ПП търсили подкрепа от трима от "Възраждане"

Костадинов: Парламентът се превърна в организирана престъпна група
55
ПП търсили подкрепа от трима от "Възраждане"
Снимка: БГНЕС

Трима народни представители от „Възраждане“ са били потърсени от представители на управляващите, които се опитват да намерят подкрепа в парламента за съставяне на ново правителство. Това обяви лидерът на партията и председател на парламентарната й група – Костадин Костадинов, цитира от БТА.

Той беше категоричен, че депутатите на „Възраждане“ ще влязат в пленарната зала, ако се стигне до гласуването на предложението за нов кабинет. Костадин Костадинов отказа да посочи кои са депутатите и какви предложение са получили, но уточни, че сигналите за такива контакти са започнали да пристигат вчера на обяд.

„Настоящият парламент се превърна в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се колебае да говори публично, че ще търси 121 депутати, все едно депутатите са стока, която се продава в магазините“, заяви Костадин Костадинов. По думите му тези хора са прескочили всякакви граници, но въпреки неистовите опити да се състави кабинет, такъв няма да има и се върви към предизборна кампания.

Костадин Костадинов съобщи още, че е имал телефонен разговор с премиера в оставка Кирил Петков, който му се обадил, за да иска подкрепа за назначаването на Бойко Рашков за председател на КПКОНПИ. Петков заявил, че ако „Възраждане“ подкрепи кандидатурата на Рашков, „Продължаваме промяната“ ще подкрепят Бойко Атанасов за заместник-председател на КПКОНПИ.  

Лидерът на „Възраждане“ посочи няколко условия, при които биха подкрепили предложението за нов кабинет в рамките на този парламент. Те са прекратяване на договора за безплатни американски бази в България, в които, според него, не се знае какво има, референдум за членството на страната ни в НАТО, формиране на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС, вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията му двете страни и анулиране на решението за ветото над Северна Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Перикъл преди 1 година
До Анонимен 16 Грешката ти е, че някога въобще си вярвал в свободния избор. Ако не е бил Костя, то е бил някой друг. Май не вникваш в същността на надписа "Съединението прави силата". Това е масонски постулат взаимстван от мускетарското "Един за всички, всички за един", т.е. боцат кебапчета всички заедно в столовата на НС.
15
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Такова падение на гладни за власт и на всяка цена в историята на България едва ли е имало! Срам и позор на самозабравилите се!!!
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов, ако извади пачките ще стане завързоно.
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от тримата е признал пред неназован източник, че Копейки им е предложил по 100 000 рубли да останат лоялни към Възраждане. Е гати търговията настава на финала.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм гласувал за Възраждне за да крепят Кирчо Лена, Кокорчо, Иванов и Нинова и ако ги подкрепя никога повече няма да гласувам за тях.
11
3
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Всички условия на Възраждане изглеждат възможни за осъществяване с изключение на това за американските бази. Няма такъв случай в историята на САЩ да напуснат държава където веднъж вече са имали военна база. Не можеш да ги изгониш. Няма да го позволят, дори ако се наложи и с военни средства няма да ни позволят. Вече сме си дали газа под наем, всъщност не под наем, безплатно. Дори кубинците не могат да закрият американската база в Куба Гуантанамо.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай ги Коце!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най стабилния в бг парламента , умен и оратор дето може да говори с часове.
8
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен1. Възраждане са "Воля" номер 2 и ще просъществуват известно време на политическата сцена, след което ще залязат като тях, защото са русофили, а в България има немалка част от хората, които са свикнали с рашаните. При все че, в момента сме им врагове. То не беше да ни спират кранчето за газта, без никаква причина, то не беше другарката Мутрофанова да поставя ултиматуми и да обижда министър-председателят, който и да е той. Някой ще постави ли ултиматум или ще сипе ли обиди срещу Путин?
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не искат Герб, не искат ДПС, не искат ИТН, не искат Възрадане, не искат да работят с тях. Но да им купуват депутатите нямат нищо против. Каква е тая промяна, честност, достойнство....само откритостта е ясна, правят го открито, като на пазар, пред очите на всички без дори да се притесняват. Взе да ми се изяснява промяната, всичкото това, дето щяха да го борят, го превръщат в норма.
6
5
 
3
 
! Отговори
Киров калкулатор преди 1 година
Където три е брой на депутати. А 4000 компенсатроната сума, равняваща се на загубата на паричен доход от чужда държава за публично говорене в нейна подкрепа.3х4000 на месеце равно 12 хиляди на месец, плюс гунчева, плюс независими ИТН, плюс наем на апартамент..за партийни нужди.
5
1
 
22
 
! Отговори
бих си камшика преди 1 година
Парламентът е циркова трупа на издръжката на строителите на Новия Световен Ред.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става, когато знаеш, че повече власт няма да видиш, опитваш се да я задържиш на всяка цена.
3
23
 
7
 
! Отговори
оффф преди 1 година
Копейкин много насериозно се взе....
2
19
 
7
 
! Отговори
глупости преди 1 година
тоз нещо е сънувал
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали Възраждане са лоши що купуват депутати от тях? Иначе тия ПП, ДБ и БКП не смеят да идат на избори понеже знаят, че няма да са в ново НС>