Лорер: Защо Борисов говори за евросредствата като негови лични?

Той нарече твърденията на ГЕРБ „поредна порция неистини”
5 юли 2022 19:13, Нели Христова
39
Лорер: Защо Борисов  говори за евросредствата като негови лични?
Снимка: БГНЕС

Защо Бойко Борисов продължава да говори за евросредствата като негови лични, пита министърът на иновациите в оставка Даниел Лорер чрез публикация във Фейсбук профила си, чрез която отговаря на твърденията на ГЕРБ, определяйки ги като „поредна порция неистини”.

„Противно на твърденията им, намаляването на средствата по българския Πлaн за възстановяване НЕ e cвъpзaнo нито cъc зaбaвeнo изпpaщaнe, нито с това, че Борисов не е на власт, а САМО и единствено c актуализация на данните на европейската статистическа служба за иĸoнoмичecĸитe щeти oт СОVІD за страната.

Зa нас и други европейски cтpaни, данните на Евpocтaт зa пaндeмичнaтa 2020 г. показват, чe икономическият cпaд e по-малък от очакваното и paзмepът нa oбщитe cpeдcтвa пo Πлaнa бeше аĸтyaлизиpaн cпpямo peaлнoтo oтpaжeниe нa пaндeмиятa. Корекцията на плановете на всички държави е заложена в регламента за програмата за възстановяване NextGenerationEU.

Това е истинската пpичинa cpeдcтвaтa зa България и за още страни-членки, като Белгия, Фpaнция и Унгapия, да бъдат намалени.

По-важните въпроси са други:

- Защо Борисов продължава да говори за евросредствата като негови лични, които да „спира“ и да „пуска“?

- Защо ГЕРБ поставят под риск целия ресурс по Плана, който ще подпомогне с грантове и финансови инструменти българските малки и средни компании?

- Защо ГЕРБ блокира работата на НС и не иска да бъдат приети реформите, които съпътстват осъществяването на Плана?

Необходими са реформи в Закона за обществените поръчки, в Закона за противодействие на корупцията, изменения в нормативната уредба във връзка с подаване на сигнали за нередности и други важни закони, свързани с по-прозрачна бизнес среда и намаляване на корупционните практики.

Така "отговорната" опозиция целенасочено саботира изпълнението на Плана, възпрепятствайки възможността средствата да достигнат най-бързо до българските фирми и да бъдат инвестирани в икономиката ни по ясни правила!

Нещо повече, докато някои говорят, други работят!

Министерството на иновациите и растежа вече обяви за обществено обсъждане първата процедура по Програмата за икономическа трансформация към Плана за българския бизнес. Процедурата за „Технологична модернизация“ с бюджет от 260 млн. лв. ще подкрепи малки и средни компании с грантови средства, за да повишат ефективността на производствените си процеси и да намалят разходите си”, пише Даниел Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Щото еврейче преди 1 година
гн#сно преди бяха в чекмеджета, сега са в офшорките на жена ти, на Кики и Кокорчо... И под полата на *** също!
32
0
 
3
 
! Отговори
Стояна преди 1 година
За да питаш Куме интригант!Не питай нас а питай него,ама не ти стиска.Аколко си неприятен,а колко си некадърен..
31
4
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Там ,където АЗЪТ е номер едно - всичко е "лично" ,което е "чуждо"- държавни и европейски средства ,които се разпределят само между "авери по интереси"- предимно по игра на футбол и карти ,където "най- ученият пише на лист"резултатът ,който винаги е в полза на "даващия- лично".Даже и тормозът и убийствата от престъпната клика са пак "лично" - ОГРОМНОТО Е ЕГОТО ,алчността на комплексирани ,кариеристи и некадърници- с това ,компенсират "липсите си" по природа....
30
1
 
