Юруков: България трябва да се отърве от модела, дошъл от Русия

Нормално е мандатоносителят да води преговори
4 юли 2022 22:45, Росен Стойчев
41
Юруков: България трябва да се отърве от модела, дошъл от Русия

"Нормално е партията, която е мандатоносител, да преговаря по някакъв начин, било то с лични или идейни аргументи, стига да не нарушава закона. Това е практика по целия свят. Винаги е било това така", посочи членът на Националния съвет на СДС Пламен Юруков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"От 110 г. България за първи път е на правилната страна. Коалиция ще се направи, защото са си необходими взаимно. ", уточни Юруков.

Още по темата

Събеседникът изрази мнение, че България ясно трябва да се отърве от модела на посткомунизма, дошъл от Руската федерация.


Според него най-интересното за целия този момент е, че тази избирателната система и настроенията в обществото водят към една фрагментация на парламента.

"Изисква се друго поведение на партиите и друга политическа култура. Изискват се много по-гъвкави коалиции. Политиците в парламента не са адекватни на ситуацията. Трябва по някакъв начин да преодолеят някои бариери в главите си, за да имаме стабилно и гъвкаво управление", подчерта Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и изгонването на 70-те руски дипломати и служители на руското посолство у нас.

"Кремъл и Руската федерация заблуждават България от 200 г., че са ѝ приятели, и че българите отвръщат със същото, въпреки двулична политика към нас", каза още членът на Националния съвет на СДС.

А руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се държи като губернатор - опитва се да наложи нейни стереотипи и неин начин на поведение, смята той.

"Митрофанова трябваше да бъде изгонена преди 4-5 месеца, но тогава тя остана в името да се запази коалицията. Това, че правителството е в оставка, даде основания на министър-председателя да направи този ход за изгонването на руските дипломати", отбеляза Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България е амариканския модел след 1989 година, а всички от СДС са за затвора.
33
0
 
6
 
! Отговори
юРукУФ преди 1 година
А ти защо не си в затвора,крадлив ***!?!
32
0
 
11
 
! Отговори
да се отърве от преди 1 година
руския модел,и да приеме модела на Зимбабве,или друга колония.Това е целта.
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
грантаджиите са се ожесточили по форумите ,е по колко ви е хонорара , русия за медиини лъжи не плаща действа направо справка украйна
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скрии се бе ......сдс и иван кОстов затрихте България .Пламенчо явно иска да се върне в политиката .
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посткомунизма, дошъл от Русия?! А в Русия откъде е дошъл? Ако не знаете, ще ви кажа. От България. Първите социалистически кръжоци там са организирани от Димитър Благоев. И Русия не се преструва, че е приятел на България, а действително е така. Ако някой не може да го почувства, значи нещо в него напълно липсва.
28
17
 
3
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 година
ЧАК СЕГА ЛИ ПРОУМЯХТЕ ЧЕ РУСИЯ ВИ БАЛАМОСВА С ТИЯ "братски лъжи и измислици"--ТЯ ТАКИВА ГИ ДРЪНКАШЕ И НА УКРАЙНА!!!!
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Атанас Велмазов - бе, върви в кремл да му пееш на ушенце! Тук будиш само смях с такова раболепие!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека сам да си избера модел, а?
25
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде, Бареков, Костадинов, Нинова, Радев, Йотова, Йончева, Малинов,платените, - аут!
24
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да започнат с шпионката Елена Йончева, която постоннно подава жалби и лъжливи компромати против България
23
1
 
4
 
! Отговори
23 преди 1 година
*манталитетът на българите , имах предвид
22
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, не е въпросът само в отзоваването на няколко десетки руски дипломата или дори закриване на руското посолство. С това проблемът с дълбоко вкоренените съветски стереотипи в бълг. общество не се решава. Проблемът е, че трябва да се промени като цяло манталиетът на хората, доближавайки го до този на хората в развитите страни. Но това няма да се случи веднага. Необходима е естествена еволюция.
21
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да минем сега към Русия е същото, като да бяхме минали към САЩ от 1944 до 1989 година. Безсмислено. Юруков си мисли, че е на правилната страна, а той е на страната, където са го сложили други. Юруков не е сменял нищо.
20
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС плаща повече от Русия. Ще стоим в ЕС. Интереса клати феса. Нека Русия пак да стигне до Берлин и да вземе цяла Източна Европа и тогава ние ще се присъединим. Ще си продаваме пак стоката в руската зона на Европа. Русия ще гони чуждите стоки. Сега е безсмислено да сменяме лагерите. Толкова е безсмислено, колкото ако на 9-ти септември 1944 година бяхме воювали с Русия и не бяхме свалили фашистите от власт.
19
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Национализмът и независимостта, които ни предлагат българските националисти, платени от Русия, е само временна и веднага ще бъдат заменени с интернационализъм с Путинска Русия. Сега имаме интерес да сме в НАТО и ЕС. Националистите в БГ са менте-националисти, чужди агенти. Не може да сменяме икономиката си и съюзите си толкова често. Независимостта и национализмът са примамка за глуппаци, защото Русия преследва националистите в Украйна, премахва независимостта на Украйна.Ще е "Независим за 1 ден"
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хей, Самоков, направете си го това нещо кмет, йе!
17
3
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Най-естественото нещо е журналистиката да търси всички възможни гледни точки, но това го нямаше дванадесетина години. Апропо, кога ще си ходи сбръчканият ни кмет, който е там от дори по-дълго?!
16
10
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Разбира се продажната журналистика (втората най-древна професия), тези дни се скъсва да търси пещерни русофоби, на които да дава микрофон да говорят. Пропагандата върви на 200%. Но няма как да промените отношението на истинските България към една братска нам държава.
15
8
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Още един мюмюн на хранилка.