Ще има ли кабинет? Плановете на партиите за третия мандат

ГЕРБ връща мандата, ДБ и БСП с идеи за премиер
12 юли 2022 18:20, Росен Стойчев
52
Ще има ли кабинет? Плановете на партиите за третия мандат

Избори в началото на октомври и консултации с партиите, ако ГЕРБ върнат мандата. Това обяви президентът Радев пред журналисти след завръщането си от Черна гора.

До дни Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство и по процедура той ще отиде в ГЕРБ-СДС.

Още по темата
От партията потвърдиха за Bulgaria ON AIR, че ще върнат мандата моментално. Преди да връчи третия мандат за кабинет, държавният глава заяви, че ще свика нов кръг от преговори с парламентарно представените партии.

След връчването на втория мандат, отделните партии ще имат повече време за консенсус. Ако обаче не се намери консенсус, президентът заяви, че най-очакваният вариант за провеждането на нови парламентарни избори е в началото на октомври.

Третият мандат ще отиде при партия по преценка на Радев. Предварителните заявки вече започнаха. След като от "Демократична България" заявиха пред Bulgaria ON AIR, че ще дадат премиерското място на представител на "Продължаваме промяната", днес подобна заявка направиха от страна на БСП.

"На този етап най-важното след като се връчи мандата, да се реши дали има работеща формула, която ще даде устойчиво мнозинство, което ще позволи да се изпълни програмата. Ако има такава форма, вече на следващия етап ще говорим за номинация за премиер", каза Андрей Гюров от "Продължаваме промяната".

"В България са нужни предсрочни избори. Ако променим това решение, ще ви го кажем", заяви Йордан Цонев от ДПС.

"Напълно логично ми звучи премиерът да бъде излъчен от "Продължаваме промяната" с разговори с партньорите от сегашната коалиция", коментира Владислав Панев от "Демократична България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Огромните пари от ЕК са голямата стръв. Това е, което прави борбата налудничава. А самото управление на Държавата, "възможностите" на партиите и на партийките, тяхната мисъл за подобряване на хала на обикновенните хора??? Отдавна се знае и се практикува от докопалите се до властовите позиции: ТЯХ, КУЧЕТА ГИ ЯЛИ...
48
2
 
3
 
! Отговори
Ина преди 1 година
началото на октомври - това означава, че цял месец Радев ще се размотава с консултации, преговори, разговори, евентуално пътувания в чужбина, само да задържи своите любимци във властта, това вече е възмутително!
47
1
 
2
 
! Отговори
ХоХо преди 1 година
Ще има ли кабинет? Ами ще има ми нет !
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя кривоуст *** Гюров тъкмо се канеше да сложи ръка на БНБ и да *** по 25 000 лв на месец заплата о хората се усетиха и им биха шута *** тия от Подмяната.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП са поставени от БСП, всичко каквото се случва е с одобрението на БСП. Използват ги за да казват после че те нямат нищо общо, но тогава защо те самите ги подкрепяха след като нямат общо? Смешен опит да се прикриват и да се скатават от отговорност.
44
0
 
2
 
! Отговори
ДО 43 преди 1 година
До АнонименЕ нали Кирето каза по евтин Че чак и Американците ще докарат още по евтин!Що сега цената яко нагоре?
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този да си вземе един по-хубав телевизор, за да може да гледа следващия парламент.
42
1
 
5
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ПЪПЪ И БКП= ВЕЧНА ДРУЖБА ГЛАСУВАШ ЗА ПЪПЪ ПОЛУЧАВАШ БКП
41
2
 
8
 
! Отговори
Силва преди 1 година
Абе ей сдухсния, вие тепърва формула за управление ли ще търсите?!Вън от политиката и кой от къде е Негодници,лъжци,некадърници,плямпачи
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ни го пробутвате тоя масажор? Видяхме че не ставате, събирайте си партакешите и промяната и да ви няма. Газът от днеска с 1/3 по-скъп.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев ще смени само названието на следващия, свой кабинет. Няма да е "експертно", но ще е на БСП и ПП.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече, надменните некадърници от ПП, във властта. Те командват своите коалиционни партньори и не правят нищо за държавата. Само демагогия и лъжи, също като БСП, с които се събраха в управлението. Радев е предпазлив, от една страна не иска да се нагърби с негативите им, от друга му се иска, да си назначи свое правителство, както той си знае. Вече го направи няколко пъти.
37
1
 
9
 
! Отговори
ММ преди 1 година
Радев е виновен !!! Вдига юмруци , подклажда протести на ти сега !! Но трябва Радев да плати харчовете за изборите !! Не ставаш , гледам как се държат в ЕС към теб !! С Недоверие !!! Това не ти е казарма и само да даваш заповеди , тук ние мислим ,, а после изпълняваме !!!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кок са очаквали ПП да им одобрят в Брюксел плана, като не са приели нужните закони? Какво правила 6 месеца, та не ги приеха. Само се забавляваха, насочваха милиарди към свои фирми и се караха за пари и постове.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да има кабинет с гласуван вот на недоверие
34
1
 
2
 
! Отговори
6 преди 1 година
До ВНИМАНИЕ ГРАЖДАНИ!!! 27 . Па оди да гласуваш бе.
33
6
 
2
 
! Отговори
:D само да ви светна преди 1 година
До Бай Хъ - знам, че ти е трудно да го схванеш, но е много просто. Никой не иска да чакаме 4 месеца за да спечелим изборите пак в най-голямата криза. Идеята беше да се закрепи правителство, въпреки коалицията ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане
32
2
 
7
 
! Отговори
Фиаско преди 1 година
Ето резултата от отровните изказвания на Радев , тежка Радева зима и още по-тежка Радева зима идва
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев видя ли резултата от тъпите се критики , България е разделена и всичко се разпада . Май изпълняваш стриктно заръките на решетников
30
1
 
7
 
! Отговори
Чакай... чакай... :) преди 1 година
Ако изборната активност е 20% примерно... 20% от 240 места са 48 места. Та... от къде на къде, хора на които са им гласувани 48 места, си поделят 240????? ????????