Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия

Според него коалицията се е разпаднала заради невъзможност за консенсус
10 юли 2022 11:35, Петя Славова
99
Караджов: Махнахме се от управлението и Петков в яростта си ни нарече мафия
Снимка: БГНЕС

Кабинетът, сформиран от Асен Василев върна празен мандат на президента Румен Радев. А до сваляне на кабинета Петков се стигна след разпада на четворната коалиция, породен от оттеглянето на ИТН.

"Ние се махнахме от Кирил Петков, не той от нас. Коалицията беше бутната от невъзможностто на ПП да работи в консенсус", коментира пред bTV  вицепремиерът в оставка Гроздан Караджов. Според него премиерът в оставка е започнал кризистен ПР и е "ръсил лъжа след лъжа".

Караджов добави, че има папка с документи, която да обори твърденята на Петков. "Показвал ми е есемеси, които е изпращал на Слави Трифонов, търсил е и Тошко Йорданов и след 10 дни ни обявява за врагове", каза още той.

Още по темата

Караджов обясни и, че никога не е казвал, че иска пари за осем фирми. "Това е фантазия на Кирил Петков", отсече той и обясни, че по-скоро това е част от шега на премиера в оставка. "Никога не съм произнасял такива думи, коментира той "бебетата", за които говори Петков.

"Сещам се а близък разговор до този, в който аз му обяснявах: "Кирил, ти вече си отгоре върху държавата. Ти си като баща на всички. Трябва да имаш държавнически подход и всички тези фирми, които строят по пътищата, ако изведнъж спрат да го правят, ще загубим човешки животи. Ще увредим здравето на много хора, което е самата истина. В този смисъл трябва наистина държавнически да балансираш." Казах му, че всички те са негови деца. След това той в срещи каза: ония, твоите бебета.", обяси той.

Караджов показа и публиказия като нарече "бебетата" да са на Асен Василев. "Това е септември 2021 г., когато Асен Василев и служебните министри, между които е и Кирил Петков, искат да разплатят милиард и 300 милиона на "бебетата". Тоест това е половин година преди изобщо аз да се появя на сцената. "Бебетата" са на Асен Василев и на Кирил Петко.

Премиерът обеща да плати над 1.1 милиарда лева на пътните фирми до 30 юни, който премина. Никога не съм обещавал на някого да се плати нещо. Това е в главата на този човек, който фантазира по невероятен начин и това уврежда управлението на страната. Това беше целияг гигантски проблем. Да не искаме повече да сме свързани с него. Ние се махнахме от Кирил Петков и от управлението, не той от нас и в яростта си да си запази властта, той започва да обвинява, че сме мафия", заключи Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
2
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Този го имах за тих,кротък,разумен човек,а той се оказа гнусна "ръкавица" на тошко и попският.Гледам го в студията как се гърчи като глистей на сухо,разнася едни одраскани листи,които дори не стават за двете 00.Кажи си за милиардите които итн очакваше,за да си честен пред децата и внуците си.Гроздьо,бързо се снимай се там до трикольора в кабинета си,защото това ще ти е щастието.Подхлъзнаха те,едни елементарни,прости чалгари.
87
0
 
1
 
! Отговори
Аз лъжа,ти лъжеш... преди 1 година
Гумено човече, пешка в детски шах...и т.н.Завесата се вдигна.Който видял, видял... Но има и още резервни играчи. "Изненадите" предстоят!
86
1
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
итн прецакахте България,хвърлихте ни под влака буквално,което води до извода,че бачкате за путин,сеете хаос и страх у хората...няма го постигнете,шефа ти каза...македонияяя...и няма пари за нас,и я виж македония се гъне пред лъжите си...а вас ще ви сгънем на изборите...само децата ви ще гласуват за вас...и то не на всички!!!ен.ч.р.твото по нашите земи не е ценност!!!Сбогом ку.в.!
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Караджов показа и публиказия. . . от къде ги намирате тези неграмотните, пък и журналисти ги наричате?
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРИЛ ПЕТКОВ - ТИПИЧЕН ЯРОСТЕН СОЦИАЛИСТ!
83
8
 
10
 
! Отговори
Xa-xa преди 1 година
А защо трябваше да чакате 6 месеца. Още от началото не разбрахте ли, че Кирчо е балон и ще завлече и вас
82
7
 
11
 
! Отговори
Софиянка преди 1 година
Е беден речник- лъжа, лъже, лъжат. Когато го слушаш нищо градивно. Принципа е една лъжа казана много пъти да се приеме за истина. Лъжат лъжат лъжат- това е репертоара на шоуто на Слави, пардон партията на слави- с малка буква.
81
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че не стават тези от ИТН стана ясно на много хора,но що за акъл трябва да има човек да гласува за тях.
80
7
 
14
 
! Отговори
Карата преди 1 година
А бе Караджов махнахте се защото ви наредиха,Когато Кирчо затвори кранчето на Кап.Андреево и секна авантата с пускане на вредни храни у нас от засегнатите ви шефове Заповядаха ,,Въйгоняите ето ***,,Всички знаят че Славчо е на ДПС човече ама се установи че вие и Копейкини и Шкембе войвода,се озверихте много когато бяха изгонени и 70дипломатчета шпиончета и прибирането от А.Василев на 900 , мил.долара.Е за такива като вас ли бяха кажи. малко множко за 40служ по 3х.са 120хл.дръгите 780 накого ?
79
9
 
14
 
! Отговори
mazen преди 1 година
Да саботираш 3 парламента и да твърдиш, че не си с мафията, е нагло, нахално и точно толкова безочливо, колкото безочливи са известните на всички мафиоти от сарая и джипката.
78
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Итн бяха патерица на Дпс и Герб, това е истината, от самото начало саботираха Кирил Петков и кабинета! Това е цивилизационен избор или Европа или Русия, всеки сам да си прецени! Бойко няма как да се върне и в Европа и в сащ никой не го иска!итн са бита карта, алчния Слави Трифонов отива в историята заради наглоста си!
77
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Караджов: Махнахме се от управлението ..." -Ха-ха ,буйнокосият красавец искаше да каже :провалихме управлението , щото чекмеджето взе да се опразва и бабуина от Банкя (ББ) ни го вмени като казус : или -или ...
76
12
 
19
 
! Отговори
Ама преди 1 година
Не бе, той Кирчо не лъже... и с Ленчето не спи !
75
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Петков!
74
3
 
5
 
! Отговори
шарани преди 1 година
Червената линия на БСП потопи кораба и винаги сухи.
73
9
 
12
 
! Отговори
Караджов, преди 1 година
Ти нали беше само един брокер?
72
15
 
17
 
! Отговори
Путин егей преди 1 година
Кирил Петков е олицитворение на мафията.
71
10
 
6
 
! Отговори
profetey преди 1 година
От всички тези обвинения стигнах до следния извод. ИТН правят далавери. ПП, ДБ и БСП също. Проблема - не стигат парите за всички далавери. При формирането на коалицията явно са се разбрали за нещо, но навярно някой се е отметнал от споразумението. Дали от ИТН или ПП, то няма значение. Накрая взаимни обвинения и самоунищожение за всички в коалицията. Засега единствените от парламентарните групи които не са управлявали са Възраждане. А дали стават или са същите като другите, времето ще покаже.
70
11
 
15
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Караджов ще го разнасят по съдилищата след три месеца
69
10
 
14
 
! Отговори
българин преди 1 година
АБЕ,маломерен клоун,теб кой те нареди да си министър?Не си от нито от една политическа сила.Ецаш и мецаш като говориш.