Допълнително увеличение на пенсиите ще има през юли

Депутатите не виждат проблем в забавянето на актуализацията на бюджета
94
Допълнително увеличение на пенсиите ще има през юли
Снимка: БГНЕС

Въпреки забавянето на актуализацията на бюджета в парламента, депутатите са категорични, че увеличение на пенсиите ще има.

Според Деница Сачева от ГЕРБ ощетени пенсионери няма да има.

Тя обясни, че през юли пенсионерите със сигурност ще получат предварително заложеното увеличение на пенсиите със 6,1%, а допълнителното повишаване, залегнало в актуализацията на бюджета, ще се случи или със допълнително плащане през същия месец, или с пенсиите през август.

"Никой няма да загуби по никакъв начин увеличението си", увери и Хасан Адамов.

Румен Гечев от БСП обвини ИТН, „Възраждане”, ГЕРБ и ДПС, че са провалили пенсиите на над 2 милиона българи от 1 юли.

"Ние предупредихме многократно, че от 1 юли можеше пенсиите да бъдат увеличени с 20% и от първи октомври да направим цялата пенсионна система справедлива, като я преструктурираме", коментира той.

"Днес, на днешната дата, трябваше да се приемат двата малки бюджета, големият бюджет, държавният, където са включени трансферите към ДОО, за да могат хората, над 2 милиона пенсионери, да си получат добавките, които бяха залегнали в нашето Коалиционно споразумение", заяви Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
15
 
22
 
! Отговори
Не съм сагласен!!! преди 1 година
Отказвам хората на ГЕРБ да решават каквото и да е в България! Ще противодействам на всяка тяхна идея "безплатно".
43
10
 
16
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До АНОНИМЕН Аз не вярвам някой да се е научил да програмира от ходене по курсове. Това е умение като всяко друго подобно, което някои хора притежават, а други не... Курсовете и образователните степени, са за да легитимират тези умения. Друг е въпросът, че някои програмисти във форума много обичат да се перчат с доходи и стандарт на живот. Това е абсолютна комплексарщина на духовно бедни хора!
42
1
 
5
 
! Отговори
нагледци преди 1 година
А колко "програмистът" е образован личи по долнопробния език, който употребява за хора които, нито познава, нито знае с какви професии са.
41
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До Програмист--Първо не съм се представила като теб. И второ как се редят фирми за теб, пък скатаваш данъци като юридическо лице. Образовани са много хора с различни професии. Програмистите обаче смятат, че от тях почва и свършва светът. И не се отличавате с какъвто и да е интелект. Да използваш готови формули, решени от друг не е кой знае какво. Шест месечно курсче, нали!
40
2
 
3
 
! Отговори
икономист преди 1 година
До Прах в очите Напротив, тези 6.1%-та ще ги получат още през юли, ако случайно не мине актуализацията. Те са заложени още при гласуването на последния бюджет на ДОО, а сега се прави актуализация, която вече може да се приложи от по-късна дата.
39
9
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До Анонимен---А пенсионерите с какво ги заслужиха тези ковид добавки. Пък как се обясняват тези пари - за лекарства- сякаш всички са боледували всеки месец в продължение на три години. Та и пенсионерите се възползват, щото сега всеки ги купува. При наддаване някой и с 1000 може да иска да ги купи.Кой ще плаща за алчността на политиците се пита?
38
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво направиха ИТН, Възраждане, ГЕРБ и ДПС? Направиха така, че от 1 юли 2022пенсионерите с минимални пенсии ще получават по-малко. Сега са с 430 лева (370+60), а от 1 юли ще са с 392,57 лева, с 37,43 лева по-малко. Пенсионерите със средни пенсии от 500 лева, ще получат 10 лева по-малко. Пенсионерите с максимални пенсии ще взимат 60 лева по-малко
37
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години сегашните пенсионери плащаха за сегашните работещи, както и за тогавашните пенсионери, но сегашните работещи не искат да плащат за деца и пенсионери. Защо така се увълчи новото поколение?
36
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 10 години работа в офшорните зони на Кипър и Белиз , Румен Гечев колко допринесе за пенсионната система на страната за да ни поучава. Раздава чужди пари . Типично за другарите
35
2
 
16
 
! Отговори
Прах в очите преди 1 година
Считано от 1 юли :- добавката от 60 лв отпада.- пенсиите ще бъдат увеличение с 6,1%.- увеличението от 6,1 % ще бъде изплатено през август.Минималната пенсия става 392,57 лв.Това е накратко...................... а, и да не забравите да благодарите на Боку и Славчо
34
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН, Възраждане, ГЕРБ и ДПС прецакаха 2 милиона пенсионери и ще си платят за това на следващите избори.
33
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото гарантирано увеличение от Румен Гечев е това на инфлацията и на валутния курс . Този е като атомна бомба , след него нищо не никне . Аман от некомпетентни популисти . Хора , опомнете се и не допускайте тези фалитаджии във властта . Ако геройски се бори за увеличение на пенсиите с 20%, това означава че залага инфлация от 40. Не ви ли станаха ясни номерата на тези демагози. Изберете го и ще видите 1997 в нов вариант
32
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Гечев да не се загрижва за пенсиите на хората . От неговите грижи хората вече веднъж останаха не само без пенсии , но и без спестявания. Това което единствено го е грижа е да се промъкне пак във властта за да може да краде. По безпринципен , нагъл и вреден за страната от доносника Економов просто няма
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те докато ги увеличат, всичко скочи с 40 процента. Гарантирано от бай Кире
30
2
 
21
 
! Отговори
Славка преди 1 година
Още много други неща ще се увеличат през юли-храна,вода,горива,услуги...!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Програмист 64 Защо не си отишъл досега в страна- убежище с 4% годишен данък? Там може би няма пенсионери, няма инвалиди, няма соц. слаби- същински рай като за теб. Тук много те дразнят хората с различен статус. Няма да се усети отсъствието ти. За мястото ти чакат може би 5-*** "програмисти".
28
1
 
10
 
! Отговори
нагледци преди 1 година
До Програмист --- Е призна си най-накрая, че никакви данъци не плащаш, тарикат, камо ли пенсиите на роднините си. Май само комплекси избиваш тук. Не си приет от повечето списващи. Не разбра ли?!
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 57 - Премести се бе, ама освен офшорките, Африка и някакви "бананови" държави, другите са с по-високи данъци, че и прогресивни. Пък да не говорим какви хубави и ефективни наказания имат за укриване на данъци. Стой си тука и си избивай комплексите в днеса. :)
26
2
 
10
 
! Отговори
лъжи преди 1 година
Тоя програмист със сигурност и сега не плаща данъци, и явно е неграмотен да твърди, че в друга държава данъците са по-ниски. Май не си и програмист - чак толкова т..п!
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Програмист 57 Никой не те държи насила тук. Изборът е твой. Такава черна, токсична енергия разпръскваш у форума... Плоският данък няма да го бъде дълго. Върви в ЕС, да ти удържат 40-50% от заплатата за данъци.