Започнаха преговорите между ПП и независимите депутати

Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, посочи Асен Василев
69
Започнаха преговорите между ПП и независимите депутати
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" започна преговори за съставяне на правителство с народните представители, които напуснаха "Има такъв народ".

В зала "Запад" на Народното събрание пристигнаха отцепилите се от ИТН депутати Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Те разговарят с Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Никола Минчев, съобщава БГНЕС.

Още по темата
Кирил Симеонов не присъства на срещата.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев пък е в чужбина, съобщи Николай Радулов.

"Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това какви според вас са основните задачи на кабинета. Вие знаете какво до момента сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на „БСП за България” и на "Демократична България", така че се надявам да имаме един конструктивен диалог", заяви финансовият министър в оставка и кандидат за премиер Асен Василев.

Той изрази надеждата си за започване на изработването на една доста стройна програма в началото на идващата седмица.

Иво Атанасов помоли Асен Василев да запознае него и колегите с предложенията на ПП и какви са предложенията съответно на БСП и на ДБ, тъй като всеки един от тях е пътувал.

"Нас това, което ни интересува, за да получи правителството подкрепа, е ясно изразена законодателна програма, ясно изразена програма за действия на правителството в определен срок и вече ще кажем какви са нашите виждания, за да допълним това, което е казано евентуално от ДБ, от вас и от БСП", заяви той.
 


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Бай Хъ преди 1 месец
До Анонимен 34 Не копчето, спусъка!
45
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 месец
С преговори или без тези са най-сигурните подкрепящи парламента.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависими депутати са тези, избрани с партийни листи - ярък пример ИТН. Те са зависими изцяло от този, дето има казва какво да правят и как да гласуват, те нямат свободна воля, не гласуват по съвест, а както им се каже. Независими са тези, дето не могат да ги контролират - те си решават как ще гласуват, даже могат да се противопоставят на решения на ръководства. И затова ИТН не въведоха мажоритарния вот, защото нямаше да могат да контролират своите хора.
43
3
 
11
 
! Отговори
БАЙ-ГАНЬО ПЕТКОВ.. преди 1 месец
КУПУВА НОМАДИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ........ ПРОТИВНИ ПРО100СТАЦИ......
42
3
 
18
 
! Отговори
пфффф преди 1 месец
По правилното заглавие е започнаха пазарлъците а не преговорите.Харвардците ще развързват кесията яко.Къв беше лозунга, "нулева корупция" ли беше а?
41
1
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 1 месец
Правителство дето се държи на независими депутати, не е никакво правителство и не е спечелило доверието на избирателите си и на парламентарно представените партии.
40
1
 
16
 
! Отговори
вотче постче преди 1 месец
пишете в цифри да се ориентираме как вървят преговорите !
39
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милите независими депутати, само да знаят че всичко се връща, каквото посееш, такова ще пожънеш. Щом ги пазаруват като зарзават, така и ще се отнасят с тях. Да не се изненадват като ги сготвят, за кефа на тия дето са ги напазарували!
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Муахахаха, и кво точно преговарят, кой колко ще получи? В евра или долари? В места или офшорна банка? Или за министерства? Ама ако няма правителство ще връщат ли пари?
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя дилемата е една. Съществуването на България и поумняването на българина, като второто е водещо. Докато селските тарикати с чуждестранни дипломи получени срещу заплащането на едни пари които татковците им успяха да откраднат през 90-те години, не сринат икономически държавата, вероятността българина да поумнее е нулева Така че ще изчакаме / все още може / Иначе тотално гърмим всичките. Поняли?
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези в качеството си на какви ще подкрепят когото и да е било. Щом не си съгласен с партията си ,напускаш парламента и на твое място идва друг. Обаче нека това да е за уток на Славчо който настояваше за референдум за независими личности. Да види колко лесно се купуват и как колкото повече независими има,толкова по-лесно се контролират. Когато са от партия пак е една идея по-трудно.
35
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Конституцията се оказа с огромна дупка. Никой от конституционалистите не е предвидил, че ще дойде време в България когато някакви мошеници ще се самосвалят от власт и НС събрание ще им гласува вот на недоверие. За това тази дупка зейна като яма и погълна 47 НС. Не са предвидили конституционалистите, че дни след като един кабинет падне от власт не трябва да получава първи мандат за ново правителство. Но хората докато са писали конституцията идея са нямали, че търговци от Харвард ще я опорочат.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кого са независими тези депутати? От избирателите, гласували за тях може би?
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моля се при тези противни мекотели да влезе някой брадат Али Баба и да изкряска вълшебните думички след което да натисне копчето.
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как е възможно, правителство което е свалено с вот на недоверие да получава мандат да управлява?
31
1
 
2
 
! Отговори
Locust преди 1 месец
Трябва да си най- тъпия селски г алош за да иажеш, че на Халкидики могат да се изхарчат м7лиони за 1 2 нощи. Излесте извън селския геран да видите свят.
30
2
 
21
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Аз не искам гласът ми да отива в ПП. Така ли вече им казват на купените депутати - независими???
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Независим депутат означава, човек избран без да е от листата на накоя партия. Тоест хората са гласували точно за него, а не за партия. Тези изобщо не са независими депутати. Би трябвало ако депутат избран чрез партийна листа, напусне парламентарната група..Автоматично да напуска и парламента и следващия в партийната листа да заема мястото му. Така ще се пресече търговията с депутати.
28
0
 
18
 
! Отговори
X преди 1 месец
От ляво на дясно: "Продажници" и "Национални предатели". Чудна снимка! Ега *** стане кьосе!
27
0
 
21
 
! Отговори
Зевзек преди 1 месец
Здравейте циркаджии, цирк България продължава!