Мирчев: Българските служби са пробити

Обществена тайна е, че руски дипломати се занимават с разузнавателна дейност
4 юли 2022 09:39, Петя Славова
55
Мирчев: Българските служби са пробити
Снимка: БГНЕС

В Българските служби има хора, които не работят за България, те са пробити. Такова мнение изрази пред БНТ депутатът от "Демократична България" Иво Мирчев.

По думите му, чужди сили са стигнали до върховете на държавата. "Има зависими хора във върховете на държавата. Въобще не визирам президента. Хора, от които зависят много неща в страната, са зависими и са били в контакт с тези служби", категоричен е той.

Още по темата

Според него, ДАНС е най-малко проблемна. Най-проблемни са Държавна агенция "Разузнаване" и Военното разузнаване. Като пример за пробива даде "Капитан Андреево", където е имало сигнали за контрабанда, а службите нищо не правят.

Заяви, че ако ДБ са в управлението, ще настояват за категорична реформа в тези служби.

Прокуратурата в България също не работи за българския интерес, а работи за да обслужва интереса на определена група хора, каза Мирчев. Той ги нарече "хора от подземния свят, които имат определени интереси". Заяви, че няма доверие на прокуратурата и даде пример, че когато даден случай влезе в прокуратурата, се потулва или виновникът се вика и се предупреждава да прави каквото му кажат и "го държат на трупчета, за да не бъде осъден".

"Такива случаи има много - те се превръщат в едни политици зомбита или висши държавници зомбита на ръчно управление от прокуратурата", каза Мирчев.

По думите му няма точен момент да изгониш руски дипломати. Сигнали има години назад. Дали е рано или късно за изгонването, какви доказателства има и кой ще ни ги покаже - важното е, че правителството и Кирил Петков направи нещо, което е трябвало да направят други правителства, каза той.

Според него е обществена тайна, че руските дипломати в голямата част се занимават с разузнавателна дейност и вършат неща, които не са в интерес на България.

"Те бяха изгонени за действия срещу интересите на България, което са стандартни процедури. Не се е случило нещо толкова безпрецедентно", каза Мирчев и напомни, че в ДАНС беше хваната цяла клетка на руското разузнаване.

Депутатът от ДБ призова и за работещи регулатори, като каза, че КЗК също не работи, защото "няколко души там не обслужват националния интерес, а тесни корпоративни интереси". В тази връзка Мирчев уточни, че днес в полунощ хората вече ще могат да видят отстъпката си от 25 стотинки за литър гориво на бензиностанциите.

По отношение на преговорите за нов кабинет каза, че ДБ нямат различия при приоритетите - борбата с инфлацията, еврозоната и Шенген. За геополитическата независимост за България нямат противоречия с БСП. Заяви обаче, че е сложно да седнат заедно с БСП на една маса за преговори за общо управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КЗКИвайло МирчевДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 1 година
А 2400 дипломати в американското посолство на почивка ли са?
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците пробиха службите на България след 1989 година, заповядвайки им да предадат всичките ни тайни на САЩ и други западни държави. После редовно снасят информация на САЩ.
43
0
 
7
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
На снимката дебeл poм депутат мразещ руснаци, се е загрижил за България. Боже, пази Бтлгария!
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков е баджанак с Решетников зо 20-ти имот.
41
0
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
И службите съ пробити кът българските жени ! Татуирани и пробити,та чак разцепени !
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обществена тайна е, че руски дипломати се занимават с разузнавателна дейност. Както е и обществена тайна че управляващите тичкат до американското посолство да получават инструкции какво да правят... Много лошо че махнахме смъртното наказание!
39
0
 
8
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Този депутат с дебел газ да не го гласят за бъдещ премиер. Гледам всеки ден го канят по всички телевизии да плюе по руснаците. Няма тема по която да не експерт. Но най-много от всичко иска да праща оръжия за Украйна защото той е депутат от Демократична Украйна.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шиши пак е напълнял :/
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пробития връх на държавата става дума за лицето Бойко Методиев Борисов. Човека, който си продаде държавата на руснаците, за да му е спокойно управлението. Другия предател, естествено е Копейкин.
36
6
 
5
 
! Отговори
НЕ СА ПРОБИТИ ! преди 1 година
Вече осемдесет години всичките ни служби са на подчинение от Москва . Главно съдиите и прокурорите ! Службите ни са проруски служби - и до сега . Живота и правосъдието и в България и в Русия са едни и същи . Каквито са корупцията и олигархиите . Тези мерки трябваше да се приемат още през 1991 година . Но такива като Нейнски - йес мен не мислят за такива неща , не мислят за народа си . Те вървят след събитията и само си отварят устите .
35
0
 
13
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тоя откаде ги разбира тия неща и той ли е участвал в пробиваВярно той е от партията на бкп - костов , атанасов знаеме гиЛидера му атанасов - беше прокурор по времето на живков нали
34
5
 
8
 
! Отговори
СССр преди 1 година
ОТ 1000 км си личи че американците казват какво и как да се случи в българия ФАККК АМЕРИКА ,ВИВА РУСИЯЯЯ ИСКАТЕ СИ ЗИМАТА 5 ЛВ ГОРИВО И ТОВА Е.ПРОДАЖНИЦИ.
33
5
 
2
 
! Отговори
РАНО Е! преди 1 година
Реформирането на службите ще стане едва след обявяването на Новия световен ред, когато руските шпиони у нас ще се скрият в миши дупки, ако искат да избегнат присъдите на Военния трибунал.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разбира се че са пробити - от 30 години се ръководят от краваршингтон и отдавна ве са български
31
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 година
Лапач до лапача, продажник до продажника.
30
4
 
2
 
! Отговори
Гадьо преди 1 година
Вие сте взели пари от руснаците и като не са ви платили, сте ги изгонили.
29
1
 
2
 
! Отговори
007 преди 1 година
Е...., всеизвестна тайна е че практически всички дипломати посланици по света се занимават и с разузнаване. Това че нямаме средства и ние да изпращаме големи бройки посланици в чужбина посолствата ни в чужбина е 1-во щото сме си малки и 2-ро щото сме беднички... :-( Гледам че единственото средство с което разполагаме да се борим с чуждите шпиони ни е да им ограничаваме бройката ... бедността води до това, а виновни кои ли са... ?!?
28
1
 
13
 
! Отговори
Оо ми да преди 1 година
Те американските дипломати кротко си седят в посолството.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АмКакво да каже един американски агент !?
26
3
 
13
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
То, шпионите са в парламента. Службите как да си вършат работата? Американци, англичани и канадци с имунитет не се закачат.