Рашков скочи: Борисов няма право да говорят за избори

Купуването и продаването на гласове не е създадено от МВР
63
Рашков скочи: Борисов няма право да говорят за избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Борисов и такива като Борисов нямат морално право въобще да говорят за избори, защото това уродливо явление “купуване и продаване на гласове" не е създадено от МВР. Това каза  министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков по повод думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в момента става чудовищно купуване на  гласове.

Още по темата

Това явление е създадено в известни на цялото общество партийни централи. Те създадоха обръчи от фирми, които да ги финансират, за да има средства, които да бъдат разнасяни с чували и куфари и раздавани на предимно бедно население, каза Рашков. По думите му това са бедни избиратели, които са готови за 30-40-50 лева да продадат гласа си и да определят съдбата на много хора. Това е политическият морал, който създадоха такива като Борисов, каза още Рашков, цитиран от БТА.

Това е политически морал на политици, които знаят, че купуването и продаването на гласове е престъпление. После ще обвинят МВР, че взема мерки да противодейства на такава политическа корупция, коментира Рашков.

До 11 юли е работено само като имитация и това много добре разбрахме. В това вложихме всички усилия, за да намалим купуването на гласове. Да работиш по тази линия означава да се противопоставиш срещу предишно ръководство, каза после Рашков на церемония в МВР по повод празника не ведомството.

И в момента в Народното събрание (НС) някои се опитват, обвинявайки безадресно служители на МВР в упражняван натиск и насилие над избиратели, да забравим, че именно те са в основата на криминалния вот, допълни той.

За предвидената реформа в МВР Бойко Рашков заяви, че чува редица спекулации. Не им прави чест на онези длъжностни лица, които можеха да направят тази реформа, преди миналата година да встъпи служебният кабинет, защото една голяма част от реформата зависи от подписа на министъра на вътрешните работа. Според него в последните 30-40 години МВР не е претърпяло никакви промени. Обществото се промени, политическата и икономическа ситуация също се промени коренно, МВР не се промени и няма разумен отговор защо е бездействано толкова много години, посочи още Бойко Рашков.

Решението за трансформациите на полицейски управления и участъци, създаването на нови не е еднолично решение на министъра, каза Рашков и обясни, че с помощта на математически модел е направен анализ какво трябва да се промени. По 16 критерия изчислихме дали в едно населено място трябва да има районно управление, както преди 30 години или вече поради променени условия трябва да вземем решение. Не може в район, в който няма население, да поддържаме структура на МВР, обясни вътрешният министър.

По думите му съкращения в МВР няма да има. Има съкратени само административни длъжности в регионални дирекции на полицията. Това е съкращение на длъжността, но не и на човек, който ще остане без работа, каза Бойко Рашков и посочи, че след като поработят финансовите служби ще стане ясно какво означава увеличение от 20 процента. Той припомни, че ако Пожарната бъде извадена от МВР никой няма да загуби работата си, нито това, което сега получава като служител на ведомството.

Независимо какво ще се случи в парламента, много бих искал да се намери и друг министър на вътрешните работи, който да свърши за 5-6 месеца такъв обем от работа от реформата. Тогава ние всички ще бъдем доволни от това, че един орган се реформира, посочи Бойко Рашков.

Реформата в КПКОНПИ зависи не от МВР, а от НС. Да се надяваме, че парламентът ще прояви разум и действия по приемането на този закон. Комисията няма ръководство вече няколко месеца. По такъв начин НС не дава добър пример на обществото как трябва да се спазва закона, каза още вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Обидени патротете, преди 1 година
Подметките подменени,ДПС,гербАЛА в канАЛА.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, гласиве се купуват от началото на 90те, от неговите съпартийци, и дпс.
40
4
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Господин Рашков Вие сте безспорно умен човек.....Не им "забранявайте" да говорят по единствената тема ,по която те от ГЕРБ ,ДПС са най- добре подготвени ...Те са написали цял "Наръчник,че купуването и продаването на гласове не е престъпление , а най-висша форма на лоялност по партийна принадлежност и основно условие за израстване кариерно ,та чак до НС" ."Най- добрите" "дилъри- брокери" на този вид "лоялност" са първите в листите на съответната партия и после същите кадруват в администрацията "
39
0
 
