Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията

Игнорираха ни, заяви тя
503
Митрофанова: Ще говорим с Русия за закриване на мисията
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на България е отклонило нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова във връзка с изгонването на 70 руски дипломати и технически персонал от страната ни.

Посолството на Русия в България ще говори официално с Москва за закриване на мисията у нас. Това става ясно от съобщение от Елеонора Митрофанова на страницата на посолството във „Фейсбук“.

Още по темата
„За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва“, се посочва още в позицията.

Митрофанова допълва, че отговорността за по-нататъшни тежки последици от тази стъпка падат изцяло върху правителството на Кирил Петков.

В отговор Петков заяви Митрофанова да намали медийните изяви и няма как чуждо посолство да поставя ултиматуми от днес за утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още по темата: Елеонора Митрофанова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако като си тръгнете върнете и рафинерията на държавата, няма да имате равни. Ама на дали.
6
12
 
32
 
! Отговори
white star преди 1 година
А на бас че няма да закрие посолството. Пасолства важний (нет адинствений) инстумент каардинации рускив агентов и абикнаненнив дураков активистов. Без пасолства рассия астаньотся только фейсбукам и телеграмам. И валютъй на заплатам активистам нету. А рублей никто нйе хочет. Дипломатически отношения с русия само след прекратяване на войната в украйна, признаване на разгром и пълна депутинизация!
5
16
 
35
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Досвидания другарко Митрофанова. Закриваййй!
4
15
 
30
 
! Отговори
Омикрон преди 1 година
Идеално!
3
17
 
28
 
! Отговори
Мда преди 1 година
"Игра на тронове" и "Игрите на глада" наживо. Зимата идва.
2
18
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имайте предвид, че това е предложение от мотрофснова към руската федерация. А не руската федерация да е казала такова нещо. Тази трябва са бъде Игонена от България, защото постоянно създава паника и хаос. А БСП ревна да е защитава. Вън и БСП от парламента. Оставка на всички.
1
10
 
26
 
! Отговори
Яжте Простото преди 1 година
На Кирото.