Експулсираният Филип Воскресенски: Заминавам с благодарност към България

Никой не е работил срещу България, категоричен бе той
265
Експулсираният Филип Воскресенски: Заминавам с благодарност към България
Снимка: БГНЕС

“Заминавам с благодарност към България и българите, с които съм работил дълги години“,  заяви пълномощният министър на Руската федерация в София Филип Воскресенски, който е един от експулсираните руски дипломати.

На въпрос как ще коментира решението на българското правителство, той заяви, че от Посолството на Русия в България вече е направен официален коментар за случилото се.

Още по темата
"Огромна благодарност към българите, които изразиха голяма подкрепа към нас тези дни, и не само", каза още Воскресенски.

По думите на Воскресенский от страната ни днес заминават 70 руски граждани със семейства си или общо над 180 души.

"Нито един от тези, които бяха експулсирани, не е работил срещу България, а аз развиване на отношенията между двете държави. Тези действия по експулсиране са незаконни и без основание", каза Воскресенский и посочи, че сред заминаващите са генералните консули в Русе и Варна, хора по поддръжката на посолството в София.

А въпросът дали мисията в столицата ни ще бъде закрита, ще реши президентът на Руската федерацията, посочи още Воскресенский.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гусин Вознесенский, с удоволствие ви изпращаме от България, вече почнаха повсеместните чествания по случай отпътуването на шпионите-окупатори
169
7
 
21
 
! Отговори
До Мнение 198 преди 1 година
Българите трябвало да бъдат възпитани в руската култура?! Чуваш ли се какво говориш, кре-тен? Каква култура от народ и държава, която преди 2-3 века е била руско княжество? Каква култура трябва българите да получат от руснаците, като при положение, че руснаците са взели азбуката и културата от българите? До падането ни под турско България е била Царство, докато руснаците са живеели "благочестиво" в княжество Московия. Даже наследниците на Романови са били князе
168
3
 
12
 
! Отговори
Къде е Българското? преди 1 година
В София има следните руски паметници и обществени сгради ; и за улици, наречени на руски военни:"руската" църква- бивша турска джамия Сарай;>> до нея паметника на руския не-ггърр Ал. Пушкин;>> Дом на Москва (трудно достъпен и за нашите русофили- рубладжии)>> катедрала-паметник на небългарина! руско-монголския княз Ал. Невски>> паметник на руския "царь" Александър Втори>>> МО-ЧА>> РКИЦ>> паметник в близост до РКИЦ>> паметник на двуглавата руска кокошка до БТА>>съветската армия в Лозенец
167
1
 
11
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Добре сте дошли, но друг път. С това управление, никой не желае да играе с вас.
166
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американският шпионин, назначен за премиер на България е невиждан и нечуван срам за държавата.
165
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак настъпихме мотиката. Заради харвардският мозък ще страдат няколко поколения българи.
164
23
 
17
 
! Отговори
Погледнете ги тия преди 1 година
от клипа - егати надменното отношение. И тия нещастници искат българите да бъдат на колене и да им се молят. Малко им е изгонването на тези руски пияници.
163
11
 
13
 
! Отговори
Ресторант преди 1 година
Руската посланичка остава. Сега като няма готвач, трябва да внимава къде се храни, защото от кукловодите на про100 Киро може да се очакват всякакви поръчки.
162
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сменете си диктатора и сте добре дошли.
161
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
209. Не, нарича се класа, но ти, като селянин, няма как да разбереш такова нещо.
160
18
 
20
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Тъжен ден за нашенските наведени послушно русофили.На кого ги оставяш майчице Митрофанова? За теб те бяха готови да въртят задните си тазови части във всички посоки на света.Помогни , уреди поне още два самолета и за тях жалките.Моля!
159
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 10 години, шофьора на таксито, който ме караше от летището до хотела в Москва, след като разбра че съм от България чустосърдечно ме попита. Абе вие Българите кога ще се кротнете и ще присъедините България към Руската Федерация??... Таксиметровите шофьори по цял свят знаят истината за световния ред
158
9
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Ако се направи една справка относно дейността на руските посланици в България, то ще се види, че Элеоноара МУТРАфанова е най-слабия представител на Русия. През цялото време тя беше нагла, арогантна, назидателна, предизвикателна! Да, така е, защото тя защитава имперските интереси на Русия! Какво направи тази лелка за подобряването на вашите взаимоотношения, за популяризирането на руската култура, за изучаването на руски език или ... да бъде открита към нас българите? Тази лелка също никога не тря
157
16
 
18
 
! Отговори
Руски възпитаник преди 1 година
Преди 40 години завърших един от Университетите на екс СССР. До началото на войната имах друго мнение за Русия, руския народ, но след това всичко в мен се преобърна! Аз както и другите възпитаници на съветските учебни заведения бяхме и посланици не само на СССР, но и на руската култура. Днес ние се срамуваме, че имаме руски Дипломи. Бесен съм от поведението на мадам Мутрафанова; тя със своите действия направи всичко възможно да покаже до къде може да стигне руската държавна машина ..., а ние ...
156
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен интригант руснака! Даже като си тръгва пак се опитва да вкара разделение в обществото ни! Като са започнали от 1890 с мръсните номера не са се спряли до днес!
155
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По- интересно ми е Путин как ще реагира, нали пишеше, че се чака отношение на президента на Руската федерация по въпроса?
154
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 194 Питай на "Козяк", че там са 2000 парчета!
153
15
 
10
 
! Отговори
щирлиц преди 1 година
До Анонимендо 197 не знае че спецчастите са с летгенда готвач -не си ли чел андрй гуляшки и що се правиш на глупав.Да заминават по -скоро че трябва да метем и проветряваме след тях.стига са тровили и взривявали
152
18
 
12
 
! Отговори
Чао преди 1 година
Благодарност за българското правителство, че заминаваш. Аман от резиденти.
151
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че са наясно какво точно се случва в България и че са изгонени еднолично и незаконно от чужд гражданин канадец, а не са изгонени от българи. Който знае руски, ше разбере какво приказват.