Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия

Няма наложени запори
Обновена: 6 юли 2022 14:06 | 6 юли 2022 13:22, Нели Христова
293
Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия
Снимка: БГНЕС

България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към посолството на Русия у нас.

Още по темата

Това потвърди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като по-рано днес зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на руското посолство.

Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага, заяви Василев.

Все още продължава търсенето на 121 депутати, които да подкрепят евентуално правителство с премиер Василев, обясни още той.

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и кандидат за премиер Асен Василев пред журналисти. „Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев. По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
48
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
позор