БСП: Не е невъзможно да преодолеем различията с ПП

Премиерът направи груба грешка с руските дипломати
5 юли 2022 10:22, Йоана Цонева
40

БСП и "Продължаваме промяната" постигнаха съгласие по приоритетите в новия проектокабинет.

От "Продължаваме промяната" ни уверяват, че са на финалната права с политическия пъзел. По-голямата част от българите искат съставяне на нов кабинет и в момента се работи върху него. Това заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев пред Bulgaria ON AIR.

"За БСП е важно да запазим темпото в социалната област. Имаме договореност втората стъпка за пенсиите да бъде извършена от 1 октомври. Искаме да направим българската пенсионна система "европейска" - да отговаря на принципите на справедливостта. По-важното направление е политиката за работещите семейства", каза проф. Гечев.

Депутатът предполага, че новото споразумение ще бъде общо. Не е решено технически под каква форма то ще бъде подписано.

"Преодоляването на различията ще бъде трудно, но не и невъзможно. "Червените линии" са социалната и икономическата политика на правителството. Имаме разминаване в някои от акцентите на външната политика на нашите партньори. БСП не  може да приема изгонването на 70 дипломати и техническия персонал на руското посолството. Има ли значение за българския бизнес токът къде е произведен? За нас е важно да има благоприятни условия за бизнеса", обясни социалистът.

"Г-н Петков направи груба грешка и предприе действия, които не се вписват в предварителното ни споразумение. Не е консултирал с партньорите си подобни действия, които вероятно ще имат нелеки икономически последствия", подчерта проф. Гечев.

Той отбеляза, че постовете в новия кабинет не са най-важното нещо. Асен Василев е доволен от работата на 4-мата министри на БСП и очакванията на социалистите са те да бъдат запазени, уточни депутатът.

"Най-вероятно ще останат същите министри. Има гласове, които казват, че за БСП беше по-полезно да скъса конеца и да отидем на избори. Да хвърлим страната в избори в тези трудни условия. По-добре една партия да не се притеснява, а да се готви за избори. Няма нищо фатално да отидем на избори", завърши социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този краде и с ГЗ си!
10
2
 
8
 
! Отговори
ЩЕ преди 1 година
лъскате не само имиджа на пп-партията на провала-само да сте в управлението,има ли избори,вас ви НЯМА.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо фатално да отидем на избори", завърши социалистът. ........... то вие хубаво ще отидете, но след тях ще гледате парламента по телевизията :))
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са новото БКП
7
1
 
11
 
! Отговори
Хехее преди 1 година
Не е крадене без партията-майка.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдааа Те ще се влеят в ПП, барабар с ДБ. Широка Троцкистка коалиция.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечка, какви различия бре, червенобрежки сметкаджия. Такава хиперинфлация забърка с тия ПП като през 96-та. Миналата година като го извадиха от гардероба Жан и тръпки ме побиха, какво ни вещаят.
4
1
 
11
 
! Отговори
гнусно преди 1 година
ПП, БСП и ДБ-ДСБ подготвят нова шестмесечна далавера. Връзката между тях е много здрава -лева.
3
1
 
7
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
По-скоро трудно ще се докопате до управление. Даже и за парламента вече ще се борите да влезете. Та затова сега ще крепите на всяка цена да има правителство в този парламент, за да няма избори. Кака Корни хване ли нещо, ни пуща.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че как. Власт кога ще имате друг път. Нищо, че ще късаме отношенията с Русия, нищо, че предадохте Македония. Ама на следващите избори и пенсионерите заклети *** ще се отвърнат от вас
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП младежкото БКП