Петков от Брюксел: Аз съм премиер и когато кажа нещо, си спазвам думата

Решението за Северна Македония ще се вземе от парламента, заяви Петков
23 юни 2022 11:20, Елка Василева
312
Петков от Брюксел: Аз съм премиер и когато кажа нещо, си спазвам думата
Снимка: архив, БГНЕС

Часове преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков увери, че ще си спази думата и ще остави решението за Северна Македония на парламента.

Още по темата
"Това решение трябва да се вземе от българския парламент. Аз си държа на думата, независимо кой какво иска от мен. Няма хипотетична възможност за друго. Аз съм премиер на България и когато кажа нещо, си спазвам думата. Това, на което се надявам обаче, е че следващите дни ще имаме решение на Народното събрание", заяви Петков, цитиран от БНТ.

Премиерът в оставка изтъкна, че лично той харесва френското предложение и смята, че в приемането му би било историческа възможност за България, но това трябва да стане по правилния начин.

Премиерът в оставка отправи критики към президента Румен Радев, че не заема категорична позиция по въпроса.

"Ако си президент на място, викаш КСНС, сядаме всички заедно, обсъждаме и излизаме! Но маските паднаха - аз ще си спазя обещанието, омръзна ми от страхливци. Предложението е исторически момент за България, който не трябва да изпускаме. Въпросът е, че трябва да се направи по правилния начин", изтъкна Петков.

Той отправи критики и към поведението на опозицията.

"Не може да се биеш в гърдите, че имаш позиция и да проваляш заседанието на външната комисия. И днес няма кворум в Народното събрание. Тези хора са страхливци и мислят само как да манипулират. Ако имат наистина позиция, днес комисията заседава", каза министър-председателят в оставка.

Преди заседанието на Европейския съвет Петков ще участва и в срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
41
 
! Отговори
ГражданинK преди 1 година
Какъв премиер си ти ,бе,?! БЕШШЕ премиер,а вече си персона нон грата !!! А стига си се хвалиул толкова,че вече взе да понамирисва :))) Освен де3сетина твои близки надали някой друг те брои за премиер :)))
222
37
 
4
 
! Отговори
Прожектор преди 1 година
България има вопиюща нужда от млади, образовани, принципни, неподкупни, решителни и харизматични политици като Кирил Петков и Асен Василев !
221
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той не е в правомощие даже да го занесе до Брюксел камо ли да участва и да го обяви от името на НС от това,че са му препустановени правата на правителство,което при това още било коалиционно, а неговата партия е с още по ограничени възможности понеже няма няма необходимите по численост членове да изпълняват тези куриерски услуги с гласуване в нашето НС за да остане в историята като пратеник-куриер от ПП предал решението на НС на БГ за РСМ и правата докат не състави ново коалиционно правителство.
220
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо си направи едно последно безплатно возене на правителствения самолет за сметка на данъкоплатеца. Кoмплeкcapче нещастно.
219
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и пиян така не дрънка, Киро снощи те свалиха от креслото да припомним , тебе и Корнеле с креслата ще ви изнасяме от МС
218
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не разбрах кой го интересува дали МС или НС ще вземе решението. Тоя се тупа по рамото, че той няма да го взима решението. И какво? Дали Петков ще махне ветото и ГЕРБ ще го подкрепи или ПП в парламента ще го предложат и ГЕРБ ще ги подкрепи каква е разликата питам?
217
14
 
2
 
! Отговори
Нострадамус преди 1 година
Виждам промяна на квота за гласуване в ЕС от 100% на 51% ,по тоз начин ще елиминират гласа на троянските коне на Москва в ЕС. Тогава вече ще ревете за тва предложение ама няма кой да ви чуе
216
3
 
