Румен Христов: ПП не може да разчита на нашите депутати

В момента имало нелогично коалиране на проруски формации с проевропейски
7 юли 2022 22:34, Нели Христова
14
Румен Христов: ПП не може да разчита на нашите депутати
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" не може да разчита на нашите депутати. Имаме решение в цялата парламентарна група ГЕРБ-СДС - ще участваме в гласуването, и то "против". Подходът е грешен. Дори и да се намерят 121 представители, изключително трудно ще съществува парламентът и правителството", каза лидерът на СДС Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му в случая ситуацията е ясна - "когато искаш да управляваш, трябва да имаш мнозинство - когато другата част от парламента не иска да състави правителство, отиваш на нови избори".

"Съдбата на тези, които напускат политическите формации, с които са влезли в парламента, е ясна - съдба на хора, предали каузата, заради която са в НС", убеден е събеседникът.

Запитан дали е по-добре да има някакво правителство в този парламент или да се насочи страната към нови предсрочни парламентарни избори Христов посочи, че ако ГЕРБ-СДС, като втора политическа сила в този парламент, получи мандат, няма да го реализира.

И добави, че след като не може да се състави правителство, е редно да се отиде на избори.

"Като партийни структури ние имаме полза те да управляват повече време, защото виждаме, че не могат да се справят, следователно ще получат по-голямо наказание на едни по-късни избори. От друга страна, ако това, което се случва в парламента, продължи, ще бъде лошо за България", смята лидерът на СДС.

Относно срива на управляващата доскоро коалиция, Христов заяви пред Bulgaria ON AIR, че причината не е била в опозицията, а в караниците между партньорите.

"В момента виждаме едно нелогично коалиране на проруски формации с проевропейски. Добре е тези, които сме ориентирани към Европа, да търсим допирни точки. Ясно е, че с БСП няма да бъдем в едно управление. Аз критикувам сегашната коалиция главно заради участието на БСП", изтъкна гостът в студиото.

По темата за инфлацията у нас Христов изрази мнение, че е нужно сериозно правителство и сигурно мнозинство, за да бъде овладяна.

А за това дали е възможна коалиция между другите партии и ГЕРБ-СДС, но без Борисов, той посочи: "Не е работа на лидери на други политически формации да обсъждат лидерите на евентуални свои партньори или опоненти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
кой преди 1 година
А колко надежди имахме някога и скачахме по площадите,... та днеска сдс да бранят един еднокнижник
10
0
 
3
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Неизвергнати като терористично име. Никой няма нужда от вашата подкрепа:)))
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СДС има общо трима депутати. Дотам се е докарало уродливото отроче на предателя Желев и мафиота Луканов, да бъде слугинче на ГЕРБ, третият отбор на Партията-майка, отборът на гавазите, миячите, перачите, камериерките и друг треторазряден обслужващ персонал на комунистическата номеклатура.
8
0
 
11
 
! Отговори
без мозък умеят ей преди 1 година
СДС и ГЕРБ обединиха Германия тръгнаха да обединяват Молдова с Румъния. но като истински български политици първо ще обединят Македония със Сърбия даже оня Вучич да не ще
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ето един истински демократ, я кажи точно колко е ощетена държава за схемите ви на капитан андреево?" ------------------------------------------------------ с колко? АЙДЕ де! Кажи с колко ТИ??? Я да видим, вече 2 месеца няма лаборатория и тировете чакат с дни наред, а МИЛИАРДИТЕ ПОТЕКОХА ЛИ??? Чакахме милиарди от промЕната, а то както всичко до сега, само затъваме в нови и нови ЗАЕМИ! Нито милиардите от спрЕната корупция се появиха, нито тези от границата....ЩО ЛИ?
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво друго да каже ду *** датот Мафията ГЕРБ-ДПС.
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива коментари като на този депутат от ГЕРБ, ПП печели повече електорат за едни следващи избори. Трябва да му благодарим за подкрепата.
4
8
 
14
 
! Отговори
Ядосан преди 1 година
Този и той с"кауза". Знаем я ние вашата кауза - кражби и далавери.
3
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха, като чета коментарите оставам с впечатление, че некадърниците от ПП са все още желани да управляват, някои хора цял живот си остават "коне с капаци',
2
16
 
15
 
! Отговори
Подлога преди 1 година
ГЕРБ - това е Бойко. А Бойко иска да спаси себе си, Делян Пеевски и тяхната бухалка Гешев от съдебна отговорност и да продължат със схемите за ограбване. Не Ви ли стигнаха 12 години, бе, хайдуци с хайдуци ?
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проруската Възраждане защо не е с проруската БСП? Вие нали сте проевроатлантически, защо не сте с ДБ и ПП, които се имат за такива?