Хасан Адемов: Въпреки апокалиптичните приказки, пенсиите ще са увеличени

Притеснителното е, че това са пари, в които няма никакъв осигурителен принос
25 юни 2022 10:00, Петя Славова
27
Хасан Адемов: Въпреки апокалиптичните приказки, пенсиите ще са увеличени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вчера стана ясно, че са приети на второ четене бюджетите на НЗОК и ДОО. Това стана "въпреки апокалиптичните приказки на лидери на партии и министри, че НС умишлено задържа приемането", коментира пред БНТ Хасан Адемов от ДПС.

По думите му, още с юлските пенсии българските пенсионери ще получат увеличения и няма да има пенсия, която да не е увеличена.

Още по темата

Ударното увеличение на максималната пенсия предизвика усещане за несправедливост, обясни д-р Адемов.

60-те лева ковид добавка влизат в размера на пенсията според предложението на МС. Притеснителното е, че това са пари, в които няма никакъв осигурителен принос, те бяха въведени като ковид мярка. Ние от ДПС предложихме до края на годината пенсионерите под линията на бедност до края на годината да бъдат подкрепени със 120 лв. Не смятаме, че отиващото си правителство има достатъчно легитимност по този сложен въпрос, допълни Адемов.

Усещането за самодостатъчност беше най-големият проблем на коалицията, смята депутатът от ДПС. Идеята е да има дебати, за да се подкрепят най-добрите предложения, допълни той.

 Да се надяваме, че този бюджет ще бъде в интерес на българските граждани, а не на някоя от политическите партии. Инфлацията води до увеличаване на приходите от една страна, от друга - и пенсионерите участват в това. Големият въпрос е с кои пари се помага. На преден план изниква това, че телевизорът не успя да победи джоба и хладилника, които показват друго.

ДПС има своята ясна и категорична позиция по отношение на предложените от правителството мерки, подчерта д-р Адемов. Според него, те са закъснели и недобре таргетирани.

Мантрата, че изцяло инфлацията е пренесена отвън, категорично не отговаря на истината, смята депутатът.

 Тези, които дойдоха на власт започнаха да се обвиняват точно в това, за което дойдоха - нулева толерантност към корупцията, коментира още Адемов.

Той коментира и вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, който беше успешен.

    Това, което се случи е логичен край на една нелогично структурирана коалиция. Управляващите, благодадение на некадърните си решения, доведоха до това, което се случи. Не толкова опозицията, смята депутатът.

Огромните очаквания, с които дойде това управление на власт, на практика не се реализираха, а се превърнаха в разочарования, допълни Адемов.

Между ДПС и "Възраждане" има коренни ценности различия, така че в никакъв случай не може да се говори за общи действия срещу правителството, категоричен е Адемов.

    Сатанизирането на един или друг народен представител не води до нищо добро в държавата - така той коментира появата на депутата от ДПС Делян Пеевски на протеста срещу правителството миналата седмица.

