Митов: Петков поставя своите фантазии пред интереса на страната

Северна Македония трябва да бъде дискутирана в парламента
23 юни 2022 15:18, Росен Стойчев
42
Митов: Петков поставя своите фантазии пред интереса на страната
Снимка: БГНЕС

„Тиражира се, че едва ли не ние сме свалили правителството. То обаче де факто се самосвали. Свали се поради своята арогантност и невъзможност да разговаря и да разбере как функционира една демокрация. Ето, Макрон загуби мнозинство в парламента и започна да говори за това как да обедини партиите и да търси общи положения, с които Франция да върви напред.

Още по темата
Втората причина –хладилника – икономиката. Хората ежедневно виждат какви са цените на храните, горивата и електричеството”. Това обяви пред Нова народният представител от ГЕРБ Даниел митов.

Митов определи правителството на Кирил Петков като „провалено правителство по всяко едно отношение”. „Можехме да им искаме вот на недоверие и за цялостна политика, пак щяха да паднат, защото никъде не се справят”, посочи той.

Заместник-председателят на ГЕРБ е категоричен, че на България й е нужна стабилност, хоризонт и национален диалог по важни теми като тази с Република Северна Македония и френското предложение. „Безотговорността на министър-председателя доведе дотам да се самосвали заради арогантността си, неспособността си да комуникира и заради това, че поставя собствените си фантазии и истории пред националния интерес България да върви напред и да има дневен ред, който да е в полза на българските граждани”, смята той.

Запитан кого ГЕРБ ще търсят за партньор при евентуална възможност за управление, Митов отговори: „За управление се търсят общи цели. Принципът обаче е, че спечелилият изборите трябва да формира мнозинство. Ако този принцип бъде спазван, то ние трябва да идем на избори, да ги спечелим и тогава да видим”.

Митов коментира и отлагането на заседанието вчера на Комисията по външна политика по темата за френското предложение за РСМ. „Комисията вчера нямаше какво да свърши. Не сме провалили заседанието, просто го отложихме”, посочи той.

„Според нас френското предложение е добро и с още малко корекции през следващите дни може да стане такова, че да гарантира изцяло исканията на България по отношение на започване на преговори от РСМ”, заяви още Даниел Митов.

Според него казуси като този със Северна Македония е задължително да бъдат дискутирани в парламента. „Те това не го разбраха и продължиха с разделението на българското общество, лепене на етикети и няма да стигнат доникъде”, коментира той ходовете на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Една година ГЕРБ не са на власт, а "невнятните" на Радев продължават да си бършат Л**"та с тях! Събрани всички заедно доказаха , че нямат ни най-малко понятие как се управлява държава! Само че,по думите на Трифонов, вървят едни милиарди, а държавата пари...няма! Въпросът е ,кой ще плати сметката? Кирчо и Кокорчо ще гледат да се измъкнат!
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Кюлчето се подава зад гърба на тоя мушморок!
22
0
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Христофор Събев предложи на престъпника Тиквар с голямата картуна/,,глава''/ с кръст в ръка да излезе пред аудиторията на БНТ да дойде да целуне кръста и се закълне че не е крадец. До ден днешен бившия главатар на силова групировка няма смелоста да го направи. Страхува се от Божието възмездие за лъжа и кражби от народните пари. За мен това е достатъчно да зная че срещу себе си народа има един обикновен престъпник. Той е политически труп също както бяха Костов ,Софиянски , ***....Но те го раз
21
2
 
5
 
! Отговори
Гледам Митов преди 1 година
Виждам Борисов --може и да е най-свестният ,ама работи за шкафа ,някак си стои кофти едно такова --никога не ми е приятен ,както и другите от групата ,не ги слушам защото олекват и знам ,че всичко им е сложено във устите от кукловода !
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб ще ги познаете , по ''резултатите''....Последни сме , по всички показатели в ЕС !
19
2
 
2
 
! Отговори
гостенка преди 1 година
До АнонименСтава въпрос за дебати в парламента, не да се решава. Комисията по външна политика към парламента заседава. Това се прави спешно днес, защото Кирето проспа с Ленчето много неща
18
2
 
6
 
! Отговори
Не, "Къдравата преди 1 година
Не, "Къдравата Сю", позната още и като ДанилМитовото нищожество, припълзяло в банкянския двор ,след като обиколи 10 партии! Кирил Петков поставя принципи и идеи, и поведе война на живот и смърт с вашата мафия, "Къдраво" нищожество, със сарайск банкянската мафия, която ограби и срути България! А твоят слугинаж, нищожество Митово, към мутрите на сикаджийския престъпник е срам и позор! Я бягай да купиш един силен препарат и колкото можеш да измиеш този позор от мазнатата си физиономия!
17
15
 
5
 
! Отговори
Съд за Петков! преди 1 година
Народен съд за Петков и цялата жълтопаветна сга.н безработни клошари от Орлов мост.Един по един да се издирят, задържат за постоянно в ареста и след това да се осъдят в специален Трибунал за престъпленията на Сорос и Америка за България в нашата страна!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакай малко! Нали премиера, та и министерски съвет трябвало да реши, сега пак парламента(както и Петков иска), този не знае сега какво му е криво и у кого.
15
5
 
9
 
! Отговори
Митов преди 1 година
А вие нали управлявахте една година, защо България пак е най-бедна и първа по смъртност айде у ДЕСНО!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА СПОРЕД ГЕРБ СА ТУРСКИ ПОТОК И ИВАН ГЕШЕВ ПРИ ЮРИЙ ЧАЙКА.
13
3
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Митов, Митов... нали си наясно, че ако тук няма цензура КАКВО БИХ НПИСАЛ ПО ТВОЙ АДРЕС!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митов , как мина Прайда , аман от обратни , примитивни същества , и то най-много в герб ?
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя , кога стаНЪ политик , кога му почерняха задните части ???За 6 меесеца искаше И Премиер да стаА !
10
14
 
4
 
! Отговори
Хайдеее, преди 1 година
...сега ще се започне пак с евтината помия! Тя отдавна работи за ГЕРБ! Кое от това което казва Митов не е вярно ? В политиката се градят мостове и се търсят допирни точки, а не като Кирето ,който се взе насериозно и се изпокара с всичките!
9
3
 
16
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Барселона, барселона:)))Това е реалност:))
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен!
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къдравата Сю , булонката на сикаджията от Банкя се изказва неподготвен.
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазел тов, Митов.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати къдравия мазник вчерашното изказване на тиквата относно френското предложение за макетата чии интереси защитава, че нещо не мога да се сетя.