ДБ иска по-експедитивна работа от правителството

Ивайло Мирчев: България е пробита държава с пробити служби
Обновена: 1 юли 2022 21:56 | 1 юли 2022 21:46, Анисия Иванова
12
ДБ иска по-експедитивна работа от правителството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Президентът Румен Радев връчи на кандидатурата на "Продължаваме промяната" за нов премиер - Асен Василев, първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в този парламент.

"За номинацията на Асен Василев разбрахме тази сутрин. "Демократична България" не е кадрувала в други партии, не сме имали подобни изисквания към "Продължаваме промяната". Имахме разговори и сме казвали мнението си по отношение на справянето на отделни министри. Не сме стигали до момента, в който публично да заявим кой трябва или не да бъде премиер", каза депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му "Демократична България" разчита на по-експедитивна работа на правителството.

"Темпото на работа трябва да бъде ускорено, трябва да има промени в министерствата. Очакванията на обществото са свързани с това да има управление, което да се справи", заяви той.

Според него е задължително правителството да има програма, ясни приоритети и политическа подкрепа.

Още по темата

"Трябва да е ясно кои политически сили и групи в обществото застават зад това управление, евентуално второ правителство. Ако отидем сега на избори, ще влезем в спирала, а парламентът ще бъде още по-фрагментиран", убеден е той.

Ивайло Мирчев коментира и темата с изгонените руски дипломати.

"Бяхме на закрито заседание, има доклади от ДАНС. Имаме уверението на шефовете на службите, че те разполагат с достатъчно данни за тези хора. Това за нас е достатъчно, за да имаме доверие на службите, че са си свършили работата", отбеляза депутатът от "Демократична България" пред Bulgaria ON AIR.

Мирчев е категоричен - не е работа на правителството да запознава руската страна с конкретните доказателства.

"Обявяват се за персона нон грата и темата приключва. Руските разведки са стигнали до най-високите етажи на властта. Това е огромният проблем, който трябва да бъде решен. Ние сме една пробита държава с пробити служби", добави той.

И отрече твърденията, че премиерът в оставка Кирил Петков е взел решението за изгонването на руските дипломати под външен натиск.

"Премиерът прояви достатъчно дързост и смелост да го направим това. Бойко Борисов така се бе стреснал от руснаците, че дори по времето на случая за Скрипал не посмя да изгони руски дипломати", подчерта Мирчев.

Запитан дали е възможно да скъсаме дипломатическите си отношения с Москва, депутатът от "Демократична България" изтъкна: "Това ще бъде ход на Русия. Никой не говори за прекратяване на дипломатическите отношения с Русия. Тук остават около 43 руски дипломати все пак. Ако Русия реши да затвори посолството си, ще го преживеем - така, както преживяхме руския газ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а дб е най пробитата партия само дупки без съдържание махайте се с бойкикев
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
24.06.2022 ДЕН НА ПОЗОРА И НАЦИОНАЛНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО НА ГЕРБ-СДС,ПП,ДБ,ДПС !!!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ иска кокала! текат им лигичките, сега ще се коалират с продължавали подмяната