23
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
КИРООО СПРИ ДАИЗЛАГАШ БЪЛГАРИЯ КОЙ ГО ЛАНСИРА ТОЗИ И АСЕНЧО БЪЛГАРИЯ Е СРУТЕНА ФАЛИРАНА ОПОСКАНА ОКРАДЕНА НУЛЕВАЦИ ГЕШЕВ ДА ВИ РАЗСЛЕДВА ЗА КОМИСИОННИТЕ НАРУШИТЕЛЯТ НА КОНСТИТУЦИЯТА КОГА ЩЕ ВЪРНЕШ НЕЗАКОННИТЕ ЗАПЛАТИ А НА *** ЗАП.ЛАТИТЕ ХОНОРАРИТЕ ОТ ББР И ВСИЧКОРАЗДАВАНО ОТ ВАС НАВАШИТЕ ПРИБЛЕЖЕНИ РАЗСЛЕДВАНЕ ГОЛЯМОКРАДЕНЕ ГОЛЯМО НЕВИЖДАНО КУПУВАНЕ НАГЛАСОВЕ
215
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала на Трифонов! Може да е всякакъв, ама всички дето много знаят ги слага на мястото им! И Бойко бутна и Киро бутна!
214
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 67 депутати на Продължаваме Промяната :> 22-*** са обвързани с ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи), финансирана от фондация Америка за България.> 13 идват от Хардардските курсове, финансирани от фондация Америка за България.> 8 са свързани с АУБ (Американския университет България), финансиран от фондация Америка за България.> 24 лица са бизнесмени или служители на НПО-та, формално обвързани с предните лица.Честито на Нейно превъзходителство генерал-губернатора на протекторат България Херо Мустафа. Отлично свършена работа.Кристиян Шкваре
213
1
 
27
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Кирчо *** ,пак лъжеш от вчера вече не си ,абе ти лъжата за нищо я нямаш
212
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е типичен комунистически лъжлив крадец!
211
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
влезте в сайта на америка за българия и ще видите кого финансира в региона , а това са държавни страгически финасирания , дори от българия се дават пари от америка за бг за да се финасират медиини проекти , дори да лаят българите, за сорос да не говорим пълна забранана фодациите
210
1
 
20
 
! Отговори
Лелеее, преди 1 година
този има нужда от много сериозно лечение! Какво обеща бе и какво изпълни,още 5-6 моста ли построи на Дунав,или оправи пътищата,щото до Триград се стига трудно все още,та не разбрах какво точно си изпълнил ?Ти вече не си Премиер и дано никога повече да не бъдеш!
209
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжливото овчарче Кирчо призна днес в Брюксел,че протакал за РСМ, за да се краде.
208
1
 
24
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Киреее бе мама,неразбра ли че това ти е последния безплатен вояж за сметка на народа,следващият път като те качат на самолета трябва да си купиш билет,аааааа и да не забравиш да купиш подарък на любовницата и баджанаците
207
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯВНО ИМА МНОГО ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ, ЗА КОИТО НЯМА КАК ДА ЗНАЕМ. ЯСНО, ЧЕ В РСМ УПРАВЛЯВА СИНЪТ НА СОРОС И ТОЙ ДАВА ПАРИ И НА КИРО ЛЪЖЕЦА. И СЕГА КИРО СТОИ РАЗКРАЧЕН. БОКОТО ГО УСЕТИ, ЗАЩОТО ТОЙ СИ ИМА АГЕНТУРА ДЕТО МУ ДОКЛАДВА ВСИЧКО И ЗАТОВА ТИКВАТА БЛЪФИРА ЗА РСМ. БОКО Е НАУЧИЛ, ЧЕ РСМ НЯМА ДА Е СЪГЛАСНА С ПРЕДЛОЖЕНИЕТО И ТОЙ СЕ ПРАВИ НА ЕВРОПЕЕЦ, АМА АКО СЛУЧАЙНО РСМ ПОДПИШЕ БОКО ЩЕ Е НА МУШКАТА, А НЕ КИРО.
206
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко *** трябва да си,за да харесваш и гласуваш за Киро?!?!?
205
1
 
32
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ти никакъв не си вече. Ти си ПРOCТО ЕДИН ЛЪЖЕЦ!!!
204
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРО ЛЪЖЕЦА ПАК ИЗЛЪГА. СЛАВА БОГУ, ВЕЧЕ НЕ Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ И ДУМИТЕ МУ СА ЛЪЖА. ТОЙ НЯМА ПОЗИЦИЯ. ТАКАВА ИМАТ ТЕЗИ, НА КОИТО СЛУГУВА, А ТЕ МУ БИХА ШУТА, МНОГО ПРЕДИ НС ДА МУ ГО БИЕ. СЕГА КИРЕТО ТРЕПЕРИ, ЗАЩОТО ОНЕЗИ НЕ СИ ИГРАЯТ. КОЙТО ПАДНЕ ГО ДОВЪРШВАТ