Лорер: ПП работи по сценарий на нови избори и нов кабинет

Истинската причина за вота на недоверие, по думите му, е страх от опозицията
25 юни 2022 14:48, Петя Славова
84
Лорер: ПП работи по сценарий на нови избори и нов кабинет
Снимка: БГНЕС

Според него истинската причина за вота на недоверие е страх от опозицията

„Липсващите гласове, които ни трябват, се надяваме да дойдат от поддръжниците на ИТН в парламента. На нас винаги ни се иска да вярваме, че дори в опозицията – ГЕРБ, ДПС, има достойни хора, които наистина мислят за България, но тъй като това не се е случило досега, се надяваме подкрепата да я намерим от хора в „Има такъв народ”. Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Според него истинската причина за вота на недоверие е страх от опозицията.

Още по темата

"ГЕРБ, ДПС  се чувстваха комфортно 12 години. И сега се уплашиха, че този комфорт ще спре – икономически, правосъден. Те са един воденичен камък за развитието на България. В момента, в който започнахме да отлепяме от дъното, те казаха: "Стига толкова", обясни Лорер.

Според него мотивите, с които е бил подаден вотът на недоверие, са несъстоятелни.

"Това стана ясно още в хода на самия дебат в парламента. Растежът е над 4%, износът ни е рекорден, чуждестранните инвестиции са се вдигнали 3 пъти от миналата година", поясни министърът на иновациите и растежа.

По думите му промяната, която се е случила у нас, наистина е безпрецедентна в много сфери.

"Политиката стана прозрачна, общественият дебат е абсолютно открит. Всички инвеститори са изключително доволни от това. Уверявам, че промяната остава тук и никъде не си отива, независимо опитите на опозицията", допълни Даниел Лорер.

На въпрос как правителството отговаря на критиката, че премиерът се е скрил зад НС по казуса със РСМ, той обясни следното:

"Премиерът и правителството казахме нещо много ясно. Казусът е толкова болезнен за българския народ, че не е правилно малка група от хора да взима това решение. За сметка на това обаче 6 месеца работихме изключително активно, за да поправим щетата в българската дипломация в продължение на години. Тя беше буквално закопана. Никой в Европа не разбираше какво искаме от Северна Македония".

Той допълни, че от "Продължаваме Промяната" работят и по сценарий за нови избори, и по сценарий за нов кабинет.

"За нас е изключително важно демократичната процедура да бъде изчерпана докрай. Тоест и трите мандата в кабинета да бъдат отработени. С настоящото поведение на опозицията сме в една силна позиция да покажем на българските избиратели кой наистина тежи на българската икономика", поясни той.

"Мисля, че обществото се убеди, че Петков изведе България в тези 6 месеца в изключителна битка срещу 3 кризи и срещу опозиция, която във всеки един момент се опитваше да делейрира промените, които сме обещали", каза още Даниел Лорер.

На въпрос дава ли България оръжие на Украйна през Полша, министърът каза следното:

"България изнася много оръжия, но нищо от това не отива директно за Украйна. Винаги, когато има военни конфликти по света, продажбите на оръжия се умножават".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
15
 
6
 
! Отговори
ПП Los Angeles, CA . преди 1 година
Сега ще управляваме сами цели четири години! Свиквайте другари!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сценаристите, обаче, ви слаби! А Тошето ви се сърди и няма да ви прави готини сценарии вече
15
5
 
20
 
! Отговори
Копейкин се издъни преди 1 година
Открадна много мъни
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, чупката, предатели такива!!!!!!!!!!
13
6
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Така е, ПП работи по сценарий на Прокопиев, Черепа и СиЕ, те дори не са партия, а Секта на кумците, кумиците и любовниците...Семейната им фирма дори нямаше регистрация на партия и затова взе тая на "Волт" на Настимир, завалията който години наред не можеше да мине и 1% преди фигуранта да вдигне юмрук и разтури държавата...след тоя култов юмрук видяхме провала на Сестра галева и адвокатската и колегия на мутрите, после дойде ред на чалгопитеците на славуца, а сега е наред Кирчо-кокорчовата завера
12
3
 
22
 
! Отговори
Калина преди 1 година
Е да де вие работите винаги по сценарии.Вижда се кои сте-кум,кумица,ти,жена ти,родата,приятели.Айде изчезвайте,Лъжци ,всичко съсипахте улични политикани
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В основата на всички български (и не само) предателства, все стои по някой kpивoнocko...
10
16
 
10
 
! Отговори
Ще допуснем ли да ни преди 1 година
Управляват шофьори на таксита, пожарникари! Твърдо НЕ!
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е смешно това
8
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо още не сте подали оставка?Нарушавате КОНСТИТУЦИЯТА
7
26
 
11
 
! Отговори
Вече е повече от преди 1 година
Ясно и категорично сигурно, чеПродължаваме промяната ще бъдеПърва политическа сила с пълно мнозинствоБлагодарение на младите, интелигентни хора.
6
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
К'ви избори,къ'в нов кабинет бе брат. Вие сте аут отвсякъде не го ли вдянахте още.То лъжата минава един път.
5
6
 
20
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Въпросният другар на трубуната, който се кокори наляво-надясно е един от най-големите евррейски мошеници на епохата. Успял е да финтире четири правителства - турско, гръцко, еврейско и българско с неговите мощни компании, за които няма грам следа от каквато и да е регистрация нито в Турция, нито в Израел, нито в Гърция. Не случайно са се надушили с другите двама.
4
7
 
22
 
! Отговори
анономен преди 1 година
просто не ставате!!!!!!!!!!
3
6
 
20
 
! Отговори
Ай сиктир преди 1 година
Крадлив ***
2
6
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
такива аморални хора ли ще ни управляват как може да показват видеа отквартири и солун и тои да не подава оставка каква е тази наглост и послепосланикът го бил свалил сам се свали защото няма морал държане ивъзпитание аз съм вярващ човек и не одобрявам подобно поведение няма мястоповече в политиката
1
7
 
28
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тия къде са тръгнали с точно 1 процент подкрепа в момента... ===)))