Радев: Работещите срещу интересите на България да носят последствията си

Нужно е управлението да гарантира устойчивост, смята държавният глава
6 юли 2022 20:30, Петя Славова
64
Радев: Работещите срещу интересите на България да носят последствията си
Снимка: БГНЕС

Ще успее ли кабинетът на Асен Василев да състави правителство, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Още по темата

"Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство, да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост.", заяви държавният глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала, каза президентът във връзка с машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

"Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Изгонването на веднъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носи правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно", подчерта той.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите.

"Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън", изтъкна Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
4
 
! Отговори
3M преди 1 година
този "зелен чорап" работи срещу нашата Родина нв полза на рашизма!
43
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и г-не...нима ятагана на г-н доган и пеевски...образно през обръчите и зависимостите не са по-жестоки от...ятагана убил хиляди Национални герой?внците и правнуците на партизаните ще гласуват...деца обиколили Свободният Свят...ще гласуват Свободни хора...и няма начин да ги купите или манипулирате през хартиени бюлетини който манипулирате...дпс...братята ни мюсюлмани са най използваните и изостанали...благодарение на дпс,идете по селата...едвам ходещи баби гледат внучета,мюсюлманите бягат в ЕС
42
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
тотално подценявате и обиждате Народа ми г-не,слабост ни е доверчивостта,приемате я за страх...доверихме ви се и ни излъгахте,и няма да ви простим,децата ни,внуците ни...на вашите няма да простят!прогледнахме ...лъжите и манипулацийте свършиха,хората си искат животите,Държавата,работещите институции,Справедливостта!...Честта и Достойнството!...Избори...объркахте рейса тотално!!!масово за ПП братя,ако обичате децата си!!!
41
3
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
да изгониш 70 агенти на държава определила те като неприятелска...е смело и безпрецедентно г-н резидеНт в Историята ни...коя заплаха...ами сармат да не е обещание за безплатен газ?съратниците ви манипулират българите със ядрени удари със апокалипсис,къде сте вие в картината?разкрачен и...чакащ ...4 х. е този път няма да дойдат!член на НАТО сме... и сме лоялен партньор...доказахме го,относно сармат...няма е по-страшен от ятагана на предците на бореца за "нормалност"карадая и г-н доган!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тоя нали руснаците му одобриха кандидатурата за президент а съветниците му сигурна са на щат при ушковците
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маффията свали правителството. На следващите избори ще бъде наказана. Тя го знае и си иска хартиените бюлетини.
38
1
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Радев ми ти ни ги натресе - пп не се прави на расеян сега , признай си , че се чувстваш виновен
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всеки си носеше отговорността за предаване на интересите на България, ТИ сега трябваше да си в затвора.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ти го лансира тия продажни головодници бре Радев,не е лошо сега да си признаеш грешката!
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казано от устата на този национален предател звучи смешно!
34
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Работещите срещу интересите на България да носят последствията си' -- ами те си имат имена, в момента редят ново правителство за още по-големи поражения върху България.
33
4
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Всъщност ако имаше свестни военни тая държава и армията нямаше да е в туй унизително положение в което се намира ! Те са просто както ги нарича народа ,,шапкари" ! Публична тайна е ,че всеки селянин който го мързеше да работи в ТКЗС-то през соца ставаше или военен или милиционер заради ранното пенсиониране и 20-те брутни заплати на куп !
32
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме да каже колко "дипломати" работят в американското посолство.
31
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 1 година
77 години шапкарите нищо не са направили за държавата и народа който ги храни освен да целуват г,за на силните на деня и да се борят за привилегии! 77 год ядът и пълнят тоалетната ! 77 год имитират патриотизъм и си играят на войници ! Нито един Бг генерал не е участвал и в една престрелка (да не говорим за друго) и не се знае в реална бойна обстановка дали няма да напълни гащите ! Нещо напълно вероятно !
30
4
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Най много мразя Бг военните и след това меките китки !
29
1
 
18
 
! Отговори
късно е либе преди 1 година
Радев , тоя номер няма да мине . Руснаците не прощават на предатели .
28
9
 
20
 
! Отговори
по преди 1 година
Радев от глупост и злоба ни натресе тези бандити . Мръ сно , долно човече .
27
7
 
19
 
! Отговори
Какво чака Радев?! преди 1 година
Работещите срещу интересите на България да носят последствията си - ами хайде Фигурантът Радев да подава оставка за проруска и антибългарска дейност !!!
26
4
 
2
 
! Отговори
До Равнопоставеност преди 1 година
Б.ахти барем някакви по-грамотни да ви наемаха, драска.чи Qопейкини. Щою си се хванал за никакви пари да пишеш бъл.вочи, смятай какъв живот водиш
25
5
 
1
 
! Отговори
НАБОРА на Карл Маркс преди 1 година
КОМУНИЗМА го е имало много преди онзи абсолютно никой Карл Маркс и един от НАБОРИТЕ му разработил конкурентния комунизъм че тази идеология е само за МАЛЦИНСТВА защото всички мнозинства са експлоататори...Ръководната роля на МАЛЦИНСТВАТА е приложена масово дори в Скандинавският свят където ХРИСТИЯНСКОТО МНОЗИНСТВО се е примирило с ТИРАНИЯТА на малцинството от унищожители на Християнската религия там вършещи палежи на църкви,убийства и прочие....МАЛЦИНСТВО са само без помощ отвън от ислям и сие