Панев за изгонените дипломати: Става дума за политика нонграта

Това е стъпка, която може да намери своето оправдание
1 юли 2022 13:06, Петя Славова
16
Панев за изгонените дипломати: Става дума за политика нонграта
Снимка: БГНЕС

Днес следобед ще бъде връчен мандат на ПП. Ще има ли възможност да се случи нов парламент в рамките на този кабинет, коментира пред БНТ Владислав Панев зам.председател на "Демократична България.

"Дали да се предприеме нещо по отношение на ултиматума на посланик Митрофанова трябва да се реши след консултации със службите и най-вероятно в изпълнителната власт и председателски съвет на НС. Но е факт, че поне от 10 години се намираме в тежка информационна война, която се води от Русия на целия континент, особено ожесточена е тя в България, както в бившите социалистически страни. Възприемам го като елемент от тази война и трябва да я спечелим, защото залогът е бъдещето на България.", коментира Панев.

По думите му, когато се гонят дипломати в такива рамки - 70 души, това очевидно е политическа демонстрация в полето на дипломацията. "В дадения случай очевидно става дума не за персона нонграта, а за политика нонграта, отношението на българското правителството към руската политика и тук дипломатите са по-скоро в ролята на цифри", допълни той.

Изгонването на дипломати или състав на Руското посолство е стъпка, която може да намери своето оправдание, каза Панев.

Още по темата

По отношение на тази информационна война той определи България като "гореща точка" и "фронтова линия" и при това положение мерките в България трябва да бъдат най-силни, заяви той.

За политическата криза у нас Панев каза, че ако се реализира правителство в рамките на този мандат, то трябва да е с ясна програма и да постигне ясни резултати в рамките на следващите месеци - конкретни мерки за съдебна реформа, квалифицирано мнозинство за промени в Конституцията, промени във Висшия съдебен съвет, конкурентоспособност на българската икономика. Ако се отиде на избори, няма да има парламент поне два месеца. Но ако се формира мнозинство и се излъчи правителство, което не е в състояние да направи нищо, тъй като в парламента няма подкрепа, тогава наистина е по-добре да се отиде на избори, каза още Владислав Панев.

Притесненията от един предсрочен вот са, че кризата ще изкара по-радикални политици на преден план и ще направи много по-трудно съставянето на кабинет. На този парламент все още трябва да се даде шанс да излъчи кабинет, смята депутатът от ДБ.

Според него служебен кабинет няма шанс да извърши кой знае какви реформи в отсъствието на парламент.

За него името на премиера не е толкова важно, а е важно е какво стои зад кабинета и какви реформи ще извърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 1 година
Всъщност става дума за политиката, прокарвана от олигархът Иво Прокопиев през неговите платени проксита като Владислав Панев, Христо Иванов - Пинокио и Атанас Атанасов!
9
1
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 1 година
"Днес следобед ще бъде връчен мандат на ПП. Ще има ли възможност да се случи нов парламент в рамките на този кабинет, коментира пред БНТ Владислав Панев зам.председател на "Демократична България."Скъпа Петя, нов парламент в рамките на този кабинет няма как да се случи, виж нов кабинет в рамките на този парламент е възможен, макар и не много вероятен.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко,скоро ще се превърнем в horor story.Но нали сме *** на Америка.Пригответе се граждани!Идва ада!!
7
3
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
колкото трябва за натовска държава! аре у лево!
6
4
 
9
 
! Отговори
перко преди 1 година
Всички сте персона нонграта, а българина да се чукне по главата за кого гласува!
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на разгрома на първобитната руска армия от украинските войски ,България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО. Доживяхме след 77 години руски гаден гнет. Русия в Сев.Корея и Монголия , Украйна в ЕС и НАТО !!!.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на разгрома на първобитното руска армия от украинските войски ,България се освобождава от РУСКОТО РОБСТВО. Доживяхме след 77 години руски гаден гнет..
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ти казват истината и опровергават нечии лъжи, това информационна война ли се нарича?
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Gost1 А,базите им ....
1
6
 
13
 
! Отговори
Gost1 преди 1 година
Колко са американците в посолството?