Лена разкри: Политици и журналисти получават по 4000 лв. месечно от Русия

По думите ѝ не може Москва да постъпва така и да не очаква остра реакция от България
2 юли 2022 12:31, Йоана Цонева
686
Лена разкри: Политици и журналисти получават по 4000 лв. месечно от Русия
Снимка: БГНЕС

Службите ни разполагат с данни, според които наши политици, известни журналисти, анализатори, политолози и други появяващи се в обществените медии лица, получават заплащане директно от руската държава, в размер на 4000 лева месечно, за да формират обществено мнение в полза на удобните на Руската федерация тези.

Това разкри в "Седмицата" по Дарик радио говорителят на кабинета "Петков" Лена Бориславова и още:

"Това ще бъде оценка, която времето ще даде... Според мен се изизква много далновидност и много голяма смелост и почтеност, за да вземеш такъв ход", коментира Бориславова относно отказа на Кирил Петков да номинира Асен Василев за кандидат-премиер.

Тя разкритикува желанието на професионалните политици да останат на всяка цена.

"Биткаджийството, от своя страна, също крие риска да не може да бъде продължено това, което е преборено и извоювано", обясни тя.

"Те се използват  не за да разберем същината на проблема, а се използват за да се заиграят с погрешни разбирания и страхове на една част от населението", обясни тя относно "френското предложение" и изгонването на руските дипломати.

Още по темата
"Имаше трибунки, за да пазим разбиранията на един електорат, който не живее в настоящето", обясни тя.

"Имаме принципа на четирите очи, където Кирил Петков и Асен Василев, рамо до рамо... Решават в каква посока да се продължи. Това бе обсъдено на едно много емоционално заседание на парламентарната ни група, което продължи над 4 часа. Всеки осъзна какъв исторически избор прави една личност в името група от хора", обясни Бориславова.

Тя обясни, че Корнелия Нинова не е била фактор във взимането на това решение.

Бориславова допълни, че днес започват преговорите с БСП в Народното събрание.

"Това за което се притесняваме е липсата на служебно Народно събрание. Това не е някаква наша приумица... Изисква се работа на над 22 законопроекта", категорична е Лена Бориславова.

По думите ѝ от ИТН сега са още по-недоволни, а според нея няма да бъдат доволни докато не получат мандат и не предложат спорни кандидатури.

Лена Бориславова бе категорична, че разговори с хора, които предпочитат да си пълнят нощното шкафче с кюлчета не са партньорите, с които биха водили разговор, макар и да са "облечени в евроатлантически мними одежди".  

Тя твърди, че чужди интереси, "маскирани като национален интерес", са червена линия за "Продължаваме промяната".

"Представете си, че ултиматумът на г-жа Митрофанова не идваше от нея, а от някой друг чужд посланик. Ако идваше от Норвегия, от турския посланик, ако идваше от гръцкия посланик...Дали щяха тези политически сили да реагират по този начин?... Никой посланик няма право на съвременна България да й казва "До 12 часа ще направиш Х или Y", каза още Лена Бориславова.

По думите ѝ не може Русия да ни обявява за неприятелска държава и да ни спира едностранно договорите, а после да постъпва така и да не очаква остра реакция от България.

Тя обясни, че има данни за обществени говорители и политици, които получават по 4 хиляди лева на месец от Русия, за да говорят в нейна полза.

"Моето лично убеждение е, че трябва много добре да преценим рисковете от това да имаме хартиени бюлетини. Моралът на опозицията е много по-нисък", заяви тя относно начина на гласуване.

Според нея те не са проявили неуважение спрямо президента относно консултациите.

