е подал оставка в Брюксел?
72
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оказа се, че лелката има повече точки от Кирчо.
71
6
 
31
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Рано сутрин срещите с Джамбазки са нежелателни.Не се знае дали е изтрезнял.
70
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаха Киртака е избягал като пълен страхливец и е оставил някакво бабе да му брани честта.
69
5
 
29
 
! Отговори
Пиронан преди 1 година
Що не му хвърлихте няколко пиратки на този дето караше пил.