Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората, подчерта Петков." Затова сега чакаме да си получим парите от тия шепа фирми на ГЕРБ, и нямаме заплати - ще ги съдим, но полза никаква! Източили са си парите на партийните фирми в някакви офшорки явно!Те си карат яхтите и си пият коктейлчетата на тях с Васил Божков, а за нас - бахур!!!
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хем твърди как не изнасял за Украйна,хем се притеснява пред чужди медии как щяло без него да се спре оръжието ,което се изнасяло към Украйна през Полша.Да приличаме на шаранчета случайно?
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
144 Ами Нинова затова стоварва българското оръжие за Полша на полскоукраинсщата граница. Да е по-лесно да стигне до Украйна. След това се прави на умряла лисица.
94
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Кире, ако да дадеш оръжие по заобиколен начин не е даване на оръжие, понеже не било директно, то означава ли че и ч ykaнето в задните части и устата не се брои за такова, понеже не е директно? Само питам. За една дружка нагоре по стълбите.
93
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Умиращия кон, най-много рита. Довиждане, друг път, няма да ми се случи, да гласувам за вас. Човек, един път се лъже.
92
19
 
6
 
! Отговори
Успех преди 1 година
Кире,това че толкова те мразят от бившата хунта и те плюят означава че си на прав път братче!Давай смело Кире народа те подкрепя!
91
1
 
15
 
! Отговори
Уискипедия преди 1 година
Ако не знаете да ви кажа 8,5 милярда човека са се ваксинирали против Ковид. (Киро от трубуната на народното събране).Това значи ,че близо един милярд живеят в някоя друга планета или на Луната .Иначе официално населението на Земята е 7,8 милрярда според ООН (2022г)
90
1
 
17
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
Спри се момче. Имай страх от Бога. Светът не започва от теб. Голям празнодумец излезе.
89
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро заминава в тъжната история на "демократична" България. Не се спряха, 33г да съсипват Родината ни разни ***. Киро Мустафа, беше поредното лекке.
88
4
 
12
 
! Отговори
Емил Попов: преди 1 година
Киро ще бъде пак премиер, само когато Украйна победи Русия.
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков добави и Тошко в "черния списък". - Кипчо не иска да му е самотно там. Нека да си правят компания заедно с ГЕРБ, ДП, ИТН и БСП и без това всички барабар с родителите им са тръгнали от една и съща партия партия и се преструват на врагове вече 30 години.
86
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уау, тоя явно изобщо не говори български. Когато народа казва да не се дава, означава да не се дава под никаква форма и по никакъв начин, това означава И заобиколен. А що се отнася до даването на оръжие, по закон когато дадем на Полша, преди Полша да даде оръжието произведено от нас е длъжна да ни уведоми и ако ние откажем, Полша няма право да го дава. Така, че Киро да не се прави на много умен, а да каже защо 3 месеца лъже нагло?
85
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Списъците на Кирчо са голям праз!
84
15
 
6
 
! Отговори
Мутрафонова преди 1 година
браво на мойте тролчета много активни, ще има допълнително по някоа копейка, молодци
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо,наистина ли Ленчето я разследвали от прокуратурата?Не те искаме.Много лъжеш.
82
6
 
14
 
! Отговори
Гаро Мафиян преди 1 година
То да влезеш платено в Харвард е по-лесно отколкото да влезеш в детска градина в кв.Гео Милев в София.
81
4
 
13
 
! Отговори
Украинска шлюха преди 1 година
Този взе,че много започна да си вярва....
80
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли ти? Махайте се, оплели сте се в държавата, като свннски черрва. Кажете ми, какво добро направихте за България, освен скандали. За толкова време, можехте поне крадльовците да окошарите, но не би. Гарван, гарвану око не вади.
79
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължаваме Пеша изготвят списъци. Утре може и Белене да отворят. Тотално са изтрещяли.
78
0
 
9
 
! Отговори
от бг преди 1 година
не е спирало да се иознася оръжие. По бай-тошово време и сега едни и същи хора държат тоз бизнес и никога не е спирал, там де има конфликт има и бг оръжие и бсп/бкп най-добре знаят тва