Кирил Петков: Правителството очаква решението на НС за РСМ

Премиерът участва в срещата на върха в Брюксел
23 юни 2022 16:30, Нели Христова
47
Кирил Петков: Правителството очаква решението на НС за РСМ
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков участва в Срещата на върха на лидерите от Европейския съюз и Западните Балкани, която се проведе днес в Брюксел.

Българският премиер запозна участниците във форума с вътрешнополитическата ситуация в страната, включително и с дебатите по отношение на предложението на Френското председателство за старт на преговорите за европейско членство на Северна Македония. Кирил Петков посочи, че в рамките на днешния ден е насрочено заседание на парламентарната комисия по външна политика, която да обсъди въпроса. Правителството очаква решението на Народното събрание, подчерта министър-председателят.

Държавните и правителствени ръководители на държавите членки на ЕС потвърдиха недвусмислената си подкрепа за интеграцията на Западните Балкани и желанието за още по-тясно сътрудничество на фона на общите предизвикателства, произтичащи от руската агресия срещу Украйна. Обсъдени бяха широк кръг от геостратегически въпроси, включително позициите по общата външна политика и политиката на сигурността на ЕС.

Премиерът Кирил Петков изрази благодарност към френското предателство и към председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за организираната среща.

„Днес се събрахме, за да потвърдим на най-високо равнище ангажимента на ЕС към икономическата, политическата и социалната трансформация на Западните Балкани, която е от изключително значение за интеграцията на региона в европейското семейство. ЕС винаги е подкрепял своите най-близки съседи, включително в трудни моменти, като например ковид кризата. Няма друг регион, който да се е възползвал в по-голяма степен от експертната и финансова подкрепа на ЕС“, заяви българският министър-председател.

Той очерта редица сфери на сътрудничество, които биха могли да имат висока степен на добавена стойност за задълбочаването на двустранните отношения. В областта на енергетиката, Кирил Петков подчерта необходимостта от завършване без никакво забавяне на липсващата енергийна инфраструктура, която да гарантира доставките в Югоизточна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Предатели преди 1 година
РСМ + ЕС = крив макарон
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НС ще реши според какво е свършено от Петков. Ако историческата комсиия и на МС не са приключили работата няма как да се дигне ветото. В противен случай за какво се бави 5 г. като можеше да се дигне още 2017 г. и не са важни какво мисли бг народа и бг специалисти.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Премиерът Кирил Петков изрази благодарност към френското предателство и към председателя на Европейския съвет Шарл Мишел за организираната среща.".Това за предателството е грешка на самия Министерски съвет.На всички медии са го пратили с тази правописна грешка.Гаф.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мы уже много лет воспринмаем Болгарию, как западную страну с минимальными амбициями, типа Польши. Но, вдруг, последние новости: болгары прогнали канадского наместинка. Это правда?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕЙ KAПYT ПPOCT! СТИГА СИ НИ ЗАНИМАВАЛ С МАКЕДОНИЯ И УКРАЙНА! ПИСНА НИ ДА СЛУШАМЕ ВСЕ ЗА ТОВА! НАПРАВИ НЕЩО ЗА НАРОДА! Петрола падна с 25-30 долара последния месец - бензина и дизела станаха от 3.05 на 3.50! Махнахте ДДС на хляба - цените растат! Няма ли да арестувате спекулантите? Или до последно ще вдигате данъците? Първо максимален осигурителен праг, после осигуровки на завършили 12-токласници за лятото между училище и университет, другия месец вдигате цигарите? ДО КОГА?
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За надуваемата Лена имаш топки, но за това решение твариш парламента.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро СТИГА С ТАЯ МАКЕДОНИЯ БЕ ШМИРГЕЛ! Кажете какво правим с горивата! Крадат ни по пладне! Купуват уралски петрол на 78 долара за барел, а определят цените на Дизел и Бензин според цената на Брент - 107 долара. Другия въпрос е що като беше 140 долара цената беше 3.05, а сега като е 107 долара е 3.50. Но най-важното е ЩО АДЖЕБА при цена на суровината която ползват 78 долара ни определят цените спрямо СЪВСЕМ РАЗЛИЧНА СУРОВИНА! НЯКОЯ КОМИСИЯ НЕЩО КОРУПЦИИ, КАРТЕЛИ, ДАНС, ГДБОБ, А, У?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този защо днес не депозирал оставка както е по конституция , какво разписват и протакват в последните си дни
15
0
 
7
 
! Отговори
Северозапад преди 1 година
Споко, макетата вече отхвърлиха предложението на франсетата.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Назначи детето и то горкото хвърли гащите и се запретна да израства в кариерата!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската Моника Люински да започне дело за милиони!! Омърсена е от продажника!
12
0
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Глеам пресеченета точка, и стигам до извода, че българската ливерастия е тотално пощуряла... Тия хора нямат връзки с главните мозъци... Се некой им е виновен, никога не търсят вината си в тях... ====)))
11
1
 
4
 
! Отговори
Бау преди 1 година
Точно така, Киряго! Преструвай се на атлантик в Брюксел, тук обичай Русия, мюсюлмани и пенсионери, прехвърляй горещите кестени на врага, говори на всеки каквото иска да чуе, тръшни се в Банкя в спалнятая в разкош и разврат, охраната да ти води *** по каталог, а не да ходиш по апартаменти, и постигаш 12 години мандат!
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 17 Лена може да стане актриса ще играе Филип Тотю.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Премиерът Кирил Петков изрази благодарност към френското предателство"Хахаха едва ли нарочно го е написала.Изпуснала е как на Кирчо му писнало от страхливци и нарежда президента.
8
1
 
12
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тоя, защо, още го показват... Провален премиерин... ===)))
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството, което беше позорно изгонено от народните представители ще получи мандат за съставяне на ново това е абсурдно, ако имаха мнозинство нямаше да мине вотът на недоверие.
6
1
 
17
 
! Отговори
Харвардски Тарикат преди 1 година
Правителство вече няма. Петков и Василев са уволнени. Никакви решения не могат да взимат
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво правителство, бе?
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти какво общо имаш?