Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
7
 
28
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Трябва да пращаме бронежилетки и каски за опълченците в Донбас а не да пращаме оръжия за Украйна. Между другото от опълченците става ясно как украинците водят бойни действия и защо губят войната стъпка по стъпка.Опълченците разказват, че украинската армия бутала на предни позиции селяни, мобилизирани селяни, които нямат никаква подготовка.Украинците от градовете не искали да се бият и масово се откупвали с медицински подкупи и така оставали главно селяни. Елитните бойци и офицерите стоели назад
136
1
 
18
 
! Отговори
demolitor преди 1 година
За одобраването на една оръжейна сделка се изисква задължително сертификат за краен полуател ( END USER ), така , че това , че оръжията минават примерно през Полша по пътя си към Украйна , не прави този износ законен , от гледна точка на решението на парламента .
135
8
 
20
 
! Отговори
Х.Т. преди 1 година
Кирил Петков /Корумпиран П......тПинокио да заминава за Юкон
134
2
 
3
 
! Отговори
6 преди 1 година
Точно така който иска да пълзи. Иначе избори и в Левски Г.
133
3
 
12
 
! Отговори
винаги преди 1 година
оръжейните търговци в бг са биле и са от стари играчи от столетницата, тва само някой паднал от Марс не го знае. Но като се има предвид че червеногъзите "никога" не лъжат ..значи не е изнасят :)))
132
4
 
16
 
! Отговори
защо го няма преди 1 година
Законът в Конституцията,че тези депутати, които са избрани в парламента чрез една определена партия, трябва да го напуснат, ако напуснат и партията, в която са избрани от избирателите. Не трябва да се позволява на такива да се местят в друга партия, защото това е измама спрямо избирателите.
131
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков така и не научи да спазва българските закони.
130
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
148 Защо се упражняваш с глупости,?Турция е натовска страна, България и Гърция, също, нищо общо с войната на азиатска , путинова Русия и Украйна
129
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
147 Ноуп! Това просто не е вярно. САЩ свалиха доверието си от Петков със смяната на Мустафа. Ветото падна, Петков е пуснат по течението, дори от Радев. От Козякэсега са пас.
128
14
 
15
 
! Отговори
Мехмед преди 1 година
Сега очаквайте САЩ да подкокорсва България и Гърция срещу непослушната Турция, по модела Украйна-Русия. За целта ще се ползват не само външнополитически фактори, но и вътрешни елементи- етнос и религии.
127
15
 
20
 
! Отговори
Мехмед преди 1 година
В деня на оставката Бойко беше привикан в Козяк! Наредено му е да разреши старт на преговорите между Македония и ЕС, а в замяна САЩ няма да го закачат по линията "Магнитски" и така ГЕРБ гласува заедно с ПП за европейското бъдеще на македонците!Последните дни Кирилка Петкова казва, че няма да преговаря с Бойко, но няма нищо против ГЕРБ, което ще рече че Бойко ще се оттегли в сянка като дръндарския швед, а ГЕРБ ще стане новата патерица на ПП .
126
38
 
13
 
! Отговори
Лично мнение преди 1 година
Браво на Петков и Василев. 2ма млади и правилно политически ориентирани хора с модерна визия за това по какъв път да върви България. И след 20г други ояли се дъртаняни няма да мислят по този начин.
125
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
149 Нинова и Киро непрекъснато повтаряха, че не изнасяме оръжие за Украйна, защо им бе нужно да крият? Чии фирми се обогатява от това? Всичко на тъмно, това е проблемът.
124
3
 
8
 
! Отговори
Da Da преди 1 година
До И да даваме, ще видиш кът дойде зимата дано още да си за даването на оръжие
123
2
 
24
 
! Отговори
пх преди 1 година
"не е имало директен внос на оръжия от България към Украйна - рече Кирчо" ---- Вярваме ти, бе, Кирчо, то и "наркотрафикантите" не осъществяват "директен" внос на"стоката" си! цРу има богат опит в това отношение! -))))))
122
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро никога няма да изнася оръжие директно за Украйна, дори да му разрешат от ЕС, защото ще загуби печалбата от посредниците. Явно човека с когото говори и се съобразява за всички държавни дела е баща му.
121
7
 
7
 
! Отговори
И сега? преди 1 година
Като даваме оръжие на Украйна, газпром да не би да ни спрат руския газ? А, не могат! Защото вече е спрян.
120
20
 
10
 
! Отговори
И да даваме преди 1 година
Цял свят дава оръжие на Украйна, и ние даваме. Какво толкова?
119
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На практика Герберите не са слизали от власта всички общини си останаха със кметове от ГЕРБ.и по всякъкав начин пречеха на това правителство...
118
10
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
До Анонимен-149,твоя любим бостански плод три пъти е свалян от власт,но огладня,и все се върти като кебапчийски котарак,пред кебапчийницата,но този път няма да го огрее.През 1336 годишната история на България,такъв **умник**не е управлявал България.