Експерти: България изглежда като хаотично управлявана държава

Правителството трябва да подобри диалога
1 юли 2022 16:16, Росен Стойчев
21
Експерти: България изглежда като хаотично управлявана държава

"Това, че някой допусна комуникационна грешка, го чуваме от няколко месеца. От началото правителството нямаше капка комуникационна стратегия, нямаше идея как да комуникира, с кого, по какъв начин. Симпатизирам на тези млади хора, които искаха да променят нещо и да превъртят държавата в друга посока.
Още по темата
Те обаче направиха това с някакъв комсомолски ентусиазъм, без да обяснят пред самата коалиция, българския народ и света какво искат да постигнат", каза пиар експертът Максим Бехар в студиото на Bulgaria ON AIR.

Премиерът Кирил Петков призна, че е допуснал комуникационна грешка при обявяването на новината за изгонването на 70-те руски дипломати от страната. По тази причина диалогът с един от основните коалиционни партньори БСП беше изцяло нарушен.


Бехар подкрепи тезата, че е нямало организация при посланията, както и хора, които да говорят смислено.

"В Продължаваме промяната" има хаос в комуникацията. Изгонването на руските дипломати е лошо комуникирана стъпка, направена в момент на безсилие, или желае да се направи нещо, което да прави впечатление", смята пиар експертът.

Според психолога доц. Николай Димитров, проблемът на "Продължаваме промяната" е, че няма изобщо комуникационна стратегия и хора, които да се занимават смислено с това.

"Няма човек, който да координира кой, къде и как говори. Това е много удобно за противниците. Имаше няколко случки, при които министри от кабинета на Петков му противоречаха", каза той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му големият проблем идва от това, че България създава впечатлението на хаотично управлявана държава, в която управляващите не си говорят.
 
Доц. Димитров коментира и нагласата на избирателите и тяхното поведение.

"Избирателното поведение е много повече емоционално, отколкото рационално. Ако аз се доверявам на някого - харесвам го и му вярвам, това, че някой друг ще го очерни, няма да повлияе твърде много на моето лично мнение за него. Нагласи не се преобръщат толкова лесно", добави психологът.

Бехар посочи, че при всички положения министър-председател, който управлява коалиционно правителство, трябва да бъде много диалогичен, ясен, точен и силно аргументира. И добави: "Никой не може да отрече, че Бойко Борисов е много добър комуникатор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България Е хаотично управлявана, заради един резидент и ***!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето и една съвсем"прясна "новина.България ще получи от ЕС 680 милиона лева по-малко по възстановителната програма-ковид 19,защото ,забележете"се възстановява по бързо"А можела да си допълни фонда със собствени средства от бюджета,за да не си променя плановете за възстановяване.Абсолютен абсурд.Хем отнемат средства,хем искат да ги извадим от бюджета.К*во прайм сега?Хем се възстановява по-бързо и се нуждае от средства,хем ние ще ги добавим от бюджета.К*во прайм в тоя съюз в който ни отнемат залъка
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега няколко реда и за бюджета и пенсиите.Бюджета е неизпълним,поради спекулата.А "увеличението"на пенсиите е измама,понеже средната пенсия става над700 лева,а това означава чеЧСИ вече ще могат да ги запорират.При огромната спекула,нацените на парното,ел енергията,много пенсионери ще изпаднат в неплатежоспособност и ЧСИ-тата ще се развихрят.Ще събличат и последната риза от гърбът на пенсионерите и ще им разпродадат жилищата.Това всъщност е и целта на "увелипението".С просто око севижда измамата
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безспорно и Русия е Империя,макар и бивша( и то вече капиталистическа)така както и САЩ е Неоимперия,овладяла две бивши Империи(Английската и Френската)Дали Държавния или частния капитализъм ще спечели третата световна ще се реши до средата на този век.Разликата между тях е само в агресивността и желанието за чужди територии и богатствата които се намират в тях.
13
0
 
2
 
! Отговори
777 преди 1 година
Изглеждала....тя е.....
12
0
 
0
 
! Отговори
Дааааа преди 1 година
И кво стана тея дето бяха тука си отидоха и ше ходят за грабеж при макетата,щот видяха пътя на коприната там.Тук ще е англосаксонски протекторият с остатъчна стойност на грабеж от азия...Чудя се къде сме ние в този филм.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австро-Унгарската Империя се възражда и ще погълне западните Балкани а Турция ще се намества бавно в предишните си имперски граници на Балканите безСърбия и западната им част.Късогледи политици не виждат че от как ЕС бе "напуснат"от Англия,Империализма живна,защото бивши "благородници"изгладнели до изнемога заеха върхови постове в ЕС и го овладяха.Изглежда има негласно споразумение между бившитеИмперии да поделятЕвропа от Атлантика до ТихияОкеан.Капитализма залязва в зората на новия Империализъм
10
3
 
3
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
България е напълно безпътна държава . Пример за това е в навечерието на голяма война е без армия дори безпътните и съседи се усетиха по тая поне тема и имат някаква готовност за голямата дундърма ... няма да я бъде тая . Българското простолюдие напълно изгуби родова памет и се отроди , едните си остават последните трудно изкарани левчета в гърция за да направят напук на други българи , други маат червеното руско знаме ... това държава!?
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Москва ще закрие посолството си в София и ще го премести в Скопие,защото България и българи вече не съществуват.Сърбия изтегли най-печелившата карта,защото България се управлява от българомразци.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tя не изглежда, а Е такава... след като един пингвин се гаври с Конституцията. Няма как иначе.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Москва българското посолство ще бъде закрито,понеже ЕС прецака България по македонския въпрос и сега българи и България няма.Всичко е Македония и македонци.От Адриатика до Черно море всичко ще е македонско. А северното черноморие ще е Полски протекторат,защото държава Украйна вече няма да има.П севдобългари убиха България и всичко българско и родно,защото нищо българско не им е мило
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон прецака България и българите,като промени френското предложение,след като бе вдигнато ветото от България.С лед приемането на Македония в ЕС България и българи вече няма да има.Всичко ще е Македония и македонци.Честито ***.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както прецака България и българите,като промени френското предложение за Македония.След приемането на Македония,Българи и България веченяма да съществуват.Всичко що е българско става македонско.Честито ***.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
П,л,у,ж,е,к
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв *** е този Бахар? И той ли е руски експерт?
2
2
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
То от тия тъй наречени Пр специалисти .по скоро руски *** ;)Нещастници
1
3
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
При Борисов имахме спокойна , развиваща се европейска държава.Бавно , но стабилно. А сега ?