9
 
! Отговори
АнтиГел преди 1 година
Лорер или L'Oreal си ти, но я си погледни първата обявена програма, осъзнай я и тогава се плюнчи по темата. Голям зор да родите ПВР, още в зародиш ви абортираха г-н Министър. Много иновация в производството на лъжи, безхаберие, некомпетентност, некъдърност...Строителите на следвоенна България остават в историята вие, ще останете в природата само като неразложимо PVC, все така гелосани. Ами вземети си градете и мавзолеи ...
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лорере докато вие сте на власт евро средства България няма да види.Те ви виждат ,че сте некадърни и ако ви ги дадат до хората и бизнеса няма да стигнат.Вие там сте събрани само измамници ,мошеници и некадърници можещи само и единствено да крадете.
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сведение наидиотитеот ПП, Пеевски дарява депутатската си заплата на манастир, докато тарикатите с дипломи крадат, като за последно. Поддържат лукс, който дори на запад имат за висок, в една малка и бедна страна, както самите те я наричат. Оправиха си близките фирми до девето коляно, дето се вика, а вие лапайте мухите и гласувайте за тях.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли кой да изхвърли тези арогантни хулигани от парламента и да спре това безобразие? За ПП няма закони, процедури, престъпленията се покриват и наричат "политическо преследване"?! ***, колко взе от неизгодни договор с ББР? Това са по 13 000 лв на месец.
26
2
 
19
 
! Отговори
Народна преди 1 година
Противен човек ЛОРЕР
25
6
 
5
 
! Отговори
пак този преди 1 година
Защото част от тях щяха да станат лични.
24
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Омитайте се, лъжци и некадърници, които винаги прехвърлят вината на друг. Планът за възстановяване бе изготвен от ГЕРБ, Дончев го занесе в парламента, но ПП не прояви никакъв интерес към него. Задържаха плана, корегираха си го, като напъхаха свои фирми, а други, които им пречеха, изхвърлиха от него. Сега, повече от година, откогато ГЕРБ не е във властта, изведнъж, Борисов им виновен?! Безсрамие и наглост! Вън!
23
0
 
25
 
! Отговори
Много прсото преди 1 година
Защото при него ги имаше, а при вас - не. Просто е. А и кой би дал пари на евреин и да очаква да не ги присвои?
22
1
 
23
 
! Отговори
КИРО=КАЛИГУЛА преди 1 година
РАЗВРАТ В МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ...... ПАЗАР НА РОБИ-ЖИВИ ДЕПУТАТИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ........ БЕЗУМНИ ОРГИИ ПО СТУДИАТА........ КРАЖБИ НАПРАВО СЪС ТАНКЕРИ...
21
0
 
18
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
тихо евреино. хитлер живи ги заравяше а българия министри ги назначават.не народ а *** сме .
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 18-Може да са на всеки тези фалшиви детски играчки... и все пак Рашков да каже кой ги сложи там и...на кого са! Някои много ги е яд,че не мина номера с кюлчетата!! Провал след Провал сте,господа и г-жи ПП !!!Примирете се вече,знаете,че не можете да бъдете добри лидери и управници като БОЙКО БОРИСОВ !!!!
19
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и прокурорът е негов.
18
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той за всичко говори, че е негово. Само за кюлчетата от спалнята, каза че някой ги сложил.
17
16
 
6
 
! Отговори
Йосиф преди 1 година
Липсват му няма какво да краде вече една година Б.Борисов не спи не се храни като хората много му липсва джипката.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неинтегриран, няма право да разполага с власт и милиарди, в България.
15
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърниците от ПП спряха договора за възстановяване и развитие изготвен от ГЕРБ, за да си го натаманят по свой вкус, за свои хора. И понеже са неспособни, написали са пълни глупости, та се налага в Брюксел, освен да го забавят, но и да намалят парите за България, с близо милиард.
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"пaндeмичнaтa 2020 г. -показва, чe икономическият cпaд e по-малък от очакваното"-Ха такаааа,значи пак ББ ви е виновен,защото тогава той си беше на власт...Е НАЛИ Е ЛОШ (СПОРЕД ВАС САМО),ЗАЩО ИКОНОМИЧЕСКИЯ СПАД Е МАЛЪК???? КАЖЕТЕ , НЕКАДЪРНИЦИ ЛЪЖЛИВИ!!!!ВСИЧКО СИ ИЗЛИЗА НАЯВЕ,ТАКА ЧЕ,С Т И Г А С Т Е Н И М Ъ Ч И Л И !!!!!!