Правителството отхвърли предложението на Борисов за РСМ

Премиерът нямало да отстъпи от обявената формула
Обновена: 22 юни 2022 14:46 | 22 юни 2022 14:46, Елка Василева
132
Правителството отхвърли предложението на Борисов за РСМ
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството отказа предложението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов първо Министерският съвет да одобри формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединяване на Република Северна Македония към ЕС, като решението след това да поеме към Народното събрание и да получи подкрепата на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Още по темата
Това става ясно от коментар на началника на кабинета и говорител на правителството Лена Бориславова пред "Дневник".

По думите й премиерът Кирил Петков няма да отстъпи от вече многократно обявяваната формула за решението за Северна Македония - да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, след това през пленарната зала, където да получи широка подкрепа и след това през Министерския съвет.

Бориславова коментира и проваленото днес заседание на Народното събрание. „Важно е Борисов да нареди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по плана за възстановяване и устойчивост", каза Бориславова. По думите ѝ в дневния ред на парламента за сряда са били предвидени проектозакони, от чието приемане зависи получаване на средства по Плана за възстановяване и устойчивост.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 113 да пак и след тях отново Кирчовци и Кънчовци и така до края на света защото сте абдали и абуригени от български произход,слуги и *** които се продават за долари и евро.Със запада сте слуги а с Русия можехте да сте господари ,но продажници като вас няма как да го разберат.
108
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ,ПП,ДБ,ДПС,ИТН са американски парии така,че българина сам се закопава като гласува за тях.Но още по лошо е ако българина вярва в САЩ и запада са негови приятели и ще се съобразяват с него. Не драги българи вие за запада сте слуги и те ви презират за това а вие си мислите, че ви уважават.
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
118 Като е така, защо нищо не доказаха досега, при все, че имат цялата държавна машина, начело с Радев, повече от година. Колко злоба и злъч у комунистите БСП/ПП, към Борисов! Това показва истерията и тяхната безпомощност. Злобата разяжда и има самоунищожителелен ефект у злобеещите.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
119 ГЕРБ е, проевропейска партия, уважаван член на дясната Европейска народна партия. Шефът й Вьорнер лично подкрепя Борисов, когато бе охулен от комуниститеБСП/ПП/ДБ и прати делегация, да провери ареста, извършен по нареждания на господин Никой- Киро ментата. ПП/ченгето Рашков получиха критики и арестът на Борисов бе определен като незаконен.
105
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов не е диктатор като Киро просто, да нарежда на своите депутати, какво да правят. Това потвърждава още веднъж, че в ПП се упражнява натиск върху депутатите и тези от другите партии, които са склонни да се продадат и поставят в услуга на Киро и неговатола пъстра свита.
104
6
 
3
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Опит на Боко да се позиционира като Про-Европейска партия! Ама няма да мине номера! Те отдавна в Европа разбраха, че играе двойна игра! В красив момент ще ги ритнат ГЕРБ от ЕПН-то. Клиентелистки партии нямат работа там!
103
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е не просто престъпник, той е рецидивист, избран и лансиран от ДС-КГБ мафията във върховете на държавната власт! ДС-КГБ генерал Бригадир Аспарухов, който с активно мероприятие свали първото законно демократично правителство на Бългапия - на СДС с всичките му грешки и несъвършенства !!!, а след месеца заедно с друг всеизвестен рецидивист ДС-КГБ генерал Любен Гоцев назначиха Борисов в правителството та доведения пак от тях премиер Симеон!.. Те му създадоха и партията, като възложиха тази задача на Цветанов, чийто баща знаем какво правеше в ДС
102
6
 
6
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Киро наистина не разбира положението.Предложението на Борисов всъщност не е към тях.А анонс към ЕС, кой е доминантния в България и на кого може да се разчита.
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов им подава крив пас,който те не могат да овладеят! Защото подхлъзва кабинета и неговото бездействие, а ГЕРБ печели точки по въпроса.
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не знаеш историята на България и да не се ходил в казармата и да ковеш закони е прикалено нахално
99
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Строител.. И след като си ''заминат'' , какво следва , пак МУТРИЗАЦИЯ ЛИ !?
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой замислял ли се е , ако се СВЪРШИ проблема за РСМакедония , после за какво ще се дрънкат в НС ,.. или все ще се намери !? Ива Митева каза: ''Срамувам се че съм в НС '' ...
97
4
 
18
 
! Отговори
Хасан Генов преди 1 година
Махайте се от парламента! Киро измамата и Кокорчо крадеца вън! Слава кокаине!
96
11
 
26
 
! Отговори
Строител преди 1 година
Правителството си заминава! Сбогом простоКирото, сбогом Кокорчо, сбогом Лорерчо, сбогом дедо Еконтий! А и Лена да се маха нищо че е хубавичка и искам да и го натътрузим у хубавите устенца. Няма такива самозванци и неможещи като тия. Колкото по-бързо се махнат, толкова повече има шанс да справим с ужасната зима, която ни очаква. Един дедо Еконтий пред цяла България си плати пост, за да съсипе конкуренцията в лицето на български пощи. Изумен съм от неможенето на тия простокопети.
95
0
 
4
 
! Отговори
Joan преди 1 година
До АнонименПравописът ти е умопомрачителен.
94
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, ти си един мишок и нищо повече! Много добре ти го каза Борисов. Какъв премиер си ти като не можеш да вземеш едно решение ?!? Айде марш отдето си дошъл!
93
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството отхвърли предложението на Борисов за РСМ ------- правителството ще го има още 3-4 часа и се изтича в канализацията.
92
5
 
25
 
! Отговори
Какво преди 1 година
...стана бе, когато Борисов ви изпрати Дончев и Ананиев да ви предложат План за възстановяване, Мая Общата и Тошко ТАпото не ги допуснаха до трибуната! А сега, злобната Ленка ще се накара на ГЕРБ дали ще идват на работа? Друго си е да отскочиш до Солун с правителствения Еърбъс, да пропуснеш срещата на Шолц с лидерите на Западните Балкани, щото на Кирчо Палавата ръка и Ленка им се отворили много работа е хотела! Важно било работа да се върши!
91
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дами и господа! Довечера в 19.10.ч. сме на площада пред Народното събрание в подкрепа на ПП.Носете си ядене,вода и кафе,че май ще сме до сутринта !!! ........ носете си превързочни материали и вазелин :)
90
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези все едно са на сватбена церемония. Само Ленчето дето не е в бяла рокля :)