БСП се връща на масата на преговорите с ПП за правителство

Левицата настоява да говорят за политики
110
БСП се връща на масата на преговорите с ПП за правителство
Снимка: БГНЕС

БСП се връща на масата на преговорите за съставяне на правителство в рамките на този парламент, след като тяхното условие Кирил Петков да не е кандидат за премиер, е удовлетворено.

„Ще разговаряме с ПП за правителство. Приоритетите, които Петков е изложил съвпадат с част от нашите приоритети. В преговорите ще добавим и това, за което ние имаме мандат от нашия Неемоционален съвет – социална политика, образование, достъпно здравеопазване, стабилизация на икономиката“, каза лидерът на партията вицепремиер в оставка Корнелия Нинова.

Тя добави, че левицата стои твърдо зад приоритетите на ПП за борба с корупцията и промени в КПКОНПИ.

„Започваме да преговаряме по политики, които да са ясно записани този път в план за работа или програма в правителството с ясни отговорности и срокове за свършване на тези задачи. Какви ще са резултатите от преговорите ще ви информираме“, обясни соцлидерката.

Тя призна, че с ПП, ДБ и ИТН имат различни мнения по различни въпроси.

„Но това, което ни събра е да променим сегашния модел на управление, ако искаме предсказуем, стабилност и спокойствие, да се съсредоточим върху общото“, призова тя.


110
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Политолог преди 1 месец
БСП където и да отива или където и да се връща, вече окончателно изтече в канала ! Чао, другаре ! Кеф ни е да гледаме как дебелите ви ,червени зад.ници се отдалечават към бунището !
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелата патетична комунистка иска да е във властта. Това е.
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Позитанковците заради мазното ко.калче на какво ли не са готови....При нови избори са аут..
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако искаше да падне нотата над Руското посолство щеше да им даде ултиматум. Ако не падне нотата за изгонване на Руски дипломати няма да има преговори. Но другарката не го поиска защото знаеше че кирчо няма да се съгласи и отиваха директно на избори. А на нея избори не и трябват защото много добре знае че ще изпадне от каруцата.
75
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 1 месец
Тая за власт и постове и пола ще си смени!
74
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Видя се, кой реално защитава българските интереси, населението, държавата и това е БСП, Атака, всички останали са за кокала и лижат подметки!
73
2
 
13
 
! Отговори
Изнервен преди 1 месец
Уф, тези пак доказват, че са най-противната партия, жадни само за власт. Не само че новият модел се оказа по-лош и от предишния, ами имат наглостта да ни обещават предсказуемост, сигурност и спокойствие. От вас ли бе, хаотици и катастрофици?
72
2
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 месец
БКПДБ ЧАЛГАРИ ПЪПЪ ВЪН ВЪН ВЪН ГЕШЕВ СЪБУДИ СЕ КЪДЕ СИ ДЕМОКРАЦИЯ ИЗБОРИ ИЗБОРИ ИЗБОРИ
71
2
 
14
 
! Отговори
Политикчо преди 1 месец
Е как няма да се върне на масата за преговори ! Та нали нокога повече няма да видят власт !!! Свърши се с крушовската селянка - *** де що можа , че и още иска да цоца !!! Ейййй, комунистът няма насита и срам !!!
70
3
 
13
 
! Отговори
Социаглиcт преди 1 месец
Добър ден циркаджии! Цирк България продължава...
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко в името на лапачката
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крум Зарков го каза ,че смяната на един с друг нищо не променя .Жалко за него ,че е партия с хора като божанков ,свиленски ........
67
3
 
26
 
! Отговори
Путин преди 1 месец
Импексовата пак се извъртя..... Нали не искаше и Кокорчо във властта????
66
6
 
18
 
! Отговори
Българка преди 1 месец
НЕ ИСКАМ ТАЗИ ДА ГОВОРИ ОТ МОЕ ИМЕ! АЗ ХАРЕСВАМ ЖИВОТА СИ В ЕС. Тя е русоробка. Нямаме нищо общо! Да се маха!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И когато се пускат извънредни новини, поне сложете филма на пауза, а не да се движи с времето докато дават тия дръвници де ги гледаме - Кокорчо
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че БСП са готови на всичко само и само за останат на власт не е новина . Едва ли някой се е съмнявал , че ще се върнат . Иначе разликата между Петков и Василев е само в имената. Очаквам и Румен Гечев да е обади от къщата си в Симеоново , че е най големия защитник на бедните и онеправданите и ще се жертва да остане във властта .
63
1
 
25
 
! Отговори
Абе, как става така? преди 1 месец
Уж БСП не са съгласни с политиката, която водят от ПП, в частност, това с изгонването на дипломатите, обаче, видите ли ще седнели на масата за преговори, защото Петков не бил номинация за премиер. Ама той Василев е все едно Петков! Едно и също нещо са двамата. На всички ни е ясно защо го правят това от БСП. Не е от патриотизъм или други благородни подбуди, заради друго е.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е закъсняхте!!!Трябваше още в началото да ги изгоните.Как ще има износ на оръжия ??????????????
61
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ти се унизи вече. Но нямаш място в Парламента!! Днес видяхме каква раша *** си. Не искаме да ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИЯ Е ЕС И НАТО! Ти това не го знаеш...жалка
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извънредни, не извънредни, България цял живот, ще си е в криза