ГЕРБ иска решение за РМС още днес във външна комисия

Депутатите на Борисов влизат в пленарната зала за гласуването
63
ГЕРБ иска решение за РМС още днес във външна комисия
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настоява още днес да се дискутира темата за ветото за РМС във външна комисия в парламента. Става въпрос за двете внесени предложения – от ГЕРБ и от ДПС.

ГЕРБ внесе тази сутрин „Проект за действие на МС за одобрение на проекта за Преговорна рамка и проекта за заключение на съвета на ЕС за европейската интеграция на РС Македония“. Документът на ДПС е "Проекторешение свързано с одобряването на предложения от Френското председателство проект на Преговорна рамка за преговори за членство в ЕС на РС Македония и Албания".

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова коментира, че ако днес на заседание на външната комисия бъде взето решение, то трябва да бъде внесено за обсъждане в пленарната зала още утре.

Ако това стане депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала в петък, за да защитят и гласуват предложението си.

Тя коментира, че на председателски съвет днес предложения дневен ред на НС не е бил този на обществото. Заради това депутатите от ГЕРБ не били влезли в пленарната зала и така не беше събран нужния кворум за заседанието на НС.

Атанасова увери, че депутатите от ГЕРБ ще присъстват на заседанията на парламента, когато се гласува актуализацията на бюджета на ДОО, на НЗОК и на държавния бюджет. От ГЕРБ вече са внесли предложенията си и ще ги отстояват по време на дебатите.

Според Атанасова предложенията им гарантират, че парите свързани с доходите на пенсионерите, със защита на най-уязвимите групи от обществото, ще бъдат подкрепени.

Освен това ГЕРБ ще бъде в пленарната зала, когато се касае за закони свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и европейските средства.

Томислав Дончев увери, че от ГЕРБ са готови да работят и извънредно по отношение на законодателството свързано с Плана за възстановяване и устойчивост.

"Но проблемът е, че голяма част от тези закони не са написани. Призоваваме всички министерства да си свършат работата и да си напишат промените в законите, за които сме поели ангажимент пред ЕК и декларирам, че те имат нашата подкрепа", каза той.

"Крайният срок за договаряне на средствата е 2023 г. и остават едва 18 месеца. Катастрофата е предизвестена, но все още има шансове щетите да бъдат минимализирани", коментира Дончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, много ме възбуждат сексуално кухи ***! Сигурно съм извратен.
23
0
 
10
 
! Отговори
бонго преди 1 година
Ееей, не се научихте журналята да пишете правилно РСМ, а не РМС!!! РМС бе в учебниците по история - работническо-младежски съюз!!!
22
3
 
18
 
! Отговори
мери преди 1 година
Ние искаме да влезете незабавно още сега на момента в народното събрание и да гласувате мерките за песиите тока газта и добавките на народа Македония няма да ни памогне в кризтата спрете с тази тема Помислете за хората в България Отвъратител ни сте с вашите измислици ти ако получаваш 10000 лева на месец пенсиите са 400 лв ясно ли ти е това и те са такива благодарение на вашата скапана крадлива политика
21
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата коалиция ГЕРБ, ПП, ДБ, БСП и ДПС в името на Европейските ценности! Българските ценности не са важни.
20
4
 
6
 
! Отговори
пожелание преди 1 година
Цялата им ОПГ трябва да изкарат мандата си в затвора, даже два мандата !!!
19
1
 
5
 
! Отговори
до до Sherlock преди 1 година
Докато ги критикувам и аз свърших простотия - написал съм някой редактори, а е някоИ редактори - също доста често срещана грешка.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си съберат мнозинството от вчера. Нали те внесоха вота на недоверие и си събраха ортаци срещу ПП. Днес да направят същото и да си гласуват каквото поискат. Даже може да решат на изпратят македонски космонавт в Космоса и да зарадват мумията от мазата в Левски Г.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кьовеши е приготвила секирата а САЩ са готови с разширение на списъка Магнитски. ГЕРБ и ДПС ще бъдат ротуално заклани, остава им само да правят това което им се кажа за да се птърват по леко
16
0
 
15
 
! Отговори
до Sherlock преди 1 година
Направи ми и на мен впечатление, че най-редовно се изписва РМС в някои статии. Проверих - авторката е една и съща. Онзи ден някой беше написал "литвийци" (забравих кой беше писал статията), редовно има безумни и абсолютно недопустими грешки... Нивото на някой редактори не се различава особено от това на обикновените драскачи из виртуалното пространство. Тъжно... :(
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
френското предложение не отразява докрай исканията на България. В предложението включете всички искания. Не предавайте България.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хъхъ, ауууу как веднага се разбързаха видиш ли. Оакахте се до уши и ви лъснаха зацапаните смръдливи задни части
13
1
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Предлагам ако до другата сряда няма бюджет и пари за народа да обиколим домовете на гербаджии и депесари с пълни чекмеджета
12
0
 
12
 
! Отговори
sherlock преди 1 година
РМС(???!!!)
11
2
 
17
 
! Отговори
Ей,Продажници мръсни преди 1 година
Сядайте си на дупетата и не се заигравайте с неща,които не можете да контролирате!Изберете си за говорител някой компетентен и умен човек(ако изобщо имате такъв),вместо тази куха лейка,че само се излагате още повече!
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До началото на август ще сте по затворите, глупава госпожо, гаранция Франция.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук става дума за съревнование коя партия ще донесе резултат за РМС за своите западни господари
8
0
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Не ме интересува Македония. Но ме дразни че така и не научихте как официално се пише името!Не е РеМС а е РСМ!
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да бламират работата на парламента и вчера и днес можеха да влязат, да има кворум и понеже опозицията имат мнозинство - да предложат и да гласуват какви да са точките от дневния ред и кои да отпаднат. Но явно просто не им се работи на тези 4 партии.Спряха всичко, за да не се случва нищо.Това е истината. Алтернатива не дават. Само се разхождат около и в парламента.Народа ви плаща заплатите! Марш на работа бе!!!
6
3
 
28
 
! Отговори
Боци преди 1 година
Тея от герб не са добре, заклевам се! Ако искат да привлечат и без това отвратените от тях избиратели - защото за 12 год ги видяхме какво представляват, да гласуват спешно мерки за цените и доходите, не за Македония! Мен кво ме грее Македония! Боци пак е тръгнал да ни продава за жълти стотинки!
5
2
 
16
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова мозачният тръс . Бойко радвайсе има и позле от теб