Христанов: Правителството падна заради ГКПП "Капитан Андреево"

В момента министърът се охранява от НСО заради заплахи
2 юли 2022 11:14, Йоана Цонева
61
Христанов: Правителството падна заради ГКПП "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС

Причината за свалянето на правителството е казусът с фитосанитарния контрол на ГКПП "Капитан Андреено", който се осъществява от частна фирма, обяви зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов пред бТВ.

Самият Христанов се охранява от НСО заради заплахи. Той обяви, че в момента по-скоро не се страхува за живота си, но това не е така и за бъдещето.

"Някой ден тази охрана ще отпадне. Въпросът е докъде ще се разпростре отмъстителността на тези хора. За в бъдеще имам известни притеснения", посочи той.

Още по темата

Заплахите към зам.-министъра са били под формата на съобщения. След това нещата ескалирали и към други хора – от изпълнителната власт и депутати.

От началото на юни държавата си взе контрола над проверките и БАБХ извършва фитосанитарния контрол на границата с Турция.

"Най-важният ни приоритет остава – да отвоюваме държавата от задкулисието и да върнем парите на хората. Смятам, че правителство ще събере необходимите гласове, за да бъде гласувано“, каза още Христанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
БОКО-ПЕТКОВ-МИТРОФАН преди 1 година
МНОГО ПРОРОЧЕСКИ СА ДУМИТЕ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ, КОГАТО БЪЛГАРИТЕ ГО ПИТАЛИ ЗА ДЯДО ИВАН ЩЕ ОСВОБОДИ ЛИ БЪЛГАРИЯ: "НИКОМУ НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ. АКО НИЕ НЕ СМЕ СПОСОБНИ САМИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ, ТО ЗНАЧИ, ЧЕ НЕ СМЕ ДОСТОЙНИ ДА ИМАМЕ И СВОБОДА. А КОЙТО НИ ОСВОБОДИ, ТОЙ ЩЕ НАПРАВИ ТОВА, ЗА ДА НИ ПОДЧИНИ ОТНОВО В РОБСТВО"(по З. Стоянов). Боко клекна пред Митрофанката и й построи ударно "Балкански Поток", а конектора с Гърция забрави за 10 г. Петков направи толкова колкото Боко направи за 10 г. СВАЛИХА го. КОЙ????
37
8
 
4
 
! Отговори
ОБЕЩАХТЕ КОСМОСА преди 1 година
ЗНАЧИ НЕ БИЛО ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ А ЗАЩО ХРИСТАНОВ, ПРИ ПАЧКИТЕ ОТ ГЕРБ- ИНФЛАЦИЯ АПРИЛ 2021Г- 0.6%, СЕГА ПРИ СВЕЖИТЕ И ЧИСТИТЕ ОТ ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ- 15.6% А НА ХРАНИТЕ 35/40%- ОБЕЩАВАХТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ КОСМОНАВТИ, А ТО САМО ЦЕНИТЕ СТАНАХА КОСМИЧЕСКИ
36
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко и Доган на менгемето и да връщат парите на народа!
35
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу мафията ГЕРБ,ДПС и ИТН!Такива удари не бяха понасяли през прехода!Ей затова народа е много беден!
34
13
 
7
 
! Отговори
Майора преди 1 година
И ти Хрисанов както и просто Киро и Кокрчо се оправдавате! Вие не сте партия на промяната , а на подмяната и с тнай силно разпространената кумошуробаджанащина , може ли две фамили и половина да управляват и да няма корупция ! Свали ви алчността да вземете всичко , а прекаления светец и на Бога не е угоден!
33
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само си представете каква лапачка е била този санитарен контрол...както едно време във вица....митничар има рожден ден...предлагат...апартамент.....ама той има 6....бмв.....има БМВ...Мерцедес......Порше....накрая с дълбока въздишка...ами да му дадем нощната смяна......Хора,на нас ние бедна фантазията,за какви пари става на въпрос...
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последно Митрофанова ли ви е уволнила, Дългия или частната фирма на границата? Кой още не ви е уволнил вас бе :D
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътя на коката, трябва да е на мафията. Сега е момента за големите пари, след като през Русия и Украйна не става.
30
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тези театри?! Знаем го много добре Ванката Христанов чие протеже е и как проби в живота. И преди и сега си е една кукла на конци. Курдисаха го "новите" за да прилапат те парите от кпп-то. Нищо ново. Едни и същи господари ни разиграват вече 30 години. Накрая ние плащаме сметката.
29
7
 
4
 
! Отговори
перко преди 1 година
Питам? Кой ги избира тия задръстеняци??? Чакайте дави оправя!
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж бедни пък 2 милиона българи наредени в петзвездни хотели в гърция.. не сте бедни, а сте мрънкачи!
27
8
 
6
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
Бай ти га. Ня наесен ще върне гербавата мафия на власт и тя ще продължи да му го набива с 300 още 12 години хехе *** народ - слаба държава - силна мафия. ГЕРБ ПОБЕДА!
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, по времето на Кирчо й Кокорчо народа страшно обедня. Затова а всички пунктове за Гърция има километрични опашки.
25
10
 
13
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Падна защото не изчистихте мутрите и калинките на герб и дпс в държавните структури и те саботират и грабят все още.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И не само заради това,а защото новите бръкнаха в задните части на старите(разбирай на мафията).
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 - Няма нужда да ми я дават, аз си я изкарвам. И ни в Люлин, ни в панелка се намирам, ама не пиша глупости за средни цени в Европа.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този плевенски мазник като 20 годишен беше назначен за директор на Кирков !
21
4
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
А бе ганьовец и кой от Европа е длъжен да ти дава средната им заплата да си лежиш в панелката в Люлин и да пишеш тук поток по сайтовете.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин 17 - "Средно цената на литър бензин в европа е 4.50лв.. за там кой е виновен бе ганчовции" ........Абе, ганьовец, ами средната заплата в Европа колко е, като се интересуваш толкова от средна цена на бензина? Не че това е цената на бензина в Европа.
19
2
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 1 година
До БългаринСамо че в другите държави,когато падне барела на световните пазари,цената на бензиностанциите веднага се коригира,в България я коригират само и единствено нагоре.Да не казвам че,и там им тежи с тези цени ,въпреки че вземат не като нас примерно(1000 лв),а минимално по 1000 евро.И както всички анализатори казват,инфлацията в Европа е 8%,в България 16%(действителната е над 40%),с тенденция да стане по висока до края на годината.