Политиката раздели обществото, вотът на недоверие остава непредвиим

Красимир Янков: Изглеждат ми спокойни управляващите
Обновена: 21 юни 2022 22:52 | 21 юни 2022 21:05, Красимир Ангелов
9

"Изглеждат ми спокойни управляващите, но това нищо не значи. Парламентарната математика показва, че нямат необходимото мнозинство. Парламентарната практика позволява неприсъствие по време на гласуването и "въздържал се", заяви лидерът на Българска прогресивна линия Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Той очерта два основни проблема - обществото е разделено, а опозицията и управляващите демонстрират несигурност в бъдещото си поведение. А по думите му тази несигурност се отразява на живота на хората.

"Този хаос е огромен проблем. Имаме 6 месеца редовен кабинет и преди това 6 месеца служебни правителства, а реформи няма. Изкарването на мръсното бельо на взаимоотношенията в правителството е второто негативно в кабинета - липсата на реформи и липсата на разбирателство. Няма конкретни цели и график, по който да се постигат", обясни Янков.

Още по темата
Председателят на "Силна България" Борис Ячев пък е на мнение, че е добре кабинетът да падне. По думите му днешните дебати около вота на недоверие не са увеличили поддръжниците и в двете посоки.

Той обаче отчете, че резултатът от вота на недоверие е непредвидим.

"На дебата не се чуха конкретни критики по отношение на една или друга политика. Чуха се обвинения от доскорошни коалиционни партньори. Възможни са всякакви сценарии. Час по-скоро тези парламентарно представени партии трябва да си тръгнат", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

Ячев смята, че има опасност при предсрочни избори хората да си останат вкъщи да не гласуват. А следващото мнозинство в парламента да има изключително ниско ниво на подкрепа.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 2: как ни е разделяла политиката?? През 94 все още бяхме държава. Сега сме клоака. Територия за експерименти.
7
2
 
5
 
! Отговори
нормален преди 1 година
фигурант , видя ли какво направи с българския народ бе разединител ???
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 4:Не е така.Ако сложим моето куче на мястото на пинчера Кирчо и пекинеза Кокорчо ще джафка като тях,но поне няма да лъже и краде като тях.Също така няма да клевети и да разделя обществото.Който и друг да дойде стига да няма психични проблеми(ПП) ще е по-добре от тея.Тези имат някакви халюцинации...обвиняват хората в неща,за които нямат доказателства с цел да манипулират.
5
1
 
7
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Пак нищо не сте разбрали беее .Не политиката а вие политиците,защото сте нагли мошеници жадни за власт.Много лъжете,и сте болни за власт
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тоя народ всяко управление е добро! Ако ще и риби да го управляват, тамън ще му е.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Непрекъснато клеветят без да представят доказателства.Хем се клеветят,хем не се съдят.Нали ако е вярно тези хора отдавна да са по затворите.На следващите избори предлагам всички да гласуваме,за да не позволяваме на тези продажници да продадат България заради еврофондове.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И 94 политиката разделяше обществото но футбола ни обедини,а сега и футбол няма.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата раздели обществото.