Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо

Според него тя категорично не уважава България
186
Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България, смята министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

"Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас", каза Заков пред Нова тв.

Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

Още по темата
"Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения", поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

"Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата. Затварянето на руското посолство ще бъде във вреда на руските граждани у нас. Ако пък българското посолство в Москва бъде закрито от руска страна, то тогава ще страдат българските граждани там", каза още Драгомир Заков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Драгомир Заков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
заков на националните предатели е недопустимо държението ерго твойто
135
3
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
MУТРАфонова сейчас нота,завтра ,,САРМАТ,,
134
14
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Между обикновените хора в България и Русия продължават да съществуват добри взаимоотношение и сходна ценностна система..Не мога да разбера само защо в България - Русия е изпратила такъв "фелфедбел " за посланик ,без липса на грам дипломация.Добре е ,че не са и дали и автомат ,защото тя убива само "с поглед" и "картечен откос" от агресивни думи , изречени с огромна доза безскрупулна арогантност!
133
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, спряхте граждански полети, спрятхте дипломатически полети, спряхте газа, спряхте преводи от и до руски банки, "намерихте" 70 руски шпиони без нито един американски и за всичко това е виновна н. пр. Митрофанова. Не някой друг, а тя!
132
12
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Когато един наглец не се изгони навреме,той става още по-нагъл.Митрофанова отдавна си е заслужила шута.
131
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Тия шпиони още ли са тука?
130
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха обвиняват дипломатите че били шпиони но не ги обявяват за шпиони, после казват че трябвало просто да се намали бройката. Оплетоха се в собствените си лъжи. Сега пък посланичката им била виновна. Така ако говореха срещу САЩ и ЕС за да защитават българския интерес щяхме да сме в много по-добри позиции и да извличаме полза но явно не искат защото им плащат, не че не могат.
129
11
 
7
 
! Отговори
Маршалу Закову преди 1 година
На пълководеца Заков не му подобава да коментира дипломати, а пълководци. Нека даде мнение за руския си колега Шойгу.
128
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро печели олимпийските игри за най-дълъг скок, тоест - плонж, хвърляйки се да нацелува американски задни части чрез изгонването на повече руски дипломати от колкото има в България. Малко се удари и одра от плонжа и получи закономерен шут от поста, но явно разчита да получи бонбонче от Бидона някой ден.
127
0
 
0
 
! Отговори
До баба Ванга Никога преди 1 година
До баба Ванга Никога!
126
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А поведението на Заков е очаквано, като се има в предвид кой е той. Чакам го сега да коментира поведението на Козяк.
125
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 1 година
До баба Ванга Никога!
124
10
 
9
 
! Отговори
А какво очаквахме? преди 1 година
Е, най-лесно е сега да обвиним Митрофанова. Киро, като премиер на България направи рекорд като за Гинес - наведнъж обяви 70 руски дипломанти за шпиони, и то (както вече започва да се разбира) без доказателства дори и за една десета от тях. И какво очаквахме от Митрофанова. Да отиде да се прегърне с него в знак на братска дружба? ...................... А ще закрие ли Русия посолството, това ще го решат в Москва.
123
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутрафонова нещо се ослушва и не затваря посолството?! Блъфът й не мина, но пък преброи кои са полезните за Русия ***, които стояха вчера пред посолството със сълзи на очи.
122
14
 
9
 
! Отговори
И какво излезе? преди 1 година
Никой не дава убедителни доказателства за шпионажа. И как да дадат, като нямат. Възможно е да имат нещо за двама, трима, хайде дори десет. Но за седемдесет? Ето например директорът на руският културно-информационен център. Няма месец откак е пристигнал в България и вече да повярваме, че е разкрит шпионин. Мижи да те лажем. Ако просто са искали да им се намали бройката, можеха тихомълком да се договорят. Сега каквито и обяснения да дава , вече проблемът е създаден. Не става за премиер, това е.
121
7
 
13
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 година
Киро да кандидатства за рекорд на Гинес за най-много изгонени наведнъж дипломати. Рекордът си е рекорд, така на Кирил Петков ще му научат името и извън България. Това ще му остане като спомен от премиерството.
120
12
 
18
 
! Отговори
do a dano преди 1 година
Къде видя достойнство и защитаване на националния интерес при ножите управляващи? Абсолютен слугинаж!Като дойде зимата ще видиш как са защитили назионалния ни интерес-студ и глад.
119
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са летище с печатница
118
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще изгоним американските наглеци
117
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова е тука за да защитава руското посолство и руските граждани в бг. Тя не е тука да получава заповеди от Петков. Като не я иска Петков можеше да я изгони но не и 70 души и то без доказателства. Митрофанова как трябва да реагира като бг се гаврят със съвецките паметници и Петков си трае.