Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо

Според него тя категорично не уважава България
186
Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България, смята министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

"Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас", каза Заков пред Нова тв.

Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

Още по темата
"Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения", поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

"Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата. Затварянето на руското посолство ще бъде във вреда на руските граждани у нас. Ако пък българското посолство в Москва бъде закрито от руска страна, то тогава ще страдат българските граждани там", каза още Драгомир Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Драгомир Заков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
9
 
21
 
! Отговори
баланс преди 1 година
колко ли дипломати има в американското посолство що не изравним и тях
115
11
 
12
 
! Отговори
А дано преди 1 година
Ама надали...за съжаление руската държава няма да затвори своето посолство в България. А ще се разчита на Радев,Нинова,копейкин и сие тихомълком да променят нещата. Искам да вярвам,че не ще допуснем да бъде отново унижавани от мутрофанова или нейният наследник, но като виждам Радев и копейкин и Нинова....за тях копейките са по важни от суверенитет и достойнство.
114
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То защото поведението на Просто Киро и съдружие е много адекватно. Поне се видя отчетливо какво представлява БСП. Те открай време са си шльохи, но сега и най-твърдите *** вдянаха, че тези са русофили точно толкова, колкото са и лява партия. За тях е важен само келепирът:)))
113
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли са ви "русофилите" от БСП?? Смях и пародия..
112
10
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Кои регламенти и процедури са спазени?Обсъдено ли е това в парламента?Защото се оказа,че в чешкия,където имаше реципрочна процедура по отзовани чешки дипломати от Москва ,е имало обсъждане.Нашите депутати научиха от медиите,министъра на външно и тя-всъщност тя е тази,която може да подава ноти до посланиците,не заместниците.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 128 Естествено. :))) Няма да го закрият по същата причина, поради която имат неколкостотин души официални "дипломати" в България: щото трябва да осъществяват контрол върху слугите си у нас. Да го закрият означава да усложнят максимално комуникацията си с тях.
110
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност Митрофанова блъфира, тука колко руски пари са раздадени за подкупи на разни чиновници, Русия няма да остави тая инвестиция ей така. Щеше да е хубаво да се разкарат и да станем нормална държава.
109
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миторфанова е представител на нацистки режим, както и всички руски "дипломати". Само това е достатъчно, за да ги изметем от България.
108
8
 
15
 
! Отговори
София преди 1 година
Обаче е допустимо Кирчо Кривоусти да ги нарича "бензиностанция с ракети". Заков, и ти си некво диванно такова неграмотно кариеристче, че направо ми се реве от всички ви. Толкова липса на такт, толкова липса на дипломатичност, че просто не може повече.
107
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До А какво очаквахме? "наведнъж обяви 70 руски дипломанти за шпиони, и то (както вече започва да се разбира) без доказателства дори и за една десета от тях." Я си дай източника на инфромацията, че това е станало "без доказателства".
106
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До xoxo Регламентите и процедурите са спазени. Пищят само руските мегафони и техните руски шефчета. Даже Захарова се изрепчи пак да обяснява кое било нйа-добро за "българския народ". Милите загрижени за българския народ руски нацисти.
105
8
 
13
 
! Отговори
Траян преди 1 година
До А какво очаквахме? Господин 114, Какви по големи доказателства от Нинова, Р. Петков, Р. Овч., Сл. Трифонов, В. Сидеров, К. Копейкин, енергийните ни анализатори, и още много БГ СЛУГИ НА ОЛИГАРСИ ОТ СССР. Кой според вас плаща на тия по горе. Аз не искам никакви доказателства. Да се махат. Животът ми мина с Ленин, Сталин, Брежнев, Черненко, Путин и вся осталная ***. Заради тия сме 100 години назад от нормалните. Вчера Митрофанката потегли с БМВ а не с Москвич или жигула. Народа им е гладен..
104
11
 
15
 
! Отговори
ЛоШ преди 1 година
Митрофанова отдавна трябваше да бъде изгонена!! Откакто е дошла само заплахи и обиди ръси. Това не е дипломат!
103
9
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 1 година
Който не уважава България - вън! Митрофанова на самолета
102
2
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До А какво очаквахме?ако бяха изгонили по малко от 70 депутата, щяха да ги изпратят с наш еърбъс а не да чакат ил76 от москвабад ;) кво ше докара и кво ше откара, те си преценят
101
5
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 1 година
Всеки руснак напуснал или изгонен е ДАР за териториятаБГ, може и да се осеферим някога!
100
4
 
11
 
! Отговори
рсфср преди 1 година
Краварката трябваше да е под 1 в списъка и твърде много време я оставиха да си разиграва коня! Явно е учила дипломация в свинарника!
99
12
 
10
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Митрофанова е устата,но Кирето прескочи всички граници и направи сам скандала..Това беше напълно излишно,разбира се Петков го сътвори ,за да си направи ПР в оставка.Държавата не е едноличната фирма на Петков ,родата и секретарката.Има съответните регламенти и процедури.
98
6
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Защо Русия не казва Истината - 40 човека са Българи , ще ги изгонят като Изгнаници ?
97
13
 
9
 
! Отговори
А какво очаквахме? преди 1 година
Е, най-лесно е сега да обвиним Митрофанова. Киро, като премиер на България направи рекорд като за Гинес - наведнъж обяви 70 руски дипломанти за шпиони, и то (както вече започва да се разбира) без доказателства дори и за една десета от тях. И какво очаквахме от Митрофанова. Да отиде да се прегърне с него в знак на братска дружба?