5
 
! Отговори
Новак преди 1 година
Дамаджанкоф, рейтинга ти е в темела, пускай бота и бягай. И твоята лакумия е ненаситна за власт. Не разбра ли че с мечките дренки не можеш да ядеш
38
1
 
4
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Само едно нещо да беше направил. Да беше изправил виновните полицаи, който биха уж невините студенти до колоните. Толкова за тоя.
37
0
 
10
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Болии и ще ги болии повече, като паднат този ще запее друга песен. Тоя е маззен слагач такъв е бил в МВР и така е свикнал цял живот. Трябва да се отървем от недостойните хора като тоя. Трябва да се мачкат от закона
36
0
 
11
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Изпражнение с мнение!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БКП на БКП око не вади!!!!!
34
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абе, алоооо, Рашков! Кой си ти, че да говориш кой за какво има право или не. На първо място ти нямаш право да отваряш комунистическо-милиционерската си уста. На второ място, нали си в пенсионна възраст вече, така че отдай се на заслужена почивка в 19-те си имота барабат с 12-те тоалетни.
33
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брех, че демократ тоя Чашков! Готов да нарежда кой какво има/нЕма право да говори. Да им се чудиш на тия от Промяната, дето не щели статукво.
32
1
 
9
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Съвсем, резонно е да се говори днес от всички, че купуването на ЕДИН глас е престъпление, а купуването на едро, в насипно състояние, на десетки хиляди гласове, съвсем "не било престъпление"??? Защото с толкова, а може и с повече да е избран купения, вече "независим" депутат? И на тия диво-тии и неразбории и на такива баламурници като днешните ние сме длъжни да ръкопляскаме??? НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СЪГЛАСИМ, НЕ МОЖЕМ ДА ПРИЕМЕМ ПОДОБНИ ДИВО-ТИИ. Затова тези вече СА БИ-ТА КАРТА. НИЩО НЕ- СТАВА ОТ ТЯХ.
31
0
 
19
 
! Отговори
BG преди 1 година
Дамаджана, дърт ***, стой настрана
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това между ракиите ли го измисли ,корумпе червено.
29
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бруталната истината за Герб! Какво в думите му не е вярно?! Борисов няма право да коментира, камо ли да се явява на избори, знаейки какви ги вършеха неговите депутати! Наглост и безочие.
28
2
 
1
 
! Отговори
вера преди 1 година
До анонимен Ха Ха
27
6
 
7
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Част от твърдяното от теб за Борисов е вярно. Но се научи човека и не може да бъде отречено. Какво всъщност се предлага в замяна?
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бай Джибри , евала
25
29
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Феновете на Борисов са мизерници, на които им харесва да се фалшифицират избори, да се купуват гласове, неграмотен човек да решава икономиката как да се развива и да живеем така все едно няма парламент. Скъпи фенове на Борисов, ако на вас ви е харесвало това, че той не стъпваше в парламента, на мен и на нормалните хора това не ни харесва и вие нямате думата. България е парламентарна република, но Борисов пренебрегваше брутално този факт. Вие го запомнете.
24
2
 
27
 
! Отговори
??? преди 1 година
А купуването на депутати ,кой го създаде ?
23
0
 
36
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Тъкмо се чудех тоя дъртия как не се появи днес-професионалния празник на полицията! И какво чета-за морал. Няма по-низко създание от това. Шефа му купува депутати, явно нарушава конституцията, законите на страните, устоите и принципите на обществото. И дъртия се прояви, като морален съдник. Позор!!!! Наглост!!!!