Манолова: Петков се провали, защото не изгони мутрите

По думите й, управляващите са проиграли доверието и надеждата
Обновена: 27 юни 2022 09:22 | 27 юни 2022 09:08, Петя Славова
62
Манолова: Петков се провали, защото не изгони мутрите
Снимка: БГНЕС

Днес премиерът Кирил Петков дава оставка на кабинета. Говори се, че датата при евентуални нови избори, ще е 25 септември.

"Провалът на правителството на Кирил Петков се състои в това, че не изгониха мутрите, не пресякоха схемите на ГЕРБ, приватизираха ги и ги надградиха, и на този фон забравиха за проблемите на обикновените хора", коментира пред БНТ лидерът на партия "Изправи се, България" Мая Манолова.

Още по темата
Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи е политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри-брокери, както те се нарекоха едни други, очерта Манолова.

"Погледнете какво се случи в енергетиката - вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани", посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. "Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората", категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между "Изправи се, България" и "Продължаваме промяната". "Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика да бъдат наши партньори".

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите. "Ако приемем, че Борисов си има Гешев, то бившите управляващи - четворната коалиция, ще си имат Гешев-2 в КОНПИ или Бойко Рашков, както искате го назовете".

Категорична е, че истинското решение е съдебна реформа, от което управляващите отстъпиха.

Кадрите на Борисов се подмениха с кадрите на Нинова и ощетени от всичко това са българските граждани, допълни Манолова. Тя определи като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
4
 
! Отговори
Петков преди 1 година
Тази беше адвокатка на македонските мутри и бивша депутатка. По отношение на мутрите, те ивнаги са си били просто като лидера си Борисов !
47
2
 
4
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Мършатааааа винаги е била със мутритееее.какво направи с ревизитееее едно голямо нищо,дадоха и пари да мълчииии.
46
2
 
3
 
! Отговори
Майче... преди 1 година
Кой разбута "Капитан Андреево", някак си ми намирисва, че и ти си папката от там, а?
45
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много точно казано. Браво.
44
8
 
11
 
! Отговори
3737 преди 1 година
По-долу прочетох че сваляла бельо и т.н. Тази прецъфтяла лелка за нищо не става вече. Времето и земното притегляне си дават отпечатък.
43
5
 
15
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Тази не разбра ли, че и тя е статукво. Силно опростатечена селска егоцентричка. Много противна жена.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само Костов още не се е обадил. Или съм пропуснал новината.
41
2
 
16
 
! Отговори
незабравяме преди 1 година
г-жа Галева закрилница но дупнишките Мутри и любовта и към Пеевски за ДАНС.
40
2
 
17
 
! Отговори
!?! преди 1 година
Маяма *** е като Феникс. Избори се задават и си разперва крилете от пепелта.Ама няма да я огрее % този път.
39
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Манолова: Петков се провали, защото не изгони мутрите" - В грешка си Манолова - Петков го провалиха , щото ЗАПОЧНА да гони мутрите ! И тъй като около 90 % от едрите (провилните) фирми са на ГЕрП ,му спретнаха инфлации , високи цени ,ит.н. , като повода (и причината ) уж била войната . Целта бе, чрез повлияване на общественото мнение с гореспоменатите средства да премахнат всеки , който ги отдалечава от краденето ...
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде наистина изскача тази г-жа като надуши избори
37
2
 
14
 
! Отговори
Аз да попитам.. преди 1 година
Кой доведе Пеевски, г-жа Манолова и го назначи в ДАНС. Кой назначи зетя си Мартин в (МИР - министерството на иновациите и развитието), съвсем скоро....
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе, сега пък "мутрите". Той сам си го каза, свалиха го по линия на външната политика, основен играч - нейно превъзходителство посланик Митрофанова.
35
4
 
10
 
! Отговори
Калкан преди 1 година
На Мая тактиката срещу мутрите е сваляне на бельо и разкрачване.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 32 тези "момчета" обаче за 6 месеца наakaha пейзажа, колкото тия за 30 години не успяха... държава не се води с добри пожелания, а със способности и решителност, Киро се върти като фурнаджийска лопата накъдето го лашнат... затова и сега има билет за Канада
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мая или не знае колко много и как добре окопани са мутрите или се прави на луда, ерго, тпз
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тоз газпром.Те ти спират газта и не спазват договора!И мрънкат че не си им легнал.По веригата като движат милярди капе стабилно за доста хора.Не свърши света без газпром.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Натиск отвън на правосъдната система е разрушителен. Правосъдната система е професионална гилдия и независима власт по конституция. Всеки опит Мая, Кирчо и Кокорчо или медии, да обясняват кой трябва да бъде съден е диктатура. Съдебната система е силна, когато държавата и осигури свобода, да прилага закона. Съдебната власт трябва да се чисти от влияние само в утре в себе си. Тя си има органи за целта. Народа не може да казва кой става и кой не.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри вън без шут на правосъдието е невъзможен.Нали си велика юриСка,ти какво направи,....едно голямо нищо.
29
2
 
15
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 1 година
Манолова, ти изгони ли ги мутрите? Нали им каза "мутри вън" пък те не искат да се махат.