Тошко Йорданов: БСП върши мръсната работа на Кирил Петков

Премиерът в оставка искал отдавна оставката на шефа на ДАНС
31
Тошко Йорданов: БСП върши мръсната работа на Кирил Петков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Засега външният министър в оставка няма информация за отпадане на историческите въпроси от споразумението за Република Северна Македония (РСМ), каза Тошко Йорданов, председател на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" (ИТН) по БНТ. Той е разговарял с Теодора Генчовска във връзка с тиражирана информация за редакция на френското предложение.

По казуса с поисканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев от страна на БСП заради руските дипломати и служители, той коментира, че левицата върши "мръсната работа" на Кирил Петков, който отдавна иска оставката на ръководителите на ДАНС и на НСО заради предадени в прокуратурата записи от нощни кадри.
Йорданов коментира и опита на "Продължаваме Промяната" (ПП) за съставяне на нов кабинет в рамките на това Народно събрание, като изключи възможността Виктория Василева от ПГ на ИТН, която обяви, че ще напусне парламента след като изпълни ангажиментите си, да гласува в подкрепа на ново правителство с премиер Асен Василев. Той призна, че негови колеги от групата продължават да получават обаждания, но по думите му сега натискът е започнал през приятели.

Кирил и Асен мислят за хората, за една политическа група, сякаш са фирма, от която можеш да купуваш акции и после да смениш хората, коментира председателят на ПГ на ИТН. Йорданов смята също, че енергийният министър в оставка Александър Николов, който е от квотата на ИТН, няма да остане в следващ евентуален кабинет на ПП, БСП и "Демократична България".

Дадохме послания, ако ПП постъпят разумно и издигнат друг кандидат за премиер, можем да разговаряме, защото четирите партии имаме общи цели, припомни Тошко Йорданов позицията на неговата политическа сила. Видимо, коментира той, Кирил и Асен нямат желание. Ако това условие беше изпълнено, бихме водили разговори, те се водят с ръководството на политическите партии, не с отделни депутати, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Да видим какво ще е решението на президента, коментира Йорданов в отговор на въпрос какво ще направят, ако третият мандат им бъде връчен. Но отбеляза, че в момента има много спекулации за първия мандат - как ПП биха могли с ГЕРБ и ДПС "да направят нещо", като обясни, че тези две формации не е нужно да гласуват "за" предложеното правителство, а просто техни депутати да отсъстват от пленарната зала. Направиха го вече при избора на кандидата на СЕМ, посочи Тошко Йорданов и добави, че това е лицемерието в парламента- че не излизат в прав текст да кажат какво ще направят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Интриги,подмолни действия,лъжи,това фабрикуват двамата арендатори на Слави в ИТН. Говорете за промишленост,енергетика,здравеопазване,транспорт,за да си оправдаеш присъствието в нс.Голям рев,че хората от ПП,искат да "изнасилят" депутати от разлагащата се като изгнил пъпеш партия.Защо Хр. Иванов и К.Нинова нямат такава грижа,няма и да имат!
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези съвсем се обезглавиха! Чао чао парламент при следващи избори!-:))) Не стават за политици!
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На следващите избори тоя маймун няма да влезе.Изпълнихте си ролята,мутрички.
3
3
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тошко и...компания,ще мечтаят вече някой да ги...покани за партньори в...коалиция,или кабинет. Тошко за...партньор,все едно...таралеж за...възглавница.
2
2
 
19
 
! Отговори
Лъжци преди 1 година
Кво стана с мажоритарните,ментета?
1
3
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Еми истривалки тоше - ще бьдат употребени и исхвьрлени