При кого ще отиде третият мандат? Ако е за ДБ, БСП ще недоволства

От гледна точка на здравия разум би трябвало да се реализира
39
При кого ще отиде третият мандат? Ако е за ДБ, БСП ще недоволства
Снимка: НС

Третият мандат може би ще бъде връчен на "Демократична България", които са склонни към диалогичност. Ако това случи обаче БСП ще недоволстват. Най-чистата и политически оправдана позиция е президентът да връчи мандата на ДПС. Това заяви пред NOVANews социологът Кольо Колев.

Според него от гледна точка на здравия разум третият мандат следва да се реализира, но от гледна точка на политическата традиция е много малко вероятно. Служебният кабинет ще бъде максимално нереваншистки. По-скоро ще бъде прагматичен опит за туширане на кризите, които чукат на вратата", посочи той.

По думите му партията на Нинова се намира в тежко положение, а при новите избори ще е дори по-зле. "Ще бъде голям успех, ако избирателната активност достигне 33%. Тогава обаче резултатите ще бъдат съмнително представителни. Става дума за сериозен жълт картон от страна на избирателите, които не могат да припознаят в никоя политическа партия своята перспектива. Това е нормално след кризите и 4-те избора", смята Колев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ДПСБСПправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Мандат на вьзраждане тия досега бяха в клалиция - провалиха се - итн ,пп,дб,бсп по колко пьти да им се дава мандат , даже баце вече не ще да управлява опосканата дьржава след тях
32
0
 
2
 
! Отговори
КаквиСпасители преди 1 година
Защо БСП, от какъв зор ДБ? Това ще бъде директно спасяване на некадърните ПП и КироЛъжльото. Президентът да спази досегашния модел и да даде мандат на третите по брой в НС. Ще стане много интересно.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък мен няма да ме учуди кремълската подводница, ако не даде мандата на демократите, с чиято помощ дойде на власт, а Нинова иска да си я присвои само за нея.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герпп твърдят, че машините фалшифицирали изборите и си искат фалшивите бюлетини. Искам да кажа на целокупния български народ, че Герпп е излязъл първа политическа сила точно с машините, които той отрича!!!!!!!!!!!Герб не е първа политическа сила, защото не е излязъл такъв с фалшивите бюлетини.
29
1
 
7
 
! Отговори
Хриси преди 1 година
Мъка,голяма мъка за тоя кокал.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко срамно е при получени 6% от гласувалите на изборите Дай България да приемат мандата, но вече нищо не може да ме учуди.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП правят всичко възможно да яхнат властта с 26 депутати, тъпата мутра да чакаааааааааа за власт на кукуво лято.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не знам как БСП с 26 депутата ще бъде оставена постоянно да нарежда Правителство и министри??
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен мазохист преди 1 година
Аз ще гласувам пак за Слави,защото се е коалирал с Копейката.Много ме кефят идвамата защото говорят различно,но зобят от една и съща хранилка.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП има 26 депутата. Не може партия с 26 депутата да наглее за власт. Хората не са дали доверие на тези малки партии. Не бива да експериментират с държавата. Нинова може да си натовари депутатите на една талига и да ги закара на сянка под някоя круша в с.Крушевица. Мини партии няма как да управляват България.
23
0
 
4
 
! Отговори
Навитак преди 1 година
На мен да го връчат бе. взема ли го няма връщане!!!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никакво значение ще се ходи на избори.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, в какви ръце е България сега?? Беров го няма от 94г' в политиката. Сега сме 2022г. Да не забравпме, че България отиде на Световни футоблни финали по Футбол именно в САЩ 1994г. Много ви е лесно да говорите без да мислите... Мултигруп не е била създадена, нито покровителствана от Беров, просто защото Беров не беше мутра от СИК, а професор с издадени книги.
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То се знае - ДПС, ПП, ДБ, ГЕРБ = В.Н.Л.
19
1
 
3
 
! Отговори
?! преди 1 година
Абе, нещо много се активираха "депутатите" от ДБ и особено " Съпредседателите"! Стана ясно от налудничавите предложения и на двамата за "Коалиционно правителство", тип Беров, което докара ДПС на власт и остави България в ръцете на "Муртигруп", на мафията и мутрите! Напоследък се умилкват около чалгарските палачи на Кирил Петков, обсипват ги с похвали, що не са се прегърнали! Да заминават на дивана да "преговарят", да се молят, да сменят и памперсите на Сакатия, но там да си останат! Позор
18
2
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Тая лицемерна игра с някакви никому ненужни консултации и дебнения е умишлено бавене . А всъщност хората искат избори,тоест ако тия жалки получовечета имаха поне един грам акъл изборите щяха вече да са назначени. Сега обаче бавене,далавераджийство...Един месец е напълно достатъчен ,за да се организират и провеждат изборите. Радев е психопат с голям гърбав сакскобурготски еврейски нос.
17
2
 
5
 
! Отговори
Еми, преди 1 година
не е ли едно и също? ДБ и БСП в Нова Загора общ кандидат кмет - и естествено провал, в София на втори тур заедно подкрепиха кукувицата Мая Манолова , и отново провал , заедно управляват и пак провал - цени, инфлация, сигурност и навсякъде до което се докоснаха. Интересно симпатизантите как го преглъщат това?!
16
0
 
0
 
! Отговори
волейбол преди 1 година
Напищете за волейбола Китай - България 3:1 и 14 място. Гоцев 1 място на блок и Сеганов най-добър разрпределител. Николова на 4 място а Мартин Атанасов на 5 място.
15
2
 
6
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Третия мандат,със сигурност,ще отиде при БСП,защото на Ицо и на Наско не може да се вярва.Те са нон-стоп в разкрачено положение,като тежестта отива на оня крак,който "води"към и до чичо Джо!
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ТОЛУПА ще отиде.