Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43

Българо-руските отношения могат да продължат да се развиват
329
Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план. Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера. Това се казва в изявление на премиера в оставка Кирил Петков по повод коментара на посланика на Русия Елеонора Митрофанова, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения.

Още по темата

Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота, каза Петков.

Заради миналото и бъдещето трябва да можем да правим крачки напред при взаимно зачитане на националните интереси, сигурността и суверенитета и на двете страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
13
 
11
 
! Отговори
ТомбаК преди 1 година
Петков свърши неща, които 30 години никой не посмя я от страх, я от слугинаж. Много анти български интереси ще бъдат накърнени.
171
2
 
5
 
! Отговори
bbbbb преди 1 година
Умнико Русия имаше около 125 дипломатически служители до преди да изгонят 12 през март и още 70 сега! След като изгониха 82-*** остават 43. На някой друг не му излиза математиката.
170
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно му викат киро *** !
169
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 193 Какво ми пречи Русия ли. Държава която шантажира България, руската мафия с удърдното подпомагате на нашите червени бизнесмени крадат от България. Плащахме еден от най-скъпият газ, плащаме скъп бензин от Лукойл, въпреки, че купуват руски петрол с 30% намаление. Намесват се в нашите работи и открито заплашват България. Митрофанова си позволява да се държи като онбашия. Или това не стига. А остоналото - това е държава агресор, коато разрушава и убива в Украйна. Или това е нищо.
168
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шматароци. Дебелият спря строителството на наполовина изплатен АЕЦ и сега два реактора ръждясват като няколко милиарден паметник на българската глупост и безхаберие, тия ни оставиха първо без газ и петрол, а сега ще станем единствената държава в Европа скъсала дипломатическите си, и следователно търговските отношения с най-големия ни пазар извън ЕС. Отличник до отличника, мила моя маьно льо!
167
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хм. Два бързи въпроса. 1. Как така Русия има 40 дипломати у нас (по информация на Външно), Киро гони 70 (т.е. остават минус 30, което само по себе си е пълен майтап) и пак според Киро оставали 43? Тоя човечец има ли връзка с главния мозък? Минал ли е поне 1 клас? Какъв Харвард, какви 5 лева... 2. По тази логика, ако въпросът е равенство - Киро или някой от т.нар. медии поставил ли е въпроса КОЛКО ПЕРСОНАЛ ИМА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО и колко имаме ние в САЩ?
166
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 192 Не разбирам, България е 6млн, Русия 140млн. Наистина ли Кирето очаква руската мисия в БГ да е същата по големина като българската в Русия? Точно обратното. Да не би в България да има 5 млн. руснаци, че да им трябва такава мисия. В малка държава е нормално да имаш малка мисия. Какво правят толкова много персонал в България. Посолствота в Румъния и Порша им беше такова. Това си е шпионаж и непрекъснато намесване в нашите работи чрез шантаж, корупция, дезинформация.
165
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе, ти просто си ид иот. Слепок, замазани са ти очите, съвест нямаш а и не можеш да разсъждаваш. Сигурно много мечтаеш да повториш пътя на украинските борци с Русия? Ами *** там бе, какво тука се превземаш по форумите. Какво точно ти пречи Русия???
164
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам, България е 6млн, Русия 140млн. Наистина ли Кирето очаква руската мисия в БГ да е същата по големина като българската в Русия? И държа да подчертая, има много българи и руснаци, които пътуват постоянно между двете страни и липсата на посолство ще бъде сериозен проблем и за двете групи.
163
3
 
12
 
! Отговори
До 681 преди 1 година
За война трябват две армии, ние нямаме такава.
162
8
 
16
 
! Отговори
Bлк преди 1 година
Вредно и опасно канадско пуделче.
161
8
 
16
 
! Отговори
681 преди 1 година
Този чирус ще ни вкара във война...добре че ще свърши бързо
160
9
 
9
 
! Отговори
българин преди 1 година
Какво стори,ти бе,незнам какъв си?Гласувах за ПП,защо герберастите и депесарите ни съсипаха.А ти какво направи?Напускай креслото и се махай в Канада.ПП за да просъществува,теб трябва да те няма.Кой ти нави пружините,американофиле и русофобе?Ти приключи с политиката.Знаеш ли,че когато една държава е малка,бедна и слаба,няма право на такова поведение?Веднага да се отмени нотата и всичко да се нормализира.
159
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Хранилището в Чирен до преди 1 месец беше запълнено до 17%. Сега говорят, че е запълнено на 30%. Немските газохранилища са запълнени на 50% и хер Шолц се опасява, че зимата ще бъде студена за германците и ако Русия продължава да държи Дойчланд на гладна диета, ще се наложи през зимата дойчовците да се топлят с въглища. Танте Урсула, тези германци не спазват изискването за намаляване на въглеродните емисии. Нещо глоба,оставка на Шолц и връщане на Анджи Меркел?
158
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро откакто е уволнен свърши повече бели отколкото за шестте месеца прети това.
157
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
начи представете си, ако се бе случил южен поток платен от русняците ... сеа копейкин щеше да е премиер и руски ботуш са скверни земята бъгарска! обичам го вече Просто Киро, обичам и Боко, дано се помирят и заедно в Европа, и Коремното и той ... да са живи и здрави ... без Дългия
156
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мравката Кирчо, на гъба на бръмбъра България си мисли, че може да държи тон на Русия? Абсолютно недеесподобно ***, така и не разбра, че изцепките му лягат на гърба на всеки един гражданин на държавата, която незнайно защо все още прави за срам с всяко свое действие.
155
2
 
11
 
! Отговори
Къде е Брендо? преди 1 година
Този простия съвсем изперка от некачествена дрога.
154
5
 
3
 
! Отговори
Bay Ivan преди 1 година
Още 30 и сме тамън, Воглаве с Мутрофанова да води четата.
153
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова ако побара Кирчо, само перушина ще остане от него,