Все още не са обсъждани политически квоти в новия кабинет

Тема на разговорите засега е само програмата на правителството
59
Все още не са обсъждани политически квоти в новия кабинет
Снимка: БГНЕС

В момента това, по което работим, е програмата на нов кабинет, коментира началникът на кабинета на премиера Кирил Петков в оставка Лена Бориславова на излизане от сградата на Народното събрание, цитарана от БТА.
В парламента се състояха експертни разговори между „Продължаваме Промяната“, „БСП за България“, „Демократична България“ и независимите депутати, напуснали парламентарната група на „Има такъв народ“.
Днес това, което обсъдихме, е да имаме много ясно разписани законите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и съдебната реформа като ключов приоритет особено в посока антикорупция, заяви Бориславова.

Още по темата

Това, което очакваме с нетърпение, е да бъде стартирано общественото обсъждане на новия законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, където ще се предвиди механизмът за разследване на главния прокурор, посочи тя. Бориславова добави, че в момента се работи усилено по финалните детайли в Министерството на правосъдието. По думите й това е работа в резултат на двумесечни усилия и всеки момент ще бъде качена за обществено обсъждане.

В отговор на въпрос Лена Бориславов каза, че не са обсъждали квоти на политическите сили в новото правителство. Попитана кога ще говорят за имена на министри, тя отговори: „Нека видим програмата и тогава“.
На въпрос във връзка с информация за образувано досъдебно производство срещу нея за сключване на неизгодна сделка около казуса с Българската банка за развитие (ББР) Лена Бориславова отговори, че не са я търсили от прокуратурата и разбира за това от медиите.

Аз съм абсолютно спокойна, прокуратурата може да разследва колкото желае, коментира тя. За мен обаче от данните, с които разполагам, тъй като разбирам от медиите само, това граничи по-скоро с някаква политическа акция, каза Бориславова.

„Както виждате, има много голяма съпротива срещу мерките на правителството и това, което успяхме да постигнем до този момент, и явно това е един пореден такъв заход за това някой да бъде сплашен. Г-н Гешев явно е ангажиран също пряко в това разследване. Аз лично съм готова да сътруднича, ако наистина има досъдебно срещу мен като конкретен извършител“, коментира тя.

Бориславова посочи, че не е подписвала никакъв договор от името на банката или от името на кантората по повод този договор, който се визира.

„Все още не съм разпитвана. Това, което знам, е, че от банката са изисквани документи във връзка с договора, по който аз, като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, когато сменяхме ръководството на банката“, каза тя. Миналата година това бе една изключително ожесточена съпротива от страна на старото ръководство, което беше сключило всички онези неизгодни договори за кредит, те отказваха да напуснат банката, оспорваха неоснователно вписванията. В крайна сметка делата бяха спечелени от новото ръководство, посочи началникът на кабинета на премиера. Банката (ББР) в момента се справя страхотно, излиза на печалба и има 81 договора за малки и средни предприятия, но очевадно това не се харесва на някого, коментира още тя.
 


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лена Парапета.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Долу крадлива жълтопаветна диктатура!
43
3
 
8
 
! Отговори
Стига! преди 1 месец
Хайде, куфарите, кинтите и заминавайте за Канада, Калифорния и където си щете!!!! Ликвидирахте цяла държава за броени месеци с инфантилното си нахалство. Нагледахме се на достатъчно простотии и безумства!
42
5
 
26
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 месец
Взимай си Киро Тъпото под мишница и марш двамата в Канада мa, oвцa мустаката скaпана! Омръзнахте ни, инфантили!
41
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който гласува за Продължаваме промяната трябва да знае че гласува за СОРОС !!!! Нека всеки сам да си реши слагам четири удивителни защото това е опасно за нашата родина
40
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ленче ленче защо си сваляш гачите пред тоя дето не требе. Не са ли те учили че гачи се свалят само пред този дето требе.
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СваЛена сама подала новината, че я разследват на Ваза Рачева. Аз се съмнявам от самото начало, че сама е пуснала и видеото с парапета. Тя е ***. Да пуска фалшива новина сама и после да се прави на ни лук яла-ни лук мирисала - това е сериозна форма на циклофрения.
38
6
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 месец
Чак такова падение не си спомням да е имало Как ще предлагат ново правителство като сега беше свалено избори не е имало тези са се провалили защо пак се връщаме назад видяхме че пэпъ бкп чалгарите итн не стават защо още се мъчи България ИЗБОРИ оставка това е като сте читави и българите са доволни от успехите ви пъпъ бкп дб чалгари пак ще ви изберат с най много гласове от какво се страхувате доказахте се че супер управници България е станала много богата Асенча раздава онези 8 милиарда течове на
37
4
 
11
 
! Отговори
sss преди 1 месец
Да, бе не са тя Корнела.. вас ще гледа ... че да и предложите след гласуването нещо.. мен ми интересно само Ленчето, ще остане ли говорител, че Хасанчо по-дебеличак ми се чини.. или ще иде зам.министър на кирчо..
36
5
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 месец
Не зная дали при Борисов е имало МатаХари, но опрелено пр Кирчо и Кокорчо ИМА!
35
5
 
23
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Видя ли вече асенчо ленка кирчо за морал да ми говорят и честност гася телевизора
34
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махайте се наглеци прости.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
сутрин,киро,самолет,канадашест месеца,провал
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сгодно си е Ленчето. Даже и песен са измисли ли македонците за нея. Ленче бе сърце ленче бе душо умирам загивам по тебе.
31
3
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 1 месец
Направи един съвременен коментар на факта , че Ленчето се оправдава за обвинение, което е за престъпление и не е посочен извършител?
30
2
 
5
 
! Отговори
ГГ преди 1 месец
Ти искаш да си с мен, но аз не искам това, искаш да ми кажеш, че си влюбена във мен. Как ме виждаш със тебе, аз да не съм луд, обръсни си мустаците и отиди при друг. Припев: Имаш трета вежда (под носа), много си космата ти (навсякъде). Обръсни си краката (целите, целите), или кола маска (и пак навсякъде).По природа съм красив да и ти знаеш това, исчезни от погледа ми ти и добре ме разбери. Ти си толкова космата, дори повече от чобака, нищо че си кривогледа, излъчваш странна миризма.
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешни хора.
28
5
 
18
 
! Отговори
Мдаа преди 1 месец
Определено пред ленчето и киро предпочитам да ме управлява - герб
27
4
 
22
 
! Отговори
чиба преди 1 месец
Еленке , ходи измий парапета .
26
2
 
8
 
! Отговори
Герб преди 1 месец
Според мен кабинет на - герб подкрепен от - дпс , итн , вьзраждане би бил най удачен за страната след получаване на мандата