Все още няма 121 гласа за кабинета на Асен Василев

Кирил Петков ще бъде част от проектоправителството
Обновена: 7 юли 2022 17:00 | 7 юли 2022 17:00, Нели Христова
70
Все още няма 121 гласа за кабинета на Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Все още нямаме подкрепа от 121 гласа за съставяне на правителство. Това заяви пред журналисти кандидатът за министър-председател и настоящ вицепремиер и министър на финансите в оставка Асен Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Василев отново потвърди, че ако няма 121 гласа в парламента няма да бъде внесен проектокабинетът.

Кирил Петков ще бъде част от проектокабинета, Асен Василев обаче не уточни какъв пост ще заема в него премиерът в оставка. Той уточни, че ще коментира и неговия пост, и това кой ще бъде министър на вътрешните работи, едва когато бъдат събрани нужните гласове.

„Честно казано в момента продължават разговори между парламентарната групи и депутати, така че трябва с тях да се чуя, за да кажа, но нямаме някакъв съществен напредък”, посочи Василев по отношение на това дали има още депутати, които биха подкрепили кабинет начело с него.

„Ние сме длъжни да пробваме докрай”, категоричен е той. Василев добави, че оттам нататък всеки един депутат има глава на раменете и съвест и трябва да прецени дали иска да подкрепи програмата, която е представена. Според него управленската програма е доста конкретна — „с ясни срокове, с ясни ангажименти, с много ударна съдебна реформа в началото, която би помогнала да се решат голяма част от проблемите”.

Той подчерта, че именно затова "Продължаваме промяната" търсят най-голяма подкрепа.

„Ние сме говорили с Българската социалистическа партия и с г-н Христо Иванов, както и с колегите от „Има такъв народ”, които се отделиха от парламентарната група, че в момента, в който имаме подкрепа от 121 депутати, те ще имат готовност да говорим за структура и състав на кабинет”, заяви Василев. Според него обаче това е безсмислен разговор, ако няма подкрепа, която да гарантира, че ще бъде съставено правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Само гръмки фрази,а в същност задкулисието-далавери,секретарки,баджанаци...За външата политика няма и да започвам ,да даряват заплатите си за Украйна и да се махат от управлението на държавата,преди да са я съсипали напълно.Тези двамата ако останат,до септември ще обявят война на Русия, американски натегачи!!!
45
1
 
1
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Кокорчо,я опитайте с древната игра - тука има,тука нема белким ви потръгне Преди години,*** много я предлагаха,и имаше доста балъци които вярваха и трошеха парит си .Я се обадете
44
1
 
2
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
А , КОРНЕЛА Е "ГАРАНТИРАЛА"--121 -ДЕПУТАТИ НА АСЕН ВАСИЛЕВ ...ТА НИЕ ПИТАМЕ , КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ ,БЕ...ХА,ХА,ХААААА...ТОВА "НОВАТА ДАЛАВЕРА " ЛИ Е ....???!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 - Така е, аз може да съм гласувал за някакви, дето не знаят какво искат, ама са в партията, на която симпатизирам. Като искат да се махат от нейната парламентарна група, хайде обратно кой от дето е дошъл. Как пък не ги заклеймиха такива и да направят закон, забраняващ това номадство, ами тръгнаха да ги пазаруват, щото точно сега гласове им трябват, че Киро и за лоялност ще ми говори. Лоялни могат да бъдат към избирателите си, щото те са ги пратили в парламента, а не към Киро.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докъде го докарахме само. Централната власт, която щяла да бори купуването на гласове с хартиената бюлетина купува депутати и се хвали с това. Това е цинизъм, мерзост и каквото и да кажеш ще е малко. Анатема.
41
0
 
20
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Тик-так, тик-так, на белезниците щрак. Няма да ни управлявате пак.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 43 ти да не си анализатор на анализаторите на пъпъ 43 кой си ти че пишеш по сайтовете лъжи обиди измислици ДНЕС БГ ЗАЩО НЕ ГО БЛОКИРАТЕ ТОЗИ 43 КАКВИ СА ТЕЗИ ЗАПЛАХИ РЕДОВНО ПИШЕЩИ ТУК ОТ 43 БОРИСОВ ТОВА ГЕРБ ОНОВА
39
0
 
8
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
Чакат в последният номент от козяк да им дадът пари и да купят последните недостигащи броики.
38
5
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен....ейииииии!!!!...Стига с тая МАНТРА за Борисоглу,драги !!!...Сикаджийската Мутра НЕ управляваше,просто КРАДЕШЕ и въртеше ДАЛАВЕРИ !..Банкянския Андрешко НИКОГА ПОВЕЧЕ нема да поеме риска да яхя държавата!!..По няколко причини:-Първо,ситуацията "ПО СВЕТА И У НАС" е съвсем друга,съвършено различна от времето,в което тоя разплут пазвантин си правеше разходки с ДЪРЖАВНАТА "джипка"..Второ:-Той се НАГУШИ ПРЕДОСТАТЪЧНО..И трето,най-важно:-Основния му проблем е да остане жив и да си харчи о
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На новите избори, хората ще изберат "експертите" от ДПС и ГЕРБ. Про"ст народ, слаба държава. Масово хората са си доволни от типажи като Семерджиев. Така че никаква изненада че не са доволни от ПП.
36
8
 
2
 
! Отговори
А де преди 1 година
И кого ще изберете, драги ми коментиращи? Умирам от любопитство!
35
1
 
14
 
! Отговори
adventurer преди 1 година
ще видите кабинет и власт, през кривия усукания макарон
34
1
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Закривай цирка и наесен избори.
33
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тази покупкопродажба на депутати ме тласнахте да гласувам за Възраждане!
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро сега каза: Утре откриваме гръцката връцка. Хахахаха Киро дислексията ли ще слагате за вице?
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирльо и Кокорджо да яхват метлите и да се цанат за метачи и чистачи на кенефите на Харвард, такава позиция в обществото пасва най-точно на възпитанието и компетенциите им.
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано и да не съберат!
29
1
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Ами няма да има 121 гласа. Какво си мисли този пасивен гей? Със сигурност в парламента има и активни такива, но те явно не желаят точно с него да се захващат. Наясно са каква стока е той.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все ми се струва, че А.Василев е по-умният от двамата, но пък Киро е напорист за трима, спец по всичко и по вземане на бързи решения без да мисли. И успя да направи беля след беля, та съмнително е да намерят нужните поддръжници, освен, ако не се появят в последния момент. ПП просто няма капацитет да управлява. Трябваше да почиракуват и тогава да скачат на управлението, ама пусти мерак за власт и да не е Герб на всяка цена. Оказа се, че и всяката цена си има цена.
27
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Да вади по 1 милион на глас и е уреден Кокорчо :)))