На масата на преговорите управленската програма на кабинета, но не и министри

Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети
102
На масата на преговорите управленската програма на кабинета, но не и министри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На експертни разговори в парламента обсъждат управленска програма за ново правителство, но не и разпределението на министерските постове. Това коментираха участници в разговорите между „Продължаваме Промяната“ (ПП), „Демократична България“ (ДБ), „БСП за България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН), цитирани от БТА.

Още по темата

В събота и неделя се проведоха консултациите между трите формации и независимите депутати. Днес на експертно ниво продължава работата по програмата, която трябва да даде конкретика за приоритетите, по които, ако бъде съставено второ правителство на (ПП), то ще работи през следващите шест месеца.

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев коментира, че не са обсъждали никакви разпределения на министерства. „Единственото, което в момента говорихме, бяха шест или седем законодателни приоритета, които Народното събрание трябва да свърши през следващите шест месеца, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)“, заяви Василев.  

"Нито сме коментирали в момента някакво предложение за министерства, нито шестимата независими народни представители са питани дали имат претенции за някакви министерства", каза той.

Василев съобщи, че е разговарял за необходимостта от спешни промени в Закона за хазарта, с които да се гарантира запазването на над 1000 пункта на Спортния тотализатор.

На въпрос, свързан с твърдения на Слави Трифонов, че всеки ден от ПП звънят на негови депутати, Василев каза: "Аз не им звъня, не ги търся и не мога да го коментирам. Единственото нещо, което мога да коментирам пред вас, е че ако в ПГ на "Има такъв народ" - 19-те човека, все още има хора, които смятат, че общественият интерес е по-важен от личния интерес на г-н Трифонов и група около него, най-добре да напуснат и да го обявят навреме, защото ако сега се разпаднат нещата, отиваме на избори".

Настимир Ананиев, депутат от ПП заяви, че управленската програма е на първо място и след това ще се обсъждат министрите.

Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер коментира, че продължава изключително активната работа в две направления – законодателна и изпълнителна. Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети, които да са разписани във времева рамка в близките шест до девет месеца. Той бе категоричен, че държат на повече от 12 народни представители подкрепа. За да има стабилна работа, в която работим за доходите на хората, е важно това да се случва в стабилна институционална среда. Не вярвам правителство на малцинството да може да го направи, коментира Лорер.

Той посочи, че търсенето на съмишленици продължава отново на индивидуален принцип. Всеки един депутат, който смята, че това, което предлагаме като програма, е добре, е добре дошъл, каза Лорер.

Нека първо уточним политиките и сроковете, след което ще разпределяме постовете, каза той.

Министърът на електронното управление Божидар Божанов също коментира, че засега не е обсъждано оставането му на поста, а само програмата на правителството в следващите месеци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 година
Зеленски раздаде автоматите. А на нас ни трябват сопи! Та да ги подпретнем тези ПП, БСП, ДБ, Пасита, Московци,Аговци, Радевци, ........
93
0
 
1
 
! Отговори
Иванчо преди 1 година
Сега разбрах какво е това задкулисие и какво е борба с корупцията! Задкулисие е някой да ти казва да направиш нещо и след това службите да го засекретят та никой да не разбере. А борба с корупцията е ти да вземаш най-много. Повече от другите. Ама те да са мафията. Сега ще им разкажа на другите .......
92
0
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Значи Стан Лаурел и Оливър Харди да ни управляваха, по-добре щеше да бъде!
91
0
 
2
 
! Отговори
Михаааал преди 1 година
Тъмно беше мамо не видях, малка бях и не разбрах как забременях.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ СЕПТЕМВРИ, ТОВА Е ЯСНО
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До от селоАбсолютно сте прав. Правителството в оставка никаква не я свърши за 6 месеца. Сега отново същите се гласят пак да управляват. Така объркаха енергийната политика и икономика. Нищо не направиха да омекотят предстоящата криза наесен, а сега плашат хората с това.
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП, БСП и ДБ гласуваха против увеличение на парите за лечение на болни деца. Промяната Почина. Некадърници!
87
7
 
0
 
! Отговори
Цветанка е позор! преди 1 година
Днес "водещата" Цветанка беше позор за БТВ! 25 минути търпя логореята на фъфлещата учиндолска слугиня и не посмя да я попита защо чалгарската й сбирщина свали достойния Никола Минчев и правителството! Не каза и дума за многохилядния протест в защита на Минчев, на който простака Хаджи Тошко беше замерян с бутилки и позорно изгонен! Не я попита КОЙ им нареди да провалят трети парламент! Не каза нищо за клетвите на Сакатия снощи! Гледаше я с кравешки поглед и се хилеше! Ега ти позора!
86
0
 
7
 
! Отговори
туз преди 1 година
КИРЧО КЕРЛИВИ АКО СТАНЕ ВОЙНА С РОСИЯ ТИ ПЪРВИ
85
0
 
7
 
! Отговори
от село преди 1 година
Промяната за половин година си разместваха и наместваха задни ците по министерства и агенций и все имаше незадоволени ,а сега втора част от селските битки с мааленски привкус ще е още по голям.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който гласува за Продължаваме промяната трябва да знае че гласува за СОРОС !!!! Нека всеки сам да си реши слагам четири удивителни защото това е опасно за нашата родина
83
1
 
9
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Повярвахме ви, че постовете не са важни и не са били обсъждани. И доматите ядем с колците и изобщо сме много заухави.
82
1
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Чалгата в Парламента трябва да бъде унищожена чрез нови избори.Закривайте цирка и насрочвайте изборите.
81
2
 
10
 
! Отговори
кошмар преди 1 година
С тези на власт , ставаме втора Украйна .
80
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако нещо се запече при съставянето на кабинет и гласуване, има изход при връхлетялата ви констипация-започва се с рициново масло и мн. други ефикасни. Ще се оправите.
79
0
 
6
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ДА СЕ КУПУВАТ ДЕПУТАТИ, ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ, СЕКРЕТАРКИ НА КАБИНЕТА, ДА ГИ ЛОВИШ ЗА ПАРАПЕТА И ДА ПОЛЗВАШ НАРКОТИЦИ В МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ- НЕ Е КОРУПЦИЯ, А ВАЖНИ ДЪРЖАВНИ ДЕЛА!
78
0
 
8
 
! Отговори
шимпанзе с фуражка преди 1 година
И като си помисля, че тези чeкиджжии ни ги натресе оня cъвeтски шaпкаpин се чудя какви ли ще ни ги избере наесен с машинките на Мадуро.
77
0
 
6
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
Целта е след разговорите коалиционните партньори да излязат с готови приоритети ....... приоритетът е да идват при мен и да не се бавят :)
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До днфф Второто ми се вижда по вероятно . А може би вече е факт.
75
1
 
7
 
! Отговори
днфф преди 1 година
Бг трябва да премине през всичките кръгове на Катарзиса, за да се пробуди от 30 годишната си политическа и обществена летаргия или да изчезне като държава. Средно - няма! Агонията ни не може да продължава вечно.