"Кой наруши конситуцията е тук?" за мен е е въпрос с ясен отговор", заяви Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


686
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
539
0
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
много интересен факт - вече се появяват и професионални политици! да Ви имам и компетенциите!
538
1
 
2
 
! Отговори
Prrr преди 1 година
На нас от такива като Лена ни е писнало. Жени миячки. Да вземе да се засрами и да си ходи. Нагла и безсрамна. Не знам само с какъв ум и качества получи тая заплата. Леки жени и евтино струващи.
537
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да и киро се подпря на парапета, а не ме обарваше да ми вярвате ей цъървули
536
2
 
2
 
! Отговори
руски шпионин преди 1 година
а, и да има служебно народно събрание
535
3
 
1
 
! Отговори
руски шпионин преди 1 година
Ленче, Ленче
534
4
 
5
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Доколкото разбрах, изразът "Една жена каза на пазара" се заменя с "Лена съобщи". Това момиче съвсем изтрещя. Няма ли достойнство, излага се на всички фронтове. Няма да й помогнат и израелските пиари, нито на нея, нито на про100киро.
533
4
 
4
 
! Отговори
Егати преди 1 година
Лена защо забрави да спомене, че получава 15000 лв. от ББР на месец?
532
5
 
3
 
! Отговори
Ленче, преди 1 година
закръгли ги на 5 000!По-бързо и лесно за смятане и пресмятане!То във вашият Харвард едва ли е останало време за висша математика или проста аритметика!?Видяхме ви капацитета,паднахте от власт и хайде сега у вас!Само внимавай,като се качваш в самолета,Госпожа Линда да не те изрита обратно в ***!?!
531
1
 
17
 
! Отговори
бебо преди 1 година
Имената.Иначе обвинение за злоупотреба с власт и средства.
530
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето получаваше по 14000 + месечно заради парапетите..... Седнала да гълчи.
529
0
 
10
 
! Отговори
Върви Киро и лАже, преди 1 година
а след него върви *** и мАже.Някой нещо някъде казал,друг чул,трети неразбрал, но *** нарежда нещата-кой кой е.Тя ли е премиер,или от ДАНС,или от разузнаването,контраразузнаването,прокуратурата или който орган се занимава с тези неща?Да,ама органите мълчат,не дават информация,за сметка на тях *** яко си е развързала езика.Откъде и е информацията,прочела е ведомостта за отпусканите средства за агенти на руското посолство или я е намерила в Гугъл? В сайт за шпионски игри?
528
1
 
11
 
! Отговори
Скриха Деси Радева преди 1 година
от медиите,рейтингът на Радев се вдигна,а тя отиде на поклоннически поход.Няма ли кой да нареди да се скрие ***,тя е началник кабинета на премиера,а не говорител на правителството.Все ги вади някакви кифленски глупотевини,а и много си развява организма насам-натам с бившия премиер.Казва нещо бомбастично,без доказателства разбира се,а медийният слугинаж веднага с умиление го популяризира.Да, но остава съмнението за фейк,клевета,няма доказателства,факти,имена.Някой(Лена)казал нещо...
527
1
 
11
 
! Отговори
Силвия Еленкова преди 1 година
Искам и аз 4000 лв. заплата. Всеки ден пиша тук в защита на Русия. Може ли да се свърже някой с мен?
526
0
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 година
коя беше тая? Помня че някакъв анонимник й беше бъркал под полата... ама коя беше....
525
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно е права за, това, което твърди... 100% руснаците имат марионетки в парламента ни...
524
2
 
14
 
! Отговори
Всички гледни точки преди 1 година
Потърсете за мнение не само наложницата, но и съпругата на премиера в оставка.
523
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До ПомпайТи може да помпиш мускула на баце или но Доги-дог
522
1
 
16
 
! Отговори
Помпай преди 1 година
Мускула на Киро и не се обаждай. Срам, какви са се намърдали да ми управляват.
521
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой си пълнят шкафчетата , други като тебе тях ги пълнят. Видяхме на клипа как те заграждаше Хахаха. Подле съди другите на кво били готови . На стари години. няма може да ходи от болки в колената
520
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да допуснем че е вярно, ако тези пари ги разнасят не дипломати ,примерно шофьора на руското посолство то те щяха да бъдат арестувани и съдени по българските закони в българския съд, такива случай няма това означава че само дипломати са касиери които се разхождат и плащат поради дипломатически имунитет не попадат към МВР и прокуратурата , обаче поради ограничения брой на дипломати има и ограничен брой на купените хора, тогава излиза че са малко хора които проповядват руската гледна точка.