Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43

Българо-руските отношения могат да продължат да се развиват
329
Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план. Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера. Това се казва в изявление на премиера в оставка Кирил Петков по повод коментара на посланика на Русия Елеонора Митрофанова, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения.

Още по темата

Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота, каза Петков.

Заради миналото и бъдещето трябва да можем да правим крачки напред при взаимно зачитане на националните интереси, сигурността и суверенитета и на двете страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
14
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Махай се, да идва служебно правителство. Срам и позор в последните ти дни на управление. Русия ще идва с танкове в България заради действията ти и ще закрие посолството си в България. Да не говорим за цените и спрения руски газ.
191
0
 
6
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Ама защо се обясняваш бе ястр*бче? Нали голям го вадиш? Нали мъжкар си? Н**** ли се? Н**** се!
190
2
 
4
 
! Отговори
До Аноним преди 1 година
Хаха, то понеже ***, ***, Копейкин, Доволен и тн не са чужди агенти...намери кво да кажеш
189
8
 
22
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Петков е чужд агент и с това го доказа абсолютно: еднолично решение, "взето" от американски агент- премиер в оставка, продиктувано му от американското посолство, за да си разчистят пътя! При това, незаконно решение! Този, докато не си замине окончателно, ще нанесе колкото се може повече вреди!... Дипломацията си е изкуство, и то не е от вчера! Това решение е просто невъобразимо! За дипломати на която и страна да става дума! Този е уникум вредител!!!...
188
6
 
9
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
тоя наистина е много т.п-какво общо има бройката сътрудници,всяка страна САМА си определя бройката,ве .това,че ти не искаш по заповед на краварите да имаш посолства в Русия,не значи,че те не могат да си определят бройката сътрудници,това си е тяхно право.то щото си толкова велик,а сега отговори защо България НЯМА ПОСЛАНИК В ЮНЕСКО,та кой ще ни защитава интересите по Македония и нашата индентичност...
187
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нововъведение в позицията на министър-председател - ДА БРОИ СЛУЖИТЕЛИТЕ ПО ПОСОЛСТВАТА. Шок! Българийо, доживя и това ! ДБ подкрепят тази простотия, но ако бяха управляващи нямаше да го направят, както никога досега не са късани отношения с Русия ! Пишете каквото си искате, но си мислрете как ще я караме без отопление и храна !
186
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Киро е невменяем, пълно куку! Добре че го махнаха, че иначе щеше да запали цялата държава!
185
14
 
13
 
! Отговори
Кяр преди 1 година
Превърнали сме се на колония от руски мафиоти. Отвсякъде сме зависими. Ако скъсаме въжето руско ще черпя цял живот.
184
16
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Браво на това правителство! Първото след прехода, което заема ясна позиция спрямо агресивната политика на военен агресор- Русия. Трябваше само и Митрофанова да бъде изгонена още през март за изказването й за българския народ.
183
4
 
6
 
! Отговори
Илия преди 1 година
Не е прав Киро, трябва да иска мангизи от руснаците, а той ги гони. Виж Славчо как си иска 3 милиарда.
182
3
 
2
 
! Отговори
До 207 преди 1 година
Вече тролим без пари...скоро и вие!!! Хохохо
181
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо никакви отстъпки. Слушах я тази нагла, нахална и пак с опити за подигравки. С такива само твърд тон!!! Тя сама ще заквичи като си я върнат нейните за несправяне!!! Путин омекна и заговори за преговори за ядрените оръжия...тая ще надига тон в Чужда държава!!! Персонал ще си има, а за фризьорката...май ще е по-добре без нея...прическите й са кофти и демоде!
180
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И пичове, както казах по-долу, изобщо не става въпрос за Русия тук. Така че се поуспокойте, избършете пяната от устичките и пийте хапченцата. Такаа. Да обясним пак: става въпрос за елементарна аритметика и когнитивните способности на Кирето.
179
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудно е Киро отде има още кинти за тр0л0ве...Имайки предвид колко се охарчи за чужди депутати...
178
8
 
10
 
! Отговори
До 192 преди 1 година
М.и наистина. К.в.о правят толкова раша "дипломати" тук??? От където и да го погледнеш си е съмнително! 5 мовека да са им стига да обикалят страната ни и да."развиват" уж икономически отношения!!! Нали не харесват Европа...щ.о ке бутат тук?!!!!
177
15
 
13
 
! Отговори
Калчо преди 1 година
русия в момента е в ъгъла на света. Кога ще го разберете и ще спрете да лижете... каквото там лижете на руснаците?
176
4
 
3
 
! Отговори
абе преди 1 година
този този ..... има дипломация, не може так - ти ли си най ербап .... само да си изчезнал от България
175
2
 
4
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Колко адиота могат да се фокусират върху основния проблем???? Основни проблем - великата натовска страна да се жертва за курбан на тема - защитаването на вредник Раян. Блазе на обозепочившите!
174
3
 
3
 
! Отговори
До 196 преди 1 година
Най-големия ни пазар...ама друг път!!!
173
7
 
13
 
! Отговори
хахо преди 1 година
киро доказа 4е кадрите на харвард са много по зле от кадрите на българската пожарна