Чолаков: Борисов е водач, приемете го най-после

Според него разбирателство между ГЕРБ и ПП не може да има
26 юни 2022 11:35, Йоана Цонева
219
Чолаков: Борисов е водач, приемете го най-после
Снимка: БГНЕС

След обвиненията на Настимир Ананиев, че ГЕРБ влизат в изолация, депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков коментира пред БНТ, че "винаги успешен вот на недоверие и то за първи път в новата история, е успех за опозицията".

Истината е, че нашите избиратели от първия ден на това правителство, особено след ареста на г-н Бойко Борисов, непрекъснато ни бомбардираха с въпроса кога ще внесем вот на недоверие, заяви той.

"Избирателите на ГЕРБ, а и не само те, бяха възмутени от действията на това правителство и те наистина стенеха и казваха - тези кога ще си ходят, допълни депутатът. Според него обаче, не вотът, правителството само се е свалило от власт. Арогантността и убеждението за елит, и начинът на поведение към опозицията и коалиционните партньори, са довели до краха му", категоричен е Чолаков.

При въпрос дали ГЕРБ ще се опита да избегне предсрочни избори депутатът заяви, че според него партията няма възможност да направи нещо в момента и ако получи втори мандат, биха се върнали на момента.

"Не иска избори този, който се страхува. Аз лично искам избори. Колко месеца ние сме обект на атаки и обиди - айде да си премерим силите! Знаете ли кой се страхува от избори? Този, който се страхува от служебно правителство, защото може би този път служебното правителство ще намери нещо за редовното на Кирил Петков, което не е за показване. Тези хора се сблъскаха челно със собствената си морална претенция", заяви той.

Едно ново правителство винаги отваря старите сметки и ги проверява и това е в реда на нещата. Бившото вече правителство на Кирил Петков има много сериозно основание да се притеснява, че като бъдат отворени старите сметки, като се видят газовите посредници, сделките в енергетиката... не знам дали техните поддръжници ще бъдат много удовлетворени от това, което ще научат, смята Чолаков.

Още по темата

Борисов е водач - приемете го най-после, категоричен е депутатът. Той даде пример с позицията на лидера на ГЕРБ за френското предложение за Северна Македония.

Разбирателство между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" не може да има, категоричен е Чолаков.

За твърдението, че лидерът на ГЕРБ трябва да се оттегли и да отиде на някой остров, депутатът заяви, че за тях в България има само един остров и това е Белене.

Арестът на Борисов няма да бъде забравен, разберете, подчерта Чолаков. Тези хора наистина имат опасно за демокрацията мислене, допълни той.

Този парламент има още 2-3 седмици, айде 4, така че някакси може да изкара с този състав. Избори на председател на парламента би бил някакво знаково действие, смята Чолаков.

Той е категоричен, че ако ГЕРБ е бил на власт, бензинът е нямало да струва 3,50 лв, нито цената на тока да е такава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водач е на партията ви в усвояването на евросредствата. За останалия народ нищо. Къде бяхме с Румъния, къде са те сега. Важното е ваш'та партия да усвоява и да държат властта, за останалите или да се примирят с бедността или да емигрират.
87
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кое е това човече, но борисов е крадец и товами изчерпва мнението .
86
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо подобно няма да приемем, ще гласувам срещу ГЕРБ винаги. Това подлизурство си го правете в партията, останалите сме свободни хора.
85
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
водач е,водач!...Има адин лаф:..-"Кой води стааадото?-Бокомагарето"../за тия,които са изявяват като "суперхитри":..-Стааадото овце винаги има нужда отмагаре,след което да вървят,защото овцете са устроени така..Имат нужда и от кучета-пазачи,защото така са устроени...Те /овцете/ стават само за доене и стригане!/..Та "ВОДАЧ" е Тиквата,водач...
84
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В затвора ще стане водач на затворниците .
83
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е резултата от избиването на интелигенцията от комуниcтите преди 70-80 години. Прoст народ си търси прoст водач. За стадото oвце и пастира им е водач и най-вероятно го считат за много умен и умел водач.
82
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв култ към личността!!! Сталин ряпа да яде! Да се върне тоталитаризма ли предлагате? ХАХА ЗАБРАВЕТЕ В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!!!
81
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водач на мпс ли?
80
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен водач, ама на стадо!
79
5
 
20
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Боко с тази плешива глава и не знам що напоследък тежък загар по плешивото теме го докарва не на лидер, а на сливенски ром -каруцар.
78
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
34 Ами докажете го, цяла година вече окупирахте държавата. Имахте службите и питбула от ДС, "лудия Мокс" Рашков 19-те имота. Не успяхте нищо да докажете, получихте шамар от Брюксел за ареста на Борисов.
77
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакам вожда да направи вече нафтата и бензина по 1.50 и тока и газта без пари!
76
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водач, водач ами брат му Делян и баща му Доган къде ги забрави?
75
6
 
7
 
! Отговори
Калинка преди 1 година
Този чичко сигурно всяка вечер изпрзва едно кило ракия, така като го гледам.
74
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
87 "По делата ще ги познаете", пише в Библията. Докато говореше против Путин и Русия, Киро ментата направи всичко, което бе в услуга на руския диктатор. Излъга многократно българския народ.
73
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата четворна коалиция - герп, дпс и техните производни итн и *** ще ни оправят с 200.
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей тук на...съм съгласен ..трябва да ви поведе при бай Ставри - там и отговорник на етажа да си го изберете -пожизнено..там ви е мястото -за всичките "постижения"..
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само комунистите могат да сквернят площад Народно събрание с ковчези, умряла риба, бесилки, да се търкаля в палатки с месеци на бира и сандвичи и да крещят на екзалтираните си фенове, че "медиите, които показват гафовете на Киро просто, са "жълти вестници, с които не си струва да си избършете и задтицитедори". Браво, ето от кого е взел арогантното си поведение Киро ментата.
70
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най - големите комунисти са в греб! Пазача и чистача на бай Тодор е оглавил племето!
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече! Иначе е истина водач на мафията! А Чолаков при бай Ставри да го окастри!