Рашков скочи: Борисов няма право да говорят за избори

Купуването и продаването на гласове не е създадено от МВР
63
Рашков скочи: Борисов няма право да говорят за избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори, защото това уродливо явление “купуване и продаване на гласове" не е създадено от МВР. Това каза  министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков по повод думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в момента става чудовищно купуване на  гласове.

Още по темата

Това явление е създадено в известни на цялото общество партийни централи. Те създадоха обръчи от фирми, които да ги финансират, за да има средства, които да бъдат разнасяни с чували и куфари и раздавани на предимно бедно население, каза Рашков. По думите му това са бедни избиратели, които са готови за 30-40-50 лева да продадат гласа си и да определят съдбата на много хора. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов, каза още Рашков, цитиран от БТА.

Това е политически морал на политици, които знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление. После ще обвинят МВР, че взема мерки да противодейства на такава политическа корупция, коментира Рашков.

До 11 юли е работено само като имитация и това много добре разбрахме. В това вложихме всички усилия, за да намалим купуването на гласове. Да работиш по тази линия означава да се противопоставиш срещу предишно ръководство, каза после Рашков на церемония в МВР по повод празника не ведомството.

И в момента в Народното събрание (НС) някои се опитват, обвинявайки безадресно служители на МВР в упражняван натиск и насилие над избиратели, да забравим, че именно те са в основата на криминалния вот, допълни той.

За предвидената реформа в МВР Бойко Рашков заяви, че чува редица спекулации. Не им прави чест на онези длъжностни лица, които можеха да направят тази реформа, преди миналата година да встъпи служебният кабинет, защото една голяма част от реформата зависи от подписа на министъра на вътрешните работа. Според него в последните 30-40 години МВР не е претърпяло никакви промени. Обществото се промени, политическата и икономическа ситуация също се промени коренно, МВР не се промени и няма разумен отговор защо е бездействано толкова много години, посочи още Бойко Рашков.

Решението за трансформациите на полицейски управления и участъци, създаването на нови не е еднолично решение на министъра, каза Рашков и обясни, че с помощта на математически модел е направен анализ какво трябва да се промени. По 16 критерия изчислихме дали в едно населено място трябва да има районно управление, както преди 30 години или вече поради променени условия трябва да вземем решение. Не може в район, в който няма население, да поддържаме структура на МВР, обясни вътрешният министър.

По думите му съкращения в МВР няма да има. Има съкратени само административни длъжности в регионални дирекции на полицията. Това е съкращение на длъжността, но не и на човек, който ще остане без работа, каза Бойко Рашков и посочи, че след като поработят финансовите служби ще стане ясно какво означава увеличение от 20 процента. Той припомни, че ако Пожарната бъде извадена от МВР никой няма да загуби работата си, нито това, което сега получава като служител на ведомството.

Независимо какво ще се случи в парламента, много бих искал да се намери и друг министър на вътрешните работи, който да свърши за 5-6 месеца такъв обем от работа от реформата. Тогава ние всички ще бъдем доволни от това, че един орган се реформира, посочи Бойко Рашков.

Реформата в КПКОНПИ зависи не от МВР, а от НС. Да се надяваме, че парламентът ще прояви разум и действия по приемането на този закон. Комисията няма ръководство вече няколко месеца. По такъв начин НС не дава добър пример на обществото как трябва да се спазва закона, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
26
 
3
 
! Отговори
До троловете на Боко преди 1 година
Тук е като партийно събрание на ГЕРБ! А Рашков е прав. За 50 лева на ден пишете каквото ви наредят. Хора, не ви ли е жал за другите, нормалните?
21
1
 
20
 
! Отговори
КПКОМПИ ЗА РАШКОВ... преди 1 година
ВРЪЩАЙ ТОАЛЕТНИТЕ НА НАРОДА....!!......... ЧЕРВЕН БАШИ**БОЗУК....
20
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашката като пираня ги е захапал и и ги гризе систематично. много се е назлобчил ....но времената са такива сега, такива хора ни трябват!
19
4
 
20
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Не го ли виждате какъв алкохолик е, къде ще го занесе всичкото това .....
18
5
 
27
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 1 година
А ти какво право имаш да говориш лъжи без да никакви доказателства? Провален алкохолик!
17
6
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Рашков ще си плати за терора над опозицията.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
айде сипи си !
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае наздраве дамаджана.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае наздраве дамаджана.
13
3
 
38
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
САМО ИЗВЕ-РГ МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА Е ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ЧОВЕК!! МЯСТОТО НА БОЙКО РАШКОВ Е В ЗАТВОРА ЗА ЧАДЪР НАД ПРЕСТЪПНОСТТА СВЪРЗАН С ПОДМЯНАТА НА ВОТА С МАШИНИТЕ!
12
3
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Пияните сънища на Рашков: шеф на КПКОНПИ, за да не го разследват за имотите, купени с държавна заплата! Яко си краднал Чашков, и преди 1989 г., и след 1989 г.
11
2
 
35
 
! Отговори
Майора преди 1 година
А има ли морално право да говори за честност на избори Чашков , след като Държавния департамент на САЩ потвърди за репресиите му по време на предишните или алкохола пак му е замърил главата! А какъв морал има човек с придобите вече 22 имота с една държавна заплата , само единият от които струва 12 млн лв! Когато фактите говорят и Боговете мълчат но това не се отнася за комунистите!
10
13
 
6
 
! Отговори
Кирил преди 1 година
Мутрите и ДПС са на власт без прекъсване , от малките села до столицата вилнеят ,като че сме техни послушни животни , а ако се обадиш и ставаш жертва по мутренски!
9
4
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Дъртият комунист Дамаджан Пръжков се раздвижил - егати и топ-ченгето - пияндето...
8
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вас ви изгониха позорно от МС, вие нямате право да говорите камо ли да съставяте ново правителство.
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои са Борисов?
6
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този дърт комунист Чашков имотите сигурно му се увеличиха от 19 на 25 за 1 година.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана бе рашко? Разби ли корупцията, вкара ли боко в затвора, махна ли гешев?
4
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бреййй, голем защитник на Киро! Нема закони, нема правила. Точно Борисов го е измислил, а, дори и да беше, тия що го повтарят?
3
3
 
37
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
БОЙКО РАШКОВ: ВСИЧКО Е НАРЕД СЪС ОТКРИТИТЕ 1000 НЕДЕКЛАРИРАНИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАШИНИ И ТЕ НЕ СА ЗА ПОДМЯНА НА ПРАВИЛНО НАСТРОЕНИТЕ ЗА ДА НЯМА СЛЕДИ! ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЧЕСТЕН ЧОВЕК !