Нинова: Цените падат трайно

Разпореди проверки на цените на хляба в страната
5 юли 2022 14:22, Росен Стойчев
139
Нинова: Цените падат трайно
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова нареди на Комисията за защита на потребителите да извърши проверки на цената на хляба в цялата страна, съобщи Bulgaria ON AIR.

Резултатите от проверките показват, че в някои по-малки хранителни магазини цените са близки или дори по-ниски от тези във веригите.

Още по темата
Например в хранителен магазин във Враца бял хляб от 700 г се продава за 1,40 лв., типов хляб от 700  за 1,30 лв. В Монтана в малък магазин бял хляб 700 г струва 1,60 лв., а хляб "Добруджа" 1,50 лв.

От 02.07 до 05.07 са направени над 100 проверки в над 30 града в различни по големина магазини. От протоколите на КЗП става ясно, че част от търговските вериги са намалили цените с 20% на всички видове хляб във всички градове, в които имат магазини. Това не се дължи на промоция, тъй като такава се прави само на определена стока за по няколко дни. Сегашното намаление е за целия асортимент и то трайно, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Очевидно премахването на ДДС на хляба започва да дава резултат. Всички опити тази мярка да бъде оспорвана или злонамерено тълкувана като промоция се провалиха. Няма как стотици магазини в цялата страна да обявят едновременно промоция на всички видове хляб с едно и също намаление. За нас инфлацията, цените, доходите и компенсаторните мерки с грижа за хората, си остават задача номер едно", заяви вицепремиерът Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Цените падат трайно .... Искам ,и власта си трайно ,малко ми са 30години хранилка .Пак е време за обещания.Влюбена съм в ПОПУЛИЗМА ,искам си и КОМУНИЗМА.Как да го изпусна тоя пост ,в БСП ,още ми искат оставката.
106
0
 
1
 
! Отговори
Моя милост преди 1 година
Все още не съм видял да са намалени цените. Блажени са вярващите.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хлябът от БСП, а циркът от Слави, ГЕРБ и ДПС.
104
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнелиус е Велик! Даде хляб на народа.
103
3
 
4
 
! Отговори
Караджата преди 1 година
Лъжциии!Мизерницииии! Скапани евроатлантически помияре - ДПС,БСП,ГЕРБ, ПП, ИТН и много др. знаини и незнаини получаващи субсидии наредени на софрата. До вчера плюеха за кебапчетата в барчето на НС на Живков и днес всичките вътре
102
0
 
17
 
! Отговори
ужас преди 1 година
кои цени падат бе импексова ? спри да лъжеш народа !
101
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само във фантазията ти!!!!!!!!
100
0
 
26
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 1 година
Олиото вчера беше шест лева днеска е шест плюс лв хляба колкото и да тръбите през държавен вестник на места е три лв килограм (там по 450 до 700 грама по два лева не става тия витамини сме ги пили) гориво 4.00 лв питам за отстъпка викат още не ??????????та въпроса ми е ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА БЕ КОШОВЕ??
99
0
 
31
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Нямам нищо на против Корнела да си фантазира, но да го прави на ум. Време е тази жена да престане да се подиграва с хората със своите пожелателни обещания.
98
1
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
........бял хляб от 700 г се продава за 1,40 лв............ Мдааа, а 250гр. за 50 стотинки :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
97
0
 
23
 
! Отговори
Куку руку преди 1 година
Само като прочетох заглавието, зае.бах всичко и се юрнах към магазина с 200. Викам си, айдееее, Корнела бутна цените, майка! Кога влизам, те същите??? Отварям пак статията и вече чета! Ааа, ама то било само за хляба, бе! И само в монтанско и врачанско! И само в малките магазинчета! Теглих една рутка байна на Корнела и се орижюбрах като ***. За пореден път!
96
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също като рейтинга им..
95
0
 
26
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
А БСП-то падна под 4% другарко :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
94
0
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.........Нинова: Цените падат трайно.......... Хахахахаааа, тая живее в паралелна реалност явно. На изборите ще е много изненадана другарката лъжа :)))))))))))))))))))))))))))
93
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая па за пусти кокал говори вече пълни дивотиии. Пфуууу, нема ни срам ни очи.
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази да не са и дали статистиката от началото на управлението на тези некадърници. В моето квартално магазинче "Добруджа" нарязан е 2.20 лв
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивам да видя дали са паднали цените в гастронома. После ще Ви осведомя. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))За сега ракията поскъпна. Хляба е вреден. Абе ще се научим да ядем камъни.... С ттия прости политици..... Бойко Рашков на какво мнение е? Като това на Кирчо ли? Или на Кака Корнела? Или на друг политик? Как да не им спомена родителките в тая криза, дето я създадоха!!!! Или да им ттттаааааковам мммммааааамммммата!
90
0
 
27
 
! Отговори
Г-жа Лъжа преди 1 година
Хахахаха,другарката Техноимпекс е от друго измерение,тя дори не е от нашата Вселена
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дами и Господа! Повече няма да имаме сили да храним гласоподавателите на т.н. "политици". Очаквам гражданска война, ако не спрат цигаромите... Вече цяла седмица слушам за бити булгари заради направени забележки... БАСТАААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Жал няма да имам!
88
0
 
20
 
! Отговори
Д-р Емилова преди 1 година
Освини се яката Корни...Слънчада и взе да бръщолеви врели- некипели..Цените били "падали"!? Майко мила..И никакви диети няма да и помогнат..Единственото спасение е..избори,и след изборите БСП ПОД ЧЕРТАТА ОТ 4 ПРОЦ.ЗАДЪЛГОО В ЗАБВЕНИЕ ЧЕРВЕНАТА ТЕХНОИМПЕКСОВА СВИНКА..