Според д-р Адемов, през есента най-вероятно ще се стигне до избори, но този парламент може да роди всякакви изненади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демократите са свикнали само да крадат, затова забравете за справедливи пенсии.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много от всички държавните служители искат сами да си плащат частта от осигуровките като всички останали. Сега те да прецакани с по-ниски заплати с всички последици от това - по-ниски болнични, по-малки пенсии при пенсиониране и т.н.
21
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
АКО ВСИЧСИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ДЕПУТАТИ, АРМИЯ, МВР, МИНИСТЕРСТВА И Т.Н. ЗАПОЧНАТ ДА СИ ВНАСЯТ ЛИЧНИТЕ ОСИГУРОВКИ В НОИ НЯМАТЕ СИ НА ИДЕЯ КОЛКО ПАРИ ЩЕ ИМА. И ЗА ПЕНСИИ ЩЕ ИМА И ЗА МАЙЧИНСТВО И ЗА ДЕТСКИ И Т.Н. А В МОМЕНТА ТЕХНИТЕ ОСИГУРОВКИ ГИ ВНАСЯ ДЪРЖАВАТА Т.Е. РАБОТЕЩИТЕ ИМ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ И НЕ ГИ Е СРАМ ДА СКАЧАТ СРЕЩУ ПЕНСИОНЕРИТЕ И ОНЯ ДА ГИ НАРИЧА ЛОШ МАТРИАЛ. БЕЗБОЖНИК.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 11. Начело на ГЕРБ е един завършил Милиционерската школа Пожарникар, който гледа да пълни само СВОЕТО нощно шкафче с тестета 100 ? банкноти и със златни слитъци, а граби от работещите и възрастните хора с шепи, толупът му банкянски! И сега като опонент на Просто Киро ГЕРБ предлагат отново пожарникарят от Банкя! Нямате ли по-млади,по-свестни и по-културни от над 60-годишния експремиер? Писна ни от него, дръжте си го за почетен шеф на партията като Ахмед Демир Доган!
19
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
вчера дойде писмо от алианц, че са ми събрали цели 30 лева. къде отиват останалите 400 лева удръжки бог знае. а тоо брикет циври че немало приходи
18
1
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
парите за пенсиите са събрани от мирното бъхтане на хората които се редят да ги получават. ако няма осигурителен принос това означава, че натрупания до момента на пенсиониране по фондове го няма,т.е. както при виденов шумкарите пак са опоскали пенсионните фондове и сега викат "дръжте крадеца"
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Увеличение на пенсиите: обещанието е добро, но откъде го немерихте този министър на МТСП от БСП Гьоко- бесепарите са свикнали само да крадат, а не да дават. И защо държите в НОИ тези бездушни и винаги готови с повод и без повод да отрежат повечето пенсионери? Нали прочетохте в един коментар решението на един бездушен чиновник от НОИ по подадена жалба: ОТКАЗВАМ ПОВИШЕНИЕТО НА ПЕНСИЯТА! ДАйте ни го този чиновник няколко минути да го посъветваме и махнете директора на държавната служба,наричана НОИ
16
0
 
8
 
! Отговори
По-млад преди 1 година
Вие и ГЕРБ въобще не мислите за нашите родители. 12г. ги унижавахте.Добре че дойдоха по-младите на власт да поправят щетите за пенсионерите.Ако им дадете 120лв.за 6м. след Нова година как ще ги овъзмездите,като моментално ще им паднат пенсиите със 120лв....***.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямало осигурителен принос в увеличението на пенсиите?! А къде остана осигурителният принос за 12 год. ваше управление? В чий джоб влезе осигурителният принос през тези 12 год.? На пенсионерите парите за тия 12 год. трябва с лихвите да им ги дадете.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гроб и вие искате да раздавате на калпак когато ви скимне...като едно време при бай тошо. Е не става. Онова време отдавна отмина, а и баламите умреха!!!
13
17
 
4
 
! Отговори
Джефри Сакс преди 1 година
Увеличението на пенсиите не е никаква инвестиция, а ненужно помпане на информацията с евтин популизъм!
12
2
 
16
 
! Отговори
kiko преди 1 година
За жалост досега България не е имала вещи , знаещи политици. Няма и откъде да намери.Умните си гледат бизнеса не се занимават с политика.
11
5
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Придложението на ПП и коалиция е отлично! Сега каквото и да предложат ще е само популизъм, а гроб директно са против голямо увеличение на пенсиите..
10
1
 
19
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Започна наддаването в така наречената "социална сфера", демек лов на гласоподаватели!
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мантрата, че инфлацията изцяло е внесена отвън, категорично не отговаря на истината. Оглавената от Про100Киро управляваща коалиция, благодадение на некадърните си решения, доведе до това, което се случи.
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асане, Доган, Местан, Мустафа....не приказвайте! А действайте!
7
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За патента Кирил Петков е отчел 87,000 лв, а пантента в патентното ведомство струва 2,950 евро. Краде на гърба на европейския данъкоплатец! Никола Минчев и Лена са в списъка на служители на адвокатско бюро, Джигов и Гугински и Кирил е дал част от сумата на въпросната кантора. Продължавайте да гласувате за ПП и да ходите по протести докато те си разписват европейски фондове сами на себе си.
6
2
 
3
 
! Отговори
СС преди 1 година
До 2 Доказателства можеш ли да извадиш за тези си твърдения. Ако имаш, дай ги където трябва, а не драскай тук. Ако нямаш, по-добре си изтрий писаниците, защото носиш наказателна отговорност за клевета!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мизерията поражда Мизерия другарю. А вие ни предлагате Мизерия. НЕ МЕРСИ!!! Искаме достоен живот в ЕВРОПА!!!
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пари откъде, като няма икономика?