Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо

Според него тя категорично не уважава България
186
Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България, смята министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

"Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас", каза Заков пред Нова тв.

Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

Още по темата
"Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения", поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

"Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата. Затварянето на руското посолство ще бъде във вреда на руските граждани у нас. Ако пък българското посолство в Москва бъде закрито от руска страна, то тогава ще страдат българските граждани там", каза още Драгомир Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Драгомир Заков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В македонските сайтове, като сител, махсфакс и други е пълно с изявления на Османи и Ковачевски, как редактираното френско предложение било много по добро. Нямало никакви исторически изисквания към тях и македонския език щял да бъде официален в ЕС. Как хубаво ви изиграха тулупааа и кирчо. Да ви е честито
75
14
 
7
 
! Отговори
баце преди 1 година
А да гониш хора без основание щото така са ти казали краварите от Козяк е допустимо - така ли? Безродни *** , дето не мислят за последствията защото в тях няма грам чувство за държавност. Чао - да идват следващите.
74
9
 
19
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Митрофанката ще я пратят да троши камъни в Сибир при Навални след тази издънка.
73
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия =ПОБЕДАДруго всичко са празни приказки ,
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 79 Румене, пиши си си името, не се стеснявай.
71
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Заслужил гражданин. Крим е руски. Не е на Тимбукту.
70
16
 
9
 
! Отговори
Че Гевара преди 1 година
Бедна България си усложни живота,Гоненето на руснаци няма да ни направи икномически по добре.Нещата за нас тепърва ще загрубяват
69
11
 
7
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
БОЙКО НЕ ЕВАВАШЕ НИТО ФАЩ, НИТО РАША ЗА ТОВА ГО МАХНАХА. Я СЕГА КАК ПРОЛИЧА, ЧЕ ОТ ВЪН НИ КОМАНДВАТ И НОВИТЕ ПОЛИТИЦИ СЕ ВЪРТЯТ КАТО ПУМПАЛИ ПО ВСЕКИ ВЪПРОС? ГАЗ, ОРЪЖИЯ, РСМ, РУСИЯ, МАКРОН, БАЙДЪН...?
68
10
 
21
 
! Отговори
Заслужил гражданин преди 1 година
Недопустимо е и български преЦедент да твърди че "Крим е руски", а негов колега и бивш военен министър да твърди, че в Украйна се провежда "Специална военна операция"..недопустимо е и в цивилизована европейска държава член на ЕС и НАТО, да има партия като БКП-БСП със стогодишна история, зачената на Бузлуджа с указ на Кремъл, която и в момента извършва предателства, диверсии и престъпления в услуга на кремълските си господари..недопустимо е и такива като Копейкин, да бъдат в Българският парламент
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Жалко "Жалко е че не виждаме Новини от Света , вече ЕС е заклещен в Желязна Завеса .Каквото ни каже Ленчето това е" Нищо де, не е късно да отидеш от другата страна на Желязната завеса, и да се насладиш в пълна степен на "истината" :))) Врочем, компютър нали имаш, значи няма Желязна завеса и си тук само да тролействаш.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки се олицетворява с България и смята, че динствено той е България и дудне глупости които смята за всемирен закон понеже той ги е казал.
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63/67 Ти не правиш разлика между посланик и управление на страна. Толкова с това какво можеш да осмислиш и анализираш. :)
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите бяха излъгани и изоставени от майка си Русия. Горещо им препоръчвам за да намерят душевен покой да заминат завинаги при майката си закрилница в дебрите на Сибир. Само там ще изживеят пълноценно нирваната да си русофил. Няма как в русофобска България да се чуства комфортно един отддал се изцяло на Русия индивид за нещастие родил се в България.
63
9
 
3
 
! Отговори
Жалко преди 1 година
Жалко е че не виждаме Новини от Света , вече ЕС е заклещен в Желязна Завеса .Каквото ни каже Ленчето това е .
62
0
 
1
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 1 година
...ИЗГОНИ 90 ...
61
6
 
8
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
КИРЕТО ТРЯБВАШЕ ДА ИЗТОНИ ПОНЕ 90 РАШКИ, БАРАБАР С НАШИЯ РАДЕВ И ЩЕШЕ ДА ИЗКАРА ЦЕЛИЯ МАНДАТ.
60
8
 
6
 
! Отговори
63, преди 1 година
За разлика от истинските нацисти, Митрофанова не ти налага здравен геноцид, сертификати, не ти увеличава инфлацията, не сключва *** сделки във в еда на България и в собствена полза, не те лъже, че идат самолети за милиарди и че ще ти кара евтин втечнен газ с корабчета през половината свят. Някога да си слушал какво говори? Едва ли. Просто ти и останалият тр олаж, реагирате или първосигнално или по поръчка срещу заплащане.
59
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички подкрепящи режима на Путин на съд. Ако той ги призове те биха убивали мирни граждани навсякъде по света.
58
3
 
3
 
! Отговори
Логистика преди 1 година
И всички посолства да закрият ПП, ДБ, Герб и ДПС ще продължат да търпят загуби, въпреки че бюджетът осигурява купуване на гласове за тези партии.
57
2
 
5
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
НА МЕН ПЪК, МИ Е МЪЧНО ЗА ХЕРО МУСТАФА.