Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Отрича всички обвинения на прокуратурата
4 юли 2022 20:57, Росен Стойчев
366
Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Прокуратурата разследва договори на Българската банка за развитие, свързани с Лена Бориславова. Според обвинението, като служител на юридическа кантора, наета от банката, Бориславова е сключила неизгоден договор и така е ощетила финансовата институция, съобщи Bulgaria ON AIR.

През лятото на миналата година председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от Българската банка за развитие.

Още по темата
В него Лена Бориславова фигурира като юрист на кантората. А впоследствие става началник на кабинета на Кирил Петков.

Тогава Атанасова настоя, че договорът е сключен преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър, а според публикуваните документи Бориславова всеки месец е получавала хонорар в размер на 7 хиляди евро.

"Във връзка с договора, аз като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, в който сменяхме ръководството на банката", заяви началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова.

Твърдението, че е получавала 7 хиляди евро на месец, Бориславова определи като лъжа.

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Това граничи с някаква политическа акция, защото лично аз не съм подписала никакъв договор от името на банката или името на кантората по повод на този договор, който те визират", написа преди дни Бориславова.

От Софийска градска прокуратура заявиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за организацията.


"Тъй като съм част от екипа на "Продължаваме промяната", това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца. И битката на "Капитан Андреево", която започнахме, знаете валят заплахи, досъдебни производства, не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", категорична е Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че все още няма технология, с която да може да я клонират, и да заменят 50% от депутатите в парламента.
224
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Красива, интелигента, перфектна. Трябват ни повече жени в политиката, но не каквито и да било.
223
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заговора срещу БГ тръгна добре и върви по план,скоро може да стигнем до фалит ,но за сметка на това ще се пръкнат нови млади милиардери "за чудо и приказ "забогатели за нула време от политически корупционни схеми и безогледни кражби.Ето купуват депутати от други партии с крадените пари за да крадат още от общото и заради някоя недовършена поръчка."Борците" срещу корупцията и шуробаджанащината едно безогледно менте ,надминаха банковите обирджии ,а народеца гледа Харвардски марионетен театър
222
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лентата крадливата меркантилна политическа прос.итутка я "нарочили" горката безгрешна грешница.
221
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам причина да ти вярвам. Текстът, произведен от теб, прилича на бръщолевене на дядка с много хронични заболявания. Извинявай много, но няма никакъв начин това да ми повлияе, в този му вид. Почивай си.
220
3
 
17
 
! Отговори
До 274 преди 1 година
Ти сънуваш ли?Минчев и Бориславова са от една съща адвокатска кантора свързана с много далавери,вкл.и с венецуелски машини с нагласения софтуер на двамата братя - машини и софтуер и конкретно нагласен изборен закон.Една голяяма лъжа и куп аборигени.Затова внушаваха за дипломите ,а излезе мазано.А и събрат им един медиен олигарх си поработи добре с групичката.А за най сбъркания финансов Василев е трагичн с неговия събрат от Дубай шефа на НАП.Другаре,не се оливайте с глупости в защита на тия
219
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Това което казвам е, че Симеон 2и неговите протежета са кукловод ите на Кокорчовци те и за това са толкова нагли,а са назначени за да вършат непопулярни неща - да вдигнат инфлацията, за да оберът народа, да откраднат парите по плана, да вземат много дълг, това са все поръчки на кукловод ите, а ценностите в политиката са само Долари и Евро. Борисов е наясно с това и в съгласен щото неговата роля в на този който критикува в опозиция, но и той е част от театъра,
218
14
 
4
 
! Отговори
До 273 преди 1 година
Минчев си беше наистина перфектен. Същото мога да кажа и за Василев, от поведението му до момента. Даже съм учуден колко много младите хора в управлението зачитат моралните норми и важността на ролята си в институциите, и как съобразяват поведението си с тях. Нямали сме такива управници никога през съзнателния ми живот. Не знаех, че е възможно нещо подобно - явно е.
217
2
 
10
 
! Отговори
До 271 преди 1 година
Проблема не е в образованието,нека има повече образовани в престижни университет,а след това,говорим за манталитета,морал,могат ли да служат на БГ в неин интерес,ако получат държавен пост или ще ни разпродадат в лична и чужда изгода и в полза на корумпирани олигарси.Това виждаме днес което е обидно и жалко.Такава деградация на ценности не сме виждали и то от млади хора.Разбираме ,че парите в огромни размери в офшорни сметки придобити чрез злоупотреби определя тяхната ценностна система.
216
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена е много красиво име, като нея самата. Като икона е.
215
3
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
вижте речта която държи Симеон 2 в Кеймбридж през 2018, когато заявява че се гордее че имамемного млади хора, завършили университети от бръшляновата лига и че бъдещето на България е в техни ръце, също така вижте партито за 80-годишен юбилей на Симеон 2 във Врана 2017, вижте гостите - Прокопиев, Нинова, Радев, Бобоков, Спас Русев, Бриго Аспарухов, Силимон Паси, Кунева и наследника Борис Сакс-Кобург Гота и др., но не и Борисов, така ще разберете, че тия са отглеждани и са назначени на власт
214
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо 99% от коментиращите дискутират любовните й отношения (по-скоро ВЕРОЯТНИТЕ й любовни отношения ) с когото и да е, а не се концентрират върху същността на написаното?! Това май го има само по тези ширини - като няма как да оспориш фактите, тръгваш с някакви долнопробни и вулгарни коментари....много примитивно ниво.
213
0
 
0
 
! Отговори
До 268 преди 1 година
Разбрано. А какъв е изводът, ако има такъв?
212
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска да каже че посочването точно на нея като изпълнител на договора между ББР и адвокатското дружество няма нищо общо с нея в момент когато тя е правен съветник на Киро в служебния,тя подготвя договорите,той е разписал договора и внесъл в ТР,вероятно чрез нея.Във време за което има решение на КС ,че е фалшив министър,а договора е сключен с новите изпълнителни директори ,преди да са вписани в ТР като правоимащи.
211
0
 
1
 
! Отговори
До 266 преди 1 година
Нищо не ти се разбира, бро.
210
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тя като Нинова даскалицата,когато я настъпиха за Трансимпекс" лично се хвана за партията,обиждали партията,та и Ленчето било срещу "кабинета" т.е будоара на възлюбените.Госпойце договора е публикуван,че и в ТР и който не е правен лаик може да го разбере,обаче тя отпраща послания към неграмотната аудитория.А кражбите,а назначенията на приятелския кръг от компетентни и обвързани и надиплени върволици от фирми и фирмички с явен конфликт на интереси?А 9 млрд за 9 дни къде са?А комисионните от газа
209
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста е умна, защото импровизира, когато й задават въпроси. Нещо, което Атанасова не е способна да направи лесно. Тежко беше да гледаме деградацията на това същество.
208
10
 
1
 
! Отговори
До 261 преди 1 година
Как начините да използваш мъж трябва да ме интересуват, ***!? По-добре е, че не е дебела, но я намирам за доста хубава - въпрос на преценка е. И се надявам да поостане, защото ми омръзна да гледам полумъртви женски туловища в новините.
207
2
 
8
 
! Отговори
Михаил преди 1 година
Така пише в Гугъл. Явно прокуратурата се е научила и тя като вас да чете гугъл.
206
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млада е и не е дебела. Но не е хубава. Оказа се, че и умна не е. Има къде къде по - дискретни и елегантни начини да използваш един мъж. А не да се залепиш за него като тиксо..