БСП стопира преговори с ПП за кабинет, не иска Петков за премиер

Настоява Радев да свика КСНС заради изгонените руски дипломати
Обновена: 29 юни 2022 15:13 | 29 юни 2022 15:11, Камелия Цветанова
55
БСП стопира преговори с ПП за кабинет, не иска Петков за премиер
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на правителство, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Причината за това е изгонването на 70 руски дипломати от България.

„Досега прекроявахме разбиране и толерантност в името на нашата обща цел,която сме си поставили промяната на модел на управление на България, но понеже това е поредното такова решение, ще се върнем на масата за разговори, ако ПП предложат друг кандидат за премиер, а не Кирил Петков и той поеме отговорността си за това“, каза тя.

Според нея решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в дипломатическата история.

Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения и е напълно неприемливо, каза Нинова.

„Това решение е взето еднолично от Крили Петков и всеки, които твърди,че има решение на МС да го докаже и да извади това решение. Министрите от БСП заверяваме, че не е вземано и не обсъждано такова решението“, отсече соцлидерката.

Левицата ще настоява въпросът да се обсъди на закрито заседание на НС и да има изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент може би само на Петков.

Освен това БСП настоява президентът Румен Радев да свика спешно заседание на КСНС.

„Ако той не знае, че има такъв доклад на ДАНС, нещо в държавата не е наред. ДАНС изпраща такива доклади до президент, премиера и председателя на НС, не може президентът да не знае, ако има такава“, каза червената шефка.

„За пореден път Петков взима еднолични решения по въпроси, които засягат националната политика - вътрешна и външна“, обвини още тя.


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Ега ти жената преди 1 месец
Откога БСП е Нинова? Тази е по-голям тоталитарист и от Путин! Те не я искат в партията - тя иска да управлява премиера!?! Типична комунистка!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я някакъв пу*лерист се жалва че нямало да си вземе парите от руZия пратени му по летовници.
5
2
 
5
 
! Отговори
Gorski0 преди 1 месец
И ако разкарат дъртата крадла от министерски съвет може да им се случат нещата...
4
3
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 месец
ПАК СИ МАХАМЕ КОМЕНТАРИТЕ Е ЩЕ ПРОБВАМЕ ТАКА - КИРЧО МОМЧЕТО КОЕТО НИКОГА НЕ ЛЪЖЕ. СЪВСЕМ БЕЗ ОСНОВАНИЕ ГО НАРИЧАТ ЛЪЖЛИВОТО КАНАДЧЕ КИРЧО НАПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ДОБРИНА ЗА БЪЛГАРИЯ ТОЙ-ИЗГОНИ ПРОКЛЕТИТЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ПРОКЛЕТНИЦИТЕ ТЕ, ТАКА МУ КАЗАХА ЧИЧКОВЦИТЕ И ЛЕЛКИТЕ ОТ УЛ.КОЗЯК ТЯХ ТОЙ ГИ СЛУШКА ЗАЩОТО СИ ИГРАЯТ НА РАЗНИ ПАЛАВИ ИГРИЧКИ.
3
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За това, че около 500 000 руски летовници няма да дойдат на морето в България, никой не мисли. А това означава загуба на приходи от около 500 млн евро.Затова, че този враждебен акт може да доведе до това, че няма да получим уран от Русия и АЕЦ Козлодуй може да спре, никой не мисли. А това ще са загуби от около милиард евро и режим на тока в Бг. С газа видяхме какво стана. Ще спадне и износът ни а Русия. Всичко това означава загуби, загуби и загуби и бедност, бедност и бедност. Фашизоидът Кирил Петков отново показа, че е вреден за България
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрутру....
1
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цирк. Голямата драма - 70 руски дипломати били изгонени. Много важно, направо да се закрие скапаното им посолство и да се национализира теренът, ако питате мен. Само ще спечелим, ако държим тази подла степна